reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Kochane, co może być powodem że testy mam ciemniejsze po południu/wieczorem niż rano? Już się schizuję, bo przy CP miałam tak samo :/ Pierwszy z wczoraj wieczora, a drugi z dzisiaj rana.

Załączniki

• 20240319_213234.jpg
    20240319_213234.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 179
  • 20240320_064827.jpg
    20240320_064827.jpg
    427,5 KB · Wyświetleń: 170
reklama
Ja dzisiaj 9dpo (potwierdzonej i gina) i czuję już, że cykl stracony. Nic z tego nie będzie. Zastanawiam sie skoro jest owu, nasienie ok to co mogę zbadać co ma wpływ na zagnieżdżenie bo nigdy żadnej ciąży nie było. Wszyscy mówią że w szczęśliwym cyklu to piersi bolą od owu w moim otoczeniu, a mnie nigdy nie bolą, nawet gin tak mówił że już na owu bolą
A co już badałas ? Robiłaś drożność jajowodów?

Ja dzisiaj 9dpo (potwierdzonej i gina) i czuję już, że cykl stracony. Nic z tego nie będzie. Zastanawiam sie skoro jest owu, nasienie ok to co mogę zbadać co ma wpływ na zagnieżdżenie bo nigdy żadnej ciąży nie było. Wszyscy mówią że w szczęśliwym cyklu to piersi bolą od owu w moim otoczeniu, a mnie nigdy nie bolą, nawet gin tak mówił że już na owu bolą
Przyczyn może być dużo:
Słabej jakości jajeczka.
Niedrożne jajowody
Zapalenie endometrium
Wada macicy blokująca zagnieżdżenie
Błędny kariotyp u partnerów
Endometrioza/adenomioza
Problemy z immunologia (np wysokie komórki NK).
Itp

A badanie nasienia robiliście? Ja jakoś byłabym chyba negatywnie nastawiona, jakby mi ktoś powiedział, że skoro jajowody drożne a nie wychodzi to tylko in vitro bez głębszego szukania przyczyny 🙈
wszystkie badania w porządku tsh ft3 ft4 Ant TPO, trAB, USG tarczycy okej, hormony wszystkie książkowe, progesteron „po” też, Amh dobre, badanie nasienia rozszerzone też spoko. Miałam jajowody całkiem sklejone. Później po zapaleniu przydatków pojawiła się woda, dwa a nawet cztery monitoringi potwierdziły owulację.

reklama
Do góry