reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

a dlugo bolal was brzuszek? ja to co ide do lazienki to mysle ze dostalam @... chciaz ten bol jest inny dostalam go z ndz na pon w nocy i myslalam ze @ wczesniej ale nie bylo nawet sladu wiec poszla spac jeden drugi dzien bolu a tu nic. nigdy tak nie mialam zawsze byl bol i doslownie po paru minutach @. dlatego tez zrobilam test bo mi cos nir pasowalo
Ja miałam dyskomfort na @ w dzień spodziewanej @ czyli 20 września. Potem coraz mniejszy dyskomfort ale to w ogóle nie był ból.

reklama
a dlugo bolal was brzuszek? ja to co ide do lazienki to mysle ze dostalam @... chciaz ten bol jest inny dostalam go z ndz na pon w nocy i myslalam ze @ wczesniej ale nie bylo nawet sladu wiec poszla spac jeden drugi dzien bolu a tu nic. nigdy tak nie mialam zawsze byl bol i doslownie po paru minutach @. dlatego tez zrobilam test bo mi cos nir pasowalo
mnie w terminie okolo @ cmiło w brzuchu jak przed @. To nie był ból tylko czułam podbrzusze. Lekarz powiedział mi że to normalne. Macica się powiększa i tyle. Jednak gdy robi się z tego ból to już gorzej, Warto wtedy lezeć i wziąc nospe

a ja uważam, że lekarza obowiązkiem jest poinformować pacjentkę że do 12 tygodnia wiele rzeczy może się zdarzyć. Dała Ci duphaston więc Twoich pobolewań brzucha nie olała.

w sumie racja tylko sama powiedziala ze bol mi od tego nie przejdzie bo to nie jest lek przeciwbolowy tylko ze pomoze w ewentualnym podtrzymaniu jezeli z zarodkiem jest wszystko ok bo jezeli nie to organizm mimo brania duphastonu to go wydali.. liczylam od niej na jakies slowa cos w stylu prosze byc dobrej mysli a nie ze prosze sie spodziewac ze nic z tego nie bedzie.

@Cer olej go i tyle. Jesteś na zwolnieniu więc niech spada. Zawsze mozesz go nagrywac na dyktafon w razie co do sadu sie przyda. Niestety niektórzy ludzie jak widza, że ktoś się rpzejmuje zaistniała sytuacją to to wykorzystuja by dowalać. Powiedz mu jasno, ze nie wrócisz bo ciąza jest wazniejsza i skoro lekarz uważa, ze masz lezec to bedziesz leżec i tyle :)

Mnie około 2 tyg od spodziewanego terminu @ też co chwilę sprawdzałam, czy już dostałam ten okres czy nie. Do tego jak mam dzień, że muszę dużo młodziana nosic, to tym bardziej boli..

a ja uważam, że lekarza obowiązkiem jest poinformować pacjentkę że do 12 tygodnia wiele rzeczy może się zdarzyć. Dała Ci duphaston więc Twoich pobolewań brzucha nie olała.

@Cer olej go i tyle. Jesteś na zwolnieniu więc niech spada. Zawsze mozesz go nagrywac na dyktafon w razie co do sadu sie przyda. Niestety niektórzy ludzie jak widza, że ktoś się rpzejmuje zaistniała sytuacją to to wykorzystuja by dowalać. Powiedz mu jasno, ze nie wrócisz bo ciąza jest wazniejsza i skoro lekarz uważa, ze masz lezec to bedziesz leżec i tyle :)
Dokładnie. Mnie nikt nie powiedział, że może mnie coś takiego spotkać. Żebym wiedziała to nikomu byśmy nie powiedzieli.. a tak to wiedziała już rodzina, w pracy... niepotrzebnym dodatkowy stres i skutek

mnie w terminie okolo @ cmiło w brzuchu jak przed @. To nie był ból tylko czułam podbrzusze. Lekarz powiedział mi że to normalne. Macica się powiększa i tyle. Jednak gdy robi się z tego ból to już gorzej, Warto wtedy lezeć i wziąc nospe
to wlasnie nie jest taki bol zeby brac tabletki... mam okropne bolesci podczas miesiaczki i musze brac przeciwbolowki a tu poprostu co jakis zacznie pobolewac i po doslownie chwili przestaje i wraca za jakis czas

@zuzkaaa ja wiem, że my w tym stanie chcemy wsparcia i dobrego słowa. Czasem tez metoda która ktoś cos powie tez ma znaczenie. Nie bonie tej lekarki. Jednak czasami ich rola jest też sprowadzic pacjenta na ziemie. Twoja ciaza jest bardzo młoda. Trzymam kciuki aby wszystko szło ksiązkowo.
Pamiętam jak w pierwszej ciazy poszlam do gina, a on do mnie ze do 12 tygodnia to lepiej abym sie nie chwalila. A ja w myslach wtf ?!. Teraz przy trzeciej bardziej go rozumiem :) a On tych ciaz nie rpzezył 3 tylko z kilka tysiecy pewnie :p

ona jak ona ale nie wiem co mam myslec o tych bolach + ta brazowa plamka... okres spoznia sie dopiero 2 dni... wiec wszystko mozliwe a narzeczony juz sie pochwalil ze bedzie tata hahahhah a test powtorzylam dzisiaj i 2 kreski nadal.. choc troche slabsza ta jedna ale moze dlatego ze nie z rana
Mój mąż narazie siedzi cicho. W weekend rodzicom jedziemy powiedzieć bo i tak im już sciemniam zE chodzę do pracy. A jestem na zwolnieniu [emoji23] zwolnienie nie z powodu ciąży jakby co xD

reklama
to wlasnie nie jest taki bol zeby brac tabletki... mam okropne bolesci podczas miesiaczki i musze brac przeciwbolowki a tu poprostu co jakis zacznie pobolewac i po doslownie chwili przestaje i wraca za jakis czas
to z duzym prawdopodobienstwem rozciaga Ci sie macica . Spokojnie bedzie dobrze

Do góry