reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

imagination - cieszę się, że wszystko w porządku i gratuluję córeczki :-)
confi - możemy podać sobie rękę jeśli chodzi o Allegro, ja od miesiąca poluję na fotelik samochodowy i mam już serdecznie dosyć. Jak wszystko mi pasuje, to ślubnemu nic i tak w kółko. Podejrzewam, że prędzej urodzę niż się porozumiemy w tej kwestii :tak:
U mnie maluch od dwóch dni chyba jest już w pionie (hmmm... ciekawe czy w tym właściwym pionie :blink:) , bo mogę normalnie już spać na bokach. Ale też zrobił się mniej ruchliwy. Dostaję albo po żołądku albo po pęcherzu :-)

Witam wszystkie nowe Majowe Mamusie :-)

reklama
liliann- kochana trzymam kciuki za roksanke, musicie obie byc teraz bardzo silne

imagination- kochana wierze co przezylas, bo sama tydzien temu przechodzilam podobna sytuacje, tylko ze u mnie to nerka nawalala, ale strachu sie najadlam. Najwazniejsze ze juz jestes w domku i ze dzidzia zdrowiutka. Ciekawe czy przy porodzie nie okaze sie ze majeczka to tomus hahaha, moze w srode sie pokaze malenstwo- trzymam kciuki a badania 3d robia do 32 tc.

kokoszka - uwazaj na siebie, nie bierz za duzo obowiazkow, musisz troszke zwolnic tempo kochana, rozumiem ze chcesz miec wszystko przygotowane przed przybyciem malenstwa, ale pomysl o swopim i jego zdrowku.

akunia- po glukozie norma jest 140!

confi- ja slyszalam niezbyt dobre opinie na temat wozkow quinny, a w szczegolnosci o spacerowce, chyba pisalam o tym w watku z wozkami, musialabys poszukac

paula- ja nastawiam sie na poczki, ale kupne hahah

hanana5- ja tez chce kupic x-landerka xa, tylko ze model z 2009 roku, patusia ma taki i jest z niego zadowolona :), wiesz jak bylam w sklepie mama i ja to pytalam sprzedawce o ten wozek wszytstko nam opisal pokazal itd, a jak mu powiedzialam czy polecil by inny wozek tak 2 tys lub ponad, to powiedzial ze mutsy raider jak juz, ale ogolnie lepszy jest x-lander, takze dobry wybor:)

Cześć Dziewczynki :-D
Imagination - życzę Ci szybkiego powrotu do domku, no i zdrówka..dużo zdrówka Kochana. Co do płci Dzidziusia - ciągle jesteśmy w takiej samej sytuacji - do końca nie wiadomo (aczkolwiek ja mam usg 02.03, więc Ty masz szansę dowiedzieć się wcześniej):-)

co do pączków - na moim biurku stoi talerzyk a w nim 4 pączusie (3 małe, nietłuste, delikatne - dzieło mojej mamy, i 1 - kupny z adwocatem i czekoladą) - ciort z dietą i wyrzutami sumienia :-) .. od jutra sobie "przycisnę pasa" - co by moja waga zadowoliła moją gin - może się uda.. ehh (juz sie boje wizyty marcowej :baffled:)

Hej kochane mamusie:-D

Ja wczoraj bedac w supermarkecie zauwazylam truskawki swieze, drogie ale wzielam nie moglam sie oprzec...maz wiedzial ze i tak znajda sie w koszyku:-Dwczoraj troche zjadlam z bita smietana i dzisiaj rano na sniadanko z jogurtem ale teraz corcia skacze w brzuszku:tak:musza jej smakowac...rany az caly brzuch chodzi:rofl2:

Confi bardzo fajny ten wozeczek...mnie sie bardzo podoba, jezeli ci odpowiadaja 3kola to sie nie zastanawiaj. Ja testowalam takie w sklepie i a wlasciwie chicco S3 byl ladny 3kolowy ale wielki:szok:i sie zdecydowalismy z mezem na Chicco 3 for me tez czerwony:-D(ale 4kolowy ) z opinii mamus i tatus slyszalam ze im dziecko wieksze ciezej sie taki wozeczek prowadzi, jest on nie wygodny jak podrosnie maluch:confused::dry:ale nie wiem kochana nie testowalam sama;-)

Hanana tez fajny wozeczek...:-D

Imagination jestem ciekawa co Ci wyjdzie na badniu w srode..czy Maja czy Tomek...A propo intuicji nie badz taka pewna ze nie zawodzi:tak:ja bylam pewna od poczatku ciazy ze chlopiec kazdy mi tak gadal bla bla bla i wyszla dziewczynka nie uwierzylam az mi lekarz nie zrobil zdjecia narzadu damskiego (akurat mala rozlozyla nozki) nom i 3 razy potwierzone:-Dwiec zobaczymy...a propo czekolady wszystkie z nas ja jemy w ciazy w mniejszych lub wiekszych ilosciach...nie ma rady...trzeba czekac..3mam kciuki kochana za 3D:-D

U nas w Grecji nie ma tlustego czwarku tutaj sie nazywa "pieczony czwartek" moze bardziej "grilowany" a wiec wszyscy wychodza na ulice z grillem i grilluja miesa (rozne) w klubach kazdy idzie na impreze sie przebiera oczywiscie bo karnawal...wiec dzisiaj pewnie bede jadla cos z grilla a nie slodkie paczki:rofl2:zjem marsa i udcze nasz tlusty czwartek:sorry2:

Kochane mamusie

Z okazji tlustego czwartku przesylam wam wielkiego paczusia:-) Pączek dla Ciebie - Fojtek przesyła Ci pysznego pączka.

W koncu bez zadnych ograniczej moge/mozemy zjesc faworkow i paczkow.....bez przejmowania sie ze narzucimy za duzo wagi:-p

Wczoraj napieklismy z mezusiem faworkow, paczki bedziemy jesc pozniej.
Ja wzielam troche do pracy poczestowac tych moich anglikow.Czekam do przerwy i zobaczymy co oni na takie cuda:-D:-D .

Milego dnia !!!!!

Dzień Dobry!

Ja to chyba duza paczusiow nie zjem... :( W poniedzialek Pan Dr opierdaczyl mnie za wynik glukozy, no i uczyl mnie na pamiec co moge jesc, a co nie. Ogolnie wyszlo, ze moge kasze na full'a i mieso czerwone, bo jeszcze do tego doszlo, ze musze brac zelazo.... :D Hehe... No tak sie porobilo. Czekam az Julka sie obudzi, ale nic. Chyba trzeba poprostu dziecku dac jesc i wtedy dokopie.

Hanna fajny wozeczek.Ja tez kupuje z ebay ,bo tutaj wszystkie wozki w ciemnych kolorach sa ,a ja takiego nie chce ttp://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/08z.jpg to jest link tego wozka taki wiosenny bedzie,To jest 3w 1 czyli spacerowka gondola i fotelik

reklama
Kokoszko - ale mi narobiłaś smaka z tymi truskawkami :-)!!! ja posiadam jedynie zamrożone... a świeże, to hmm...

Do góry