reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

imagination- kochana wierze co przezylas, bo sama tydzien temu przechodzilam podobna sytuacje, tylko ze u mnie to nerka nawalala, ale strachu sie najadlam. Najwazniejsze ze juz jestes w domku i ze dzidzia zdrowiutka. Ciekawe czy przy porodzie nie okaze sie ze majeczka to tomus hahaha, moze w srode sie pokaze malenstwo- trzymam kciuki a badania 3d robia do 32 tc.

Imagination - życzę Ci szybkiego powrotu do domku, no i zdrówka..dużo zdrówka Kochana. Co do płci Dzidziusia - ciągle jesteśmy w takiej samej sytuacji - do końca nie wiadomo (aczkolwiek ja mam usg 02.03, więc Ty masz szansę dowiedzieć się wcześniej):-)

Imagination jestem ciekawa co Ci wyjdzie na badniu w srode..czy Maja czy Tomek...A propo intuicji nie badz taka pewna ze nie zawodzi:tak:ja bylam pewna od poczatku ciazy ze chlopiec kazdy mi tak gadal bla bla bla i wyszla dziewczynka nie uwierzylam az mi lekarz nie zrobil zdjecia narzadu damskiego (akurat mala rozlozyla nozki) nom i 3 razy potwierzone:-Dwiec zobaczymy...a propo czekolady wszystkie z nas ja jemy w ciazy w mniejszych lub wiekszych ilosciach...nie ma rady...trzeba czekac..3mam kciuki kochana za 3D:-D
Kochane moje, na na 3d nie jadę, bo za drogie jest jak na moje warunki finansowe, więc te 2D, a dobre mogę zrobić za 3 razy taniej :tak: Idę dziś się zapisać:tak:
Też mnie ciekawi, czy rzeczywiście Maja, czy znów okaże się Tomkiem - ale by było ;-) ale co będzie to będzie, byle zdrowe :-D
Ja czuję się dziś już znacznie lepiej, choć (znów:wściekła/y:) po kąpieli mi słabo :-( Nie rozumiem dlaczego :confused: Nie kąpę się w gorącej wodzie, a takiej średniej - nie za zimnej, nie za ciepłej... Może samo przejdzie...
Zauważyłam w wynikach badań krwi ze szpitala, ze chyba grozi mi anemia:-( wszystko ponizej normy :confused: zobaczę co powie mój lekarz w poniedziałek...
A tymczasem zapraszam do zobaczenia mojego brzuszka w galerii :-D

reklama
Hannna- Sliczny wozeczek.U mnie problem sie rozwiazal dostaje po koleznce ktora ma 5 miesiecznego babla i sprzedaje mi go za 50 £ wiec ciesze sie bardzo.

Kokoszka- hehehe niezle, ja wczoraj poszlam po smietane do tesco( do faworkow) i przechodzilam przez dzial owocow i nie moglam sie powstrzymac i tez kupilam swieze Truskawki:-D:-D:-D i jadlam przed samym pojsciem spac:-D i zjadlam cala paczke !!!!!!

velvet ja raczej nie mam tego problemu z moim M bo wcześniej ustaliliśmy zasady...ja kupuję wózek z racji tego że częściej będe miała z nim kontakt to ma pasować mnie...mój M sie nie wtraca do niczego co z wózkiem związane. Z kolei mój M kupuje naszemu synkowi łóżeczko+materacyk+pościel i ja także zaakceptuję jego wybór ponieważ wierzę,że naszemu maluszkowi krzywdy nie zrobi a nic nie robi na własną ręke tylko radzi się osób juz doświadczonych . Wierzę w niego :)
takie ustalenie zasad ma sens jeśli włąsnie chce się uniknąc kłótni przy wyborze. Wytłumacz swojemu mężusiowi , że pewne rzeczy w większości bedziesz używać Ty i to Tobie ma być wygodniej :) myślę ze jeśłi się własnie jakoś podzielicie obowiązkami to nie będzie tak mozno protestował. Powodzenia :)))

paula7 teoretycznie ten zestawik tez mi się podobał, zasugerowałam się firmą i uznałam ze wartto. Jednak w pewnym momencie przekroczył cene którą mogłam zapłacić za niego więc było po sprawie :) najwidoczniej jest mi przeznaczony mój upatrzony fioletowy Volant ...nie żałuję :)

hanana5 bardzo ładny wózeczek no i słyszałam ze X landerki są dobre więc na pewno bedziesz zadowolona :)

ankzoc w sumie z tego zestawu tylko gondolka była z Quinny :)
nie mniej jednak ja wierzę w pewnego rodzaju przeznaczenie ...jak mamy coś kupić to to dostaniemy choćby nie wiem co. Ja rozglądam sę za wózkiem już same wiecie jak dawno no i pierwszym wózkiem który rozpatrywałam był własnie Volant, wyszło tak ,ze kobitka która sprzedaje zestaw razem z fotelikiem sama do mnie zadzwoniła po tym jak wysłałam jej maila no i właściwie tak miało być :)
będzie mój malutki królewicz jeżdził fajną fioletową bryką :D

Kokoszka ja jakiś zcas temu zastanawiałąm się nad Chicco, jednak co mnie zniechęciło do tych wózeczków to strasznie małe kółka, ostatnio widziałam młoda mamuśke która z tym wózkiem walczyła z zaspach :/ zniechęcający widok. W ogóle nie mogła przejechać przez nieośnieżony chodnik. Obawiam się ,że to samo byłoby po wjechaniu w inny dość grząski teren, np w lesie ...
u nas jest tyle grzaskich terenów w tym plaża,że Chicco dla nas absolutnie odpada niestety.

Justyna_0 mmmmm pyszny ten pączuś :D
ja tłusty czwartek zaczęłam już wczoraj :D nie wiem jak bedzie dziś ale w każdym razie od wczoraj mam 4 pączki na koncie ..pyszne swojskie mmmniam
a truskawki...echhh ile przyjdzie nam jeszcze poczekac na takie słodkie i aromatyczne ...
te w supermarketach sa bez smaku niestety :(

Patusiu - będzie dobrze - ja to wiem :-D
A co do tych truskawek - hmmm... moja mama zrobiła pączki z marmoladą truskawkową, więc zaraz chyba je zszamam a do tego może kisielek sobie zrobie (Gellwe - owoce leśne)..może zaspokoi to moje łaknienie;-)

Hej dziewczyny.
To sie uspokoiłam i z czystym sumieniem moge jesc paczusie. Bo myslalam ze norma po wypiciu jest taka sama.

Ale mi smaka narobilyscie na te truskawki, sama bym zjadla, no ale mam paczki.

Moj maly sie kpie od rana, dostal jesc i sie kopie.

Ja z wozkiem czekam do kwietnia, bo moj tata jest z tych co tak wczesnie nie beda nic kupowac i czekam na sponsora. :-)

slonkoonline- ja kocha chce dokladnie taki sam jak ty masz zamiar kupic, kolor ten co wrzucilas lub suwy z czarnobialymi koleczkami, a ty jaki koloerk chcesz???

kokoszka- fajnie ja lubie grilowane mecho..:rofl2: a paczusie mozesz zawsze zjesc z mezusiem dla uczczenia polskiej tradycji.. albo jak nie ma u was paczusi to inne smakolki slodkie..:rofl2:

slonkoonline- ja kocha chce dokladnie taki sam jak ty masz zamiar kupic, kolor ten co wrzucilas lub suwy z czarnobialymi koleczkami, a ty jaki koloerk chcesz???
Własciwie to ten co wkeilam. Mężuś chce jakiś ciemny kolor a mi sie podobaja kolka kolorowe :) Chociaz widzialam jeszcze Jet'a Picasso w brazie tez sliczny :)
Ceny tego wozeczka sa naprawde niskie i wozki sa naprawde wypasione, jak na ta cene. No i kolka przednie mozna zablokowac, tak, ze beda caly czas jechac prosto.

Ten Jet Picasso jest identyczny jezeli chodzi o funkcje i nawet konstrukcje, tylko kolor inny. Tylko mężusiowi za pstrokaty jest :)

Ostatnia edycja:
Jeszcze wczoraj w "naszym" pobliskim sklepie widzielismy bardzo podobny do nich wozek firmy Mikado. Tylko problem polegal na tym, ze kolka byly znacznie wieksze niz w Jumperze i Picasso. Chociaz wydawalo mi sie ze gondola jest glebsza, ale Pani powiedziala, ze to tylko wrazenie, bo tamta jest nizej. No i Mikado ma wiecej kolorow ktore mi odpowiadaja (co nie znaczy, ze mezowi tez) No i akurat na caly zestaw byla promocja i kosztowal dokladnie 999zł. Normalnie juz bym wziela, ale juz wiem, ze wozek bedzie w dniu porodu :( Zamowiony bedzie stal, a potem tatus pojedzie jak juz Julka bedzie... ;/
Tu ktos sprzedaje wlasnie takie wozki WÓZEK 3-FUNKCYJNY MIKADO BOSTON +PARASOLKA GRATIS (549024585) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

reklama
slonkoonline- no mi sie tez te wozki podobaja takze napewno na ten jumper sie zdecyduje ale jeszcze zastanawiam sie nad kolorem..

w fotkach z usg wstawiam swoje fotki brzuszka z dnia dzisiejszego :)

Do góry