reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Gratuluje wszystkim dziewczynom, które są już po USG i wiedzą coś więcej. Ja jeszcze tydzień czekania :(
Mam pytanie do dziewczyn bardziej doświadczonych niz ja w sparawch ciązy. Czy w czasie ciazy ma się podwyższoną temperaturę czy powino sie mieć normalną?:confused:

Hej dziewczyny
u mnie podobnie
pęcherzyk 5 mm :D
oto taki
no i kropka to to ciałko z którego się robi dzidzi
lekarz powiedział ze za 4 tyg na usg już sobie obejrzymy ładnego maluszka z serduszkiem a za 8 tyg już nagramy na dvd filmik jak sobie fika :-)

Super!! Cieszę się,że wszystko ok. Ja na USG idę za tydzień. Zobaczymy jak dzieciątko rośnie i czy termin się nie zmienia.A na kiedy masz termin porodu??

Witam wszystkie majowe mamusie.:-) Jestem tu po raz pierwszy i myślę, że trafiłam we własciwe miejsce. Wizytę mam dopiero w poniedziałek ale z moich wyliczeń (chyba dokładnych bo miałam regularnie monitorowane cykle)wynika, że poród będzie około 5-7 maja. Sama jestem majowa i nie ukrywam, że się cieszę, że nasz Kropek też będzie majowy!!!

Śliczny kropek.
Wyczytałąm właśnie, że echo zarodka widać dopiero przy pęcherzyku ciążowym 10-25 milimetrów. Mój pęcherzyk musi jeszcze podrosnąć. Cieszę się, że pęcherzyk jest w dobrym miejscu i że jest teraz czekam aż kruszynka pojawi się w środku.

ja mialam pecherzyk ciazowy z zarodeczkiem w 5 tyg mial 10 mm i zarodeczek 3 mm teraz to juz ma o 3 tyg wiecej

Hello Majówka08
Po pierwsze to serdecznie gratuluję maleństwa!:-)
Jeśli chodzi o temperaturę to nie ma reguły. Mierząc tradycyjnie rzadko dobijam 36 stopni, ale za to mierząc w pochwie od początku ciązy mam 37.
Moja siostra natomiast w obu ciązach przez pierwsze dwa misiące leżała niemal cały czas i leczyła się na grypę!!:-D Wciąż miała temperaturę około 37,5 i mawiała, że czuje, że ją choróbsko rozkłada!! Jakaz była radość kiedy się okazywało, ze siostra całkiem zdrowiutka!!!

Serdecznie pozdrawiam i myślę, że Twoja temperatura jest w jak najlepszym porządku!!!

kama9 pisze:
Super!! Cieszę się,że wszystko ok. Ja na USG idę za tydzień. Zobaczymy jak dzieciątko rośnie i czy termin się nie zmienia.A na kiedy masz termin porodu??
termin na 19 maja :-)
majówka08 pisze:
Czy w czasie ciazy ma się podwyższoną temperaturę czy powino sie mieć normalną?:confused:
to zupełnie normalne, o ile stany dochodzą nie wyżej niż 38 stopni :)
Madzia_Singh pisze:
ja mialam pecherzyk ciazowy z zarodeczkiem w 5 tyg mial 10 mm i zarodeczek 3 mm teraz to juz ma o 3 tyg wiecej
mój jest o połowę mniejszy i bez zarodeczka :szok: zaczynam się bać
może to dlatego lekarz powiedział, że nie warto teraz zakładać karty ciąży i zrobimy to przy następnej wizycie :szok:

Maju33 Trzymam kciuki za rozmowę o pracę!!!!! Będzie dobrze!!!

Dziewczyny mam pytanie. Zacznę od tego, ze w ogóle to jestem juz na zwolnieniu...:-( W zeszłym tygodniu bardzo plamiłam krwią. Zlękłam się nie na żarty i poleciałam do szpitala. Tam zrobili mi USG i okazało się, że w tej chwili chyba wszystko oki a to plamienie to jakis drobiazg. Dostałam jednak zwolnienie żeby poleżec i odpocząć. Nie wiem czy to od lezenia czy czy taka kolej rzeczy ale brzuch już mnie coraz mniej boli, za to pojawiły się okropne:confused: mdłości, wymioty. A najgorsze są samoloty!!!! I tak całymi dniami. Jak sobie z tym radzicie?? Macie jakieś sposoby?

Pozdrawiam

Witajcie Majóweczki
Pukam do Was z chęcią dołączenia. Poczytałam Was trochę, ale wszystkiego nie jestem w stanie nadrobić.
Mój termin wypada w okolicach 23 maja, ale jak będzie to życie pokaże. Jest to nasza drugie bobo. Mamy córkę prawie dwu i pół letnią. Miała się urodzić po 26 maja, a według jednego USG 1 czerwca 2006, a na świat przyszła 20 kwietnia. Tak się spieszyła:-)
Staraliśmy sie o drugie dziecko prawie trzy cykle i udało się. Cieszymy się
Wczoraj potwierdziliśmy ciążę u lekarza a za dwa tygodnie zrobimy USG..

Widziałam, że jakoś tak się złożyło, że sporo majówek to emigrantki. Zatem nie czuję się osamotniona.
Pozdrawiam ciepło,zyczę miłego dnia
I oczywiście spokojnych miesięcy ciąży i szczęśliwych pierwszych chwil z maleństwami

reklama
mój jest o połowę mniejszy i bez zarodeczka :szok: zaczynam się bać
może to dlatego lekarz powiedział, że nie warto teraz zakładać karty ciąży i zrobimy to przy następnej wizycie :szok:
Jesteśmy na podobnym etapie. Ja na usg wczoraj zobaczyłam tylko pęcherzyk ciążowy 6 milimetrów a lekarz mimo to pogratulował ciąży więc myślę, że nie masz co się martwić.
Wczoraj trochę poczytałam i dowiedziałam się, że zarodek jest widoczny dopiero jak pęcherzyk ma 10-25 milimetrów więc musimy jeszcze poczekać. Głowa do góry wszystko będzie dobrze :tak:

Do góry