reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
Night probuj i daj znac jak tam maz zareagowal bo jak sie uda go przekonac to tez zaczne stosowac Twoja taktyke [emoji16][emoji16]

Night probuj i daj znac jak tam maz zareagowal bo jak sie uda go przekonac to tez zaczne stosowac Twoja taktyke [emoji16][emoji16]
Będę próbowała i meldowala o postępach :D - kiedy masz teraz wizytę Gooskaw?- ja w poniedziałek i niby nic mnie nie niepokoi ale jakieś zdenerwowanie dzień, dwa przed się pojawia :/

Night a czemu sie boisz? Zobaczysz maluszka :-) to trzeba sie cieszyc. Ja mam w nastepny wtorek tzn 4.12 :-) juz sie mniej stresuje niz w 1 trym.

Night a czemu sie boisz? Zobaczysz maluszka :-) to trzeba sie cieszyc. Ja mam w nastepny wtorek tzn 4.12 :-) juz sie mniej stresuje niz w 1 trym.
A jakoś tak ogólnie- matka wariatka ;)- mój ginekolog zobaczy pierwszy raz moje wyniki prenatalne i wiem że jest Oki ale jakoś mnie to stresuje:)

Oj Dziewczyny ☺ można się tu pośmiać

Ja mam we środę wizytę. Brzuch mnie dzisiaj tak okresowo bolał przez godzinę, ale na cale szczęście przeszło.

@gooskaw ja też mam taki instynkt obrony brzucha. Jakby ktoś coś to kung fu panda i nie ręczę za siebie ☺

Dziewczyny nie wytrzymałam niepewności i tego strachu, że coś się z maluszkiem dzieję, a ja za późno zareaguję. Od wczoraj ból w podbrzuszu, dokładnie wzgórek łonowy i okolice, był nie do wytrzymania. Jedynie jak leżałam to nie bolało. Mój ginekolog od dwóch dni jest nieosiągalny. Poszłam dziś do pierwszego lekarza jaki miał na dziś termin. Właśnie wracam. Z dzisiusiem okazało się wszystko dobrze. Szyjka też ok. Diagnozę mam taką, że rozchodzi mi się spojenie łonowe. Muszę skonsultować się z ortopedą. Mam pytanie czy macie też z tym problem na tak wczesnym etapie ciąży? Ja w pierwszej ciąży też miałam rozchodzenie spojenia, ale grubo po 26 tygodniu, a teraz jestem w 16.

Ja dzisiaj pół dnia internetowe zakupy robiłam. Ale nie dla siebie tylko dla rodzinki prezenty pod choinkę. I tak z 500zł poszło. A to dopiero część:baffled: zaoszczędziłam dzisiaj 25proc na solniczce i pieprzniczce, 50proc na sweterku dla bratowej w Top Secret i jeszcze rozpedziłam się w księgarni bo książki też były w lepszych cenach. Reszta zakupów była w cenach takich jak w ciągu ostatnich dni. Ale jednak coś się udało. Też nie lubię tłumów w sklepach:no2:. Dzisiaj napewno wyglądało tam jak na wojnie.. i kolejki.. :sorry2:

Mąż wraca właśnie z pracy przez Katowice i namówiłam go żeby wstąpił do galerii zobaczyć płaszcze.. ciekawe czy jak wróci to będzie szczęśliwy że coś upolował, czy będzie mnie chciał zamordować, że kupę czasu stracił?:-D

@Night&Day jak mogłaś nie skorzystać z takiej okazji?:D powiedz mu ile zaoszczędziłaś, a dodatkowo w przyszłym roku opchniesz ją za 150;)

@Ags8620 to dobrze że pisałaś do lekarza. Wiesz przynajmniej co i jak. Dobrze, że z maluchem wszystko ok. Ale skąd takie coś? Miałaś jakiś wypadek czy tak się czasem dzieje? :errr:

reklama
@Franka84 - nie wiem właśnie skąd się to bierze, tzn. to rozchodzenie jest po to, żeby zrobić miejsce rozrastającej się macicy i do porodu żeby było więcej miejsca, ale nie rozumiem dlaczego tylko niektóre z nas mają z tym problem. Może faktycznie coś z anatomią, że jedne z nas mają miednice bardziej spójną. Zapytam o to ortopedę jak będę to Wam napiszę.

Do góry