reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
@Zola91 dużo miałaś tej krwi? Jak teraz sprawa wygląda? Doczytalam juz.

Ja wiem, że test obciążenia glukoza 75 robi się na czczo bo już w dwóch ciazach robiłam. Ale co do tego 50 nie jestem pewna. No chyba, że któraś robiła i może mi to potwierdzić.

Ja tez spałam średnio bo chłopcy złapali katar, młodszy spał z nami i ciągle mnie budzil.

My jestesmy 8 dni po szczepieniu Priorix i Marceli cala noc marudzil, rano obudzil sie z kaszlem. Czyli tak jak nam mowiono, po 7 dniach mogla wystapic objawy jak przy przeziebieniu... [emoji26]

Wiecie ja mam panikę, bo 3 miesiace temu poronilam... to świeża sprawa, dlatego mnie to stresuje. Ale wtedy jeszcze mialam plamienia i dopiero krwawienie wiec bylo trochę inaczej. Teraz jestem już na dalszym etapie ciąży, bo wtedy poronilam w 5 tc.

Mialam kilka kropel, do tej pory jeszcze nic. Oby tak zostalo...

@justjestem Tak to moja coreczka ma 5 miesiecy juz niedlugo 6 :)
Czasem prawie spie na siedzaco ale wiem ze nie moge :)
Mala teraz choruje i daje ni popalic i w dzien o w nocy a maz robi remont. Wiec jakos musze sobie radzic. Narazie zero mdlosci wiec jest dobrze[emoji106][emoji106]
A jak wy dziewczyny sie czujecie ??[emoji4][emoji4]

Ja właśnie przeczytałam, że jeśli w bliskiej rodzinie ktoś ma cukrzycę to już w pierwszym trymestrze zamiast glukozy na czczo lekarz zleci OGTT czyli test obciążenia glukozą. Zawsze myślałam, że to to samo. ;)

Dziewczyny wlasnie poleciało mi trochę krwi... Mam jednak nadzieję, ze to nie jest to najgorsze. Niestety to taki kraj, ze powiedzą mi, ze mam czekac. Tak bylo za ostatnim razem. Zadnych boli macicy nie czuje i mam mdlosci ciążowe. Mam w domu luteine i chyba wezme na wszelki wypadek..
weź luteinę i połóż się, odpoczywaj, mi w szpitalu dają 3 razy dziennie po 1 tabletce dopochwowo, trzymam kciuki,żeby wszystko było ok

Wiecie ja mam panikę, bo 3 miesiace temu poronilam... to świeża sprawa, dlatego mnie to stresuje. Ale wtedy jeszcze mialam plamienia i dopiero krwawienie wiec bylo trochę inaczej. Teraz jestem już na dalszym etapie ciąży, bo wtedy poronilam w 5 tc.

Mialam kilka kropel, do tej pory jeszcze nic. Oby tak zostalo...
Masz możliwość by ci ktoś załatwił leki w Polsce? Przy takich akcjach powinnaś brać dupka albo luteine. Jak nie masz jak to daj znać to mogę Ci jakoś przesłać.

reklama
Do góry