reklama
AnnaDd88
Fanka BB :)
A czego wy sie wstydzicie dziewczyny? Ja nie farbuje juz od poltora roku. Siwych mam od groma i jestem z nich dumna :-) przynajmniej nie musze co miesiac martwic sie odrostami
Ja póki co nigdy nie farbowałam a skonczylam 30stke w pazdzierniku.. ale siwulki sie pojawiaja.. moze odczekam do porodu poki co sie nie przejmuje choc na czarnych to widac
gooskaw
Tez mam ciemne wlosy i widac moje siwusy baaardzo ale moim zdaniem z siwymi tez mozna funkcjonowac i to nawet byc seksi a co:-)Ja póki co nigdy nie farbowałam a skonczylam 30stke w pazdzierniku.. ale siwulki sie pojawiaja.. moze odczekam do porodu poki co sie nie przejmuje choc na czarnych to widac
Masz dobre geny jak 30 i nigdy nie farbowalas :-) ja w wieku 25 lat juz mialam pierwsze.
Wiadomo jesli masz sie dobrze czuc sama ze soba i Ci przeszkadzaja to je maznij i problem z glowy:-)
gooskaw
@Rossiczka bo kiedys byly mocniejsze farby to sie odradzalo farbowanie w ciazy i tak sie pewnie mit przeniosl z matki na corke :-) czasy sie zmieniaja i jak widac mozna:-)
Franka84
Wydaje mi się, że o te farbowanie to bardziej o zapachy chodzi. Żeby nie drażniły kobiety w ciąży. Ja farbowałam w pierwszym trymestrze, ale zawsze farbuje takimi bez amoniaku. Nawet się nad tym nie zastanawiałam czy można. Ale czy takie bez amoniaku pokrywają siwe włosy?
Ja farbowałam pod koniec 1 trymestru, bo też odrosty, ale teraz już te farby są bezpieczne i można je używać w ciąży, ja akurat chodzę zawsze do fryzjera i nawet nie czuję, aby ta farba miała jakiś zapach. Za miesiąc też idę farbować i jeszcze podciąć.Dziewczyny farbujecie już włosy? W ciąży można nakładać farbę, ale najlepiej tą bez amoniaku. Mam już kupioną. Jestem w 17 tygodniu. Pierwszy trymestr nie polecają farbować, ale nie wiem czy teraz jeszcze zaczekać czy kłaść. Za killa dni mam w przedszkolu jasełka, a odrosty siwe na głowie, że się martwię, że mnie z babcią pomylą [emoji2][emoji70] a mam dopiero 32 lata, żeby nie było.
Sechmet
Hej dziewczyny.
Ja normalnie farbowałam farba bez amoniaku jakoś na początku ciąży. Zamierzam teraz też przed świętami.
Z tego co wiem to już nie ma zaleceń że coś może zaszkodzić maleństwo ale właśnie że zapachy drażnią i że hormony mogą spowodować niechciany efekt na włosach .
Kiedyś może faktycznie zalecenia były inne, bo i farby miały skład z kosmosu.
Ja normalnie farbowałam farba bez amoniaku jakoś na początku ciąży. Zamierzam teraz też przed świętami.
Z tego co wiem to już nie ma zaleceń że coś może zaszkodzić maleństwo ale właśnie że zapachy drażnią i że hormony mogą spowodować niechciany efekt na włosach .
Kiedyś może faktycznie zalecenia były inne, bo i farby miały skład z kosmosu.
mam taki, bardzo fajnie służył i jest jak nowy, polecammi też widzi się taki bujaczek leżaczek
reklama