reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

ja wszystkie jeansy schowałam już ponad tydzień temu 😝. Ale miałaś przygodę. Właśnie dziewczyny co z tym wątkiem zamkniętym? Można by wtedy fajna pierwsza stronę zrobić z terminami porodu i wizytami bo tak to człowiek się gubi w tym wszystkim.
Po powrocie do domu się zawzięłam i robię porządki w szafie. Nie wiem czy któraś z Was tak ma, ale nie lubię mieć też dekoltów pod szyję bo mam poczucie że mi duszno od razu, potrzebuje takiego luzu wszędzie 🙈😜 Oby starczyło mi sił na porządki, bo wieczorem dętka jestem 😞 Ja nie wiem jak to z tymi wątkami priv jest ale brzmi to dla mnie super i czekam na niego ☺️

reklama
też miałam cukrzycę ciążowa w pierwszej ciąży i właśnie zastanawiam się jak to będzie. A dwa razy czyli kiedy będziesz miała pierwsza krzywa robiona ? I dlaczego drugi raz?
Pierwsza w 16 tc a druga 24 tc chyba. Jeśli wynik w 16 tygodniu jest ok to i tak trzeba później powtórzyć bo cukrzyca lubi się "obudzić" w późniejszym czasie.

Po powrocie do domu się zawzięłam i robię porządki w szafie. Nie wiem czy któraś z Was tak ma, ale nie lubię mieć też dekoltów pod szyję bo mam poczucie że mi duszno od razu, potrzebuje takiego luzu wszędzie 🙈😜 Oby starczyło mi sił na porządki, bo wieczorem dętka jestem 😞 Ja nie wiem jak to z tymi wątkami priv jest ale brzmi to dla mnie super i czekam na niego ☺️
Na muszę poszukać grubych legginsów ciążowych bo zmarlak jestem a jednak codzien parę razy muszę się z chałupy wynurzyć ,a te dżinsy ciążowe mnie zawsze wkurzały.Dzis oglądałam ale cieniutkie to jak je przymierzałam mi było już zimno 😅

Ja nie wiem kiedy z choroby wyjdę ponad 2tyg się mecze z zatokami a od paru dni mam taki duszący kaszel w nocy i nawet jak zasnę to mnie budzi że przez myśl już mi krztusiec przeszedł ...

Dziewczyny czy na zapalenie oskrzeli a w sumie zmiany z jednej strony oskrzeli lekarze dają waszym dzieciom antybiotyk? Nasz lekarz to cały czas przepisuje antybiotyki chociaż ja wcale ich nie daje. I teraz się zastanawiam czy podać czy nie. Podobno większość zapalen oskrzeli jest wirusowe a nie bakteryjne
Na zapalenie oskrzeli jedynie Nebbudu nebulizacja. Jeśli było bardzo źle przed nebbudu mam takie krople na rozszerzenie płuc Berodual. Przy poerwszym zapaleniu wyladawalam z synem w szpitalu i nam tam przepisali antybiotyk a potem poszłam do naszej pani doktor i się za głowę chwyciła i powiedziała że tego się antybiotykiem nie leczy bo to nic nie daje.

Ale miałam stresa, już nie będę się wciskać na siłę w spodnie 🥴 Przyszła moja pora dobrego samopoczucia czyli ok 12 😅 więc wyruszyłam po sprawunki, wiecie poczta, małe zakupy, pepco - byle korzystać ze słońca! Ja od 2tyg ciągle w legginsach chodzę i to w dodatku tydz temu w Oysho kupiłam moje ulubione już o rozm większe żeby nie cisnęły 😮‍💨 ale dziś, myślę sobie nie no może założę coś innego i wcisnęłam się w spodnie niby z elastanem ale jednak ciężko zapinałam.. pod koniec wędrówki, w biedrze jak mnie nagle zaczęły brać skurcze i ból brzucha, jejku tak się przestraszyłam 🫢 na szczęście szybko do kawiarni i do łazienki pobiegłam i odezwało się moje zaparcie z paru dni 🤪 ale wiecie, spodnie już full rozpięte pod kamizelką miałam do domu.. taki stres przez chwilę.. no i tym sposobem na ten moment mam tylko legginsy 😜😁 uważajcie na siebie 😅❤️
#spodniegrozy 😱

A ja dziś pojechałam do labu oddać mocz, bo coś mnie ten pęcherz męczy. I jak wracałam, to tak z życiem wjechałam na podjazd, że się zatrzymałam na skrzynce od prądu i zarysowałam auto🫣 Byłam pewna, że mąż się zdenerwuje, ale chyba mam fory z powodu ciąży, bo przyjął na spokojnie i zwalił winę na skrzynkę 😅

#spodniegrozy 😱

A ja dziś pojechałam do labu oddać mocz, bo coś mnie ten pęcherz męczy. I jak wracałam, to tak z życiem wjechałam na podjazd, że się zatrzymałam na skrzynce od prądu i zarysowałam auto🫣 Byłam pewna, że mąż się zdenerwuje, ale chyba mam fory z powodu ciąży, bo przyjął na spokojnie i zwalił winę na skrzynkę 😅
Tak w ciąży można więcej 😅

reklama
Do góry