reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Ile dni po owulacji utrzymuje się wam płodny śluz? Owulację miałam niedziela/ poniedziałek rano i dzisiaj nadal tonę w nim 😅
No właśnie u mnie 3 dpo już mam mega gesty, zbity śluz. A teraz dalej mega dużo, jest śliski i nie taki jak zawsze. Ja u siebie jednak zaczęłam infekcje podejrzewać. We wtorek idę do giną.

reklama
Powtarzałam. Biel 😓 Zabiję męża jak wróci za to schizowanie.

A tak mam pytanie. Bo mój lekarz przyjmuje tylko dzisiaj i jutro, a miałam do niego przyjść od razu po pozytywie żeby mi powiedział jak działamy. Na pewno zaleci heparynę tak jak poprzednio, którą mam w domu. Więc jakby mi załóżmy w piątek wyszedł pozytywny test to co byście na moim miejscu zrobiły? Bo myślę, żeby zacząć już ją stosować od pozytywu, a potem to już tylko zdzwonka z lekarzem bo mam tak grafik ułożony że nie dam rady pójść 😒😒
Ja mam zalecenia od mojej lekarki co prawda nie odnośnie heparyny a Euthyroxu, żeby nie czekać na wizytę tylko od razu brać większą dawkę jak zobaczę dwie kreski.
A nie masz może możliwości napisać do niego SMSa/ na Whatsappie i spytać?

Ja mam zalecenia od mojej lekarki co prawda nie odnośnie heparyny a Euthyroxu, żeby nie czekać na wizytę tylko od razu brać większą dawkę jak zobaczę dwie kreski.
A nie masz może możliwości napisać do niego SMSa/ na Whatsappie i spytać?
No właśnie nie mam. On przyjmuje na NFZ tylko w środy rano i czwartki po południu. W innym czasie w ogóle nie ma opcji się z nim skontaktować 😓😓 Ale mam też od hematologa zalecenie brania heparyny od pozytywu więc po prostu chyba zacznę + będę kontynuować acard i jakoś dotrwam do środy

nie, pierwsze słyszę o takim badaniu. Kiedy powinno sie je zrobic ?
Mycoplasma, Ureaplasma i chlamydia. Generalnie dobrze je zrobić jak zaczynasz się starać, bo to jest często bezobjawowe, a może być kiepskie w skutkach, jak jest długo nie leczone. Ale właśnie jednym z objawów jest częstomocz.

Mycoplasma, Ureaplasma i chlamydia. Generalnie dobrze je zrobić jak zaczynasz się starać, bo to jest często bezobjawowe, a może być kiepskie w skutkach, jak jest długo nie leczone. Ale właśnie jednym z objawów jest częstomocz.
dziękuję! Widzisz nigdy żaden lekarz mi o tym nie powiedział :o

A idź, najchętniej bym wieczorem znowu testowała ale w takim tempie to do okresu może mi testów nie starczyć 🤣🤣🤣

P.S.: A GDZIE ZDJĘCIE CIENIA??!!

Słuchajcie, mam dzisiaj takiego doła że moje CV już lecą na każdą możliwą ofertę i wysłałam nawet SMSa do radia na konkurs. Także trzymajcie kciuki, może chociaż wygram jakieś pieniądze.
Uszki do góry 🙂 wszystko się poukłada 😘 szczęście jest wielkie i dlatego wolno lezie 😁

Ja Wam tu prawie co miesiąc wrzucam cienie 😂😂😂 tym razem Wam daruję 😘 chyba, że trafi się coś konkretnego

reklama
Ja zawsze powtarzałam że chcę mieć troje dzieci. Mąż też. Starania o pierwszą ciążę trwały 5 lat. Plus taki że zaczęliśmy w dosyć młodym wieku.
Te starania mnie "przeorały' i bardzo się bałam.kolejnych lecz mimo wszystko się zdecydowałam. Starania o drugie dziecko Trwały rok.
Po urodzeniu drugiego dziecka nie chciałam słyszeć o kolejnym. Właśnie ze względów psychicznych. Ogólnie ustaliliśmy że trzecia ciaza jak młodsze będzie mieć 3 lata. Jeszcze zanim je osiągnął ją już zaczęłam tę granicę przesuwać. Doszlo do tego że ja powtarzałam, że na tym koniec. Że 2 to też fajnie. Wydawało mi się że w to "uwierzyłam". Jak młodszy miał 6 lat Mąż zapytał co ja na postaranie się o jeszcze jedno dziecko. Powiedziałam mu wtedy że oszałał chyba, że absolutnie. Ale nie dało mi to.spokoju więc następnego dnia powiedziałam mu że Ok możemy spróbować ale tylko ten jeden cykl. I w tym jednym cyklu zafiksowałam się w tej kwestii i przepadłam. Takze staramy się o 3 dziecko juz 15 miesięcy. Miałam nadzieję że chociaż o jedną ciążę będzie łatwo...

Do góry