reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

imagination - cieszę się, że wszystko w porządku i gratuluję córeczki :-)
confi - możemy podać sobie rękę jeśli chodzi o Allegro, ja od miesiąca poluję na fotelik samochodowy i mam już serdecznie dosyć. Jak wszystko mi pasuje, to ślubnemu nic i tak w kółko. Podejrzewam, że prędzej urodzę niż się porozumiemy w tej kwestii :tak:
U mnie maluch od dwóch dni chyba jest już w pionie (hmmm... ciekawe czy w tym właściwym pionie :blink:) , bo mogę normalnie już spać na bokach. Ale też zrobił się mniej ruchliwy. Dostaję albo po żołądku albo po pęcherzu :-)

Witam wszystkie nowe Majowe Mamusie :-)

reklama
liliann- kochana trzymam kciuki za roksanke, musicie obie byc teraz bardzo silne

imagination- kochana wierze co przezylas, bo sama tydzien temu przechodzilam podobna sytuacje, tylko ze u mnie to nerka nawalala, ale strachu sie najadlam. Najwazniejsze ze juz jestes w domku i ze dzidzia zdrowiutka. Ciekawe czy przy porodzie nie okaze sie ze majeczka to tomus hahaha, moze w srode sie pokaze malenstwo- trzymam kciuki a badania 3d robia do 32 tc.

kokoszka - uwazaj na siebie, nie bierz za duzo obowiazkow, musisz troszke zwolnic tempo kochana, rozumiem ze chcesz miec wszystko przygotowane przed przybyciem malenstwa, ale pomysl o swopim i jego zdrowku.

akunia- po glukozie norma jest 140!

confi- ja slyszalam niezbyt dobre opinie na temat wozkow quinny, a w szczegolnosci o spacerowce, chyba pisalam o tym w watku z wozkami, musialabys poszukac

paula- ja nastawiam sie na poczki, ale kupne hahah

hanana5- ja tez chce kupic x-landerka xa, tylko ze model z 2009 roku, patusia ma taki i jest z niego zadowolona :), wiesz jak bylam w sklepie mama i ja to pytalam sprzedawce o ten wozek wszytstko nam opisal pokazal itd, a jak mu powiedzialam czy polecil by inny wozek tak 2 tys lub ponad, to powiedzial ze mutsy raider jak juz, ale ogolnie lepszy jest x-lander, takze dobry wybor:)

Cześć Dziewczynki :-D
Imagination - życzę Ci szybkiego powrotu do domku, no i zdrówka..dużo zdrówka Kochana. Co do płci Dzidziusia - ciągle jesteśmy w takiej samej sytuacji - do końca nie wiadomo (aczkolwiek ja mam usg 02.03, więc Ty masz szansę dowiedzieć się wcześniej):-)

co do pączków - na moim biurku stoi talerzyk a w nim 4 pączusie (3 małe, nietłuste, delikatne - dzieło mojej mamy, i 1 - kupny z adwocatem i czekoladą) - ciort z dietą i wyrzutami sumienia :-) .. od jutra sobie "przycisnę pasa" - co by moja waga zadowoliła moją gin - może się uda.. ehh (juz sie boje wizyty marcowej :baffled:)

Hej kochane mamusie:-D

Ja wczoraj bedac w supermarkecie zauwazylam truskawki swieze, drogie ale wzielam nie moglam sie oprzec...maz wiedzial ze i tak znajda sie w koszyku:-Dwczoraj troche zjadlam z bita smietana i dzisiaj rano na sniadanko z jogurtem ale teraz corcia skacze w brzuszku:tak:musza jej smakowac...rany az caly brzuch chodzi:rofl2:

Confi bardzo fajny ten wozeczek...mnie sie bardzo podoba, jezeli ci odpowiadaja 3kola to sie nie zastanawiaj. Ja testowalam takie w sklepie i a wlasciwie chicco S3 byl ladny 3kolowy ale wielki:szok:i sie zdecydowalismy z mezem na Chicco 3 for me tez czerwony:-D(ale 4kolowy ) z opinii mamus i tatus slyszalam ze im dziecko wieksze ciezej sie taki wozeczek prowadzi, jest on nie wygodny jak podrosnie maluch:confused::dry:ale nie wiem kochana nie testowalam sama;-)

Hanana tez fajny wozeczek...:-D

Imagination jestem ciekawa co Ci wyjdzie na badniu w srode..czy Maja czy Tomek...A propo intuicji nie badz taka pewna ze nie zawodzi:tak:ja bylam pewna od poczatku ciazy ze chlopiec kazdy mi tak gadal bla bla bla i wyszla dziewczynka nie uwierzylam az mi lekarz nie zrobil zdjecia narzadu damskiego (akurat mala rozlozyla nozki) nom i 3 razy potwierzone:-Dwiec zobaczymy...a propo czekolady wszystkie z nas ja jemy w ciazy w mniejszych lub wiekszych ilosciach...nie ma rady...trzeba czekac..3mam kciuki kochana za 3D:-D

U nas w Grecji nie ma tlustego czwarku tutaj sie nazywa "pieczony czwartek" moze bardziej "grilowany" a wiec wszyscy wychodza na ulice z grillem i grilluja miesa (rozne) w klubach kazdy idzie na impreze sie przebiera oczywiscie bo karnawal...wiec dzisiaj pewnie bede jadla cos z grilla a nie slodkie paczki:rofl2:zjem marsa i udcze nasz tlusty czwartek:sorry2:

Kochane mamusie

Z okazji tlustego czwartku przesylam wam wielkiego paczusia:-) Pączek dla Ciebie - Fojtek przesyła Ci pysznego pączka.

W koncu bez zadnych ograniczej moge/mozemy zjesc faworkow i paczkow.....bez przejmowania sie ze narzucimy za duzo wagi:-p

Wczoraj napieklismy z mezusiem faworkow, paczki bedziemy jesc pozniej.
Ja wzielam troche do pracy poczestowac tych moich anglikow.Czekam do przerwy i zobaczymy co oni na takie cuda:-D:-D .

Milego dnia !!!!!

Dzień Dobry!

Ja to chyba duza paczusiow nie zjem... :( W poniedzialek Pan Dr opierdaczyl mnie za wynik glukozy, no i uczyl mnie na pamiec co moge jesc, a co nie. Ogolnie wyszlo, ze moge kasze na full'a i mieso czerwone, bo jeszcze do tego doszlo, ze musze brac zelazo.... :D Hehe... No tak sie porobilo. Czekam az Julka sie obudzi, ale nic. Chyba trzeba poprostu dziecku dac jesc i wtedy dokopie.

Hanna fajny wozeczek.Ja tez kupuje z ebay ,bo tutaj wszystkie wozki w ciemnych kolorach sa ,a ja takiego nie chce ttp://www.kannstduhaben.de/babywelt/citydriver/z/08z.jpg to jest link tego wozka taki wiosenny bedzie,To jest 3w 1 czyli spacerowka gondola i fotelik

reklama
Kokoszko - ale mi narobiłaś smaka z tymi truskawkami :-)!!! ja posiadam jedynie zamrożone... a świeże, to hmm...

Do góry