reklama
justjestem
Moderatorka
Mozliwe ze pojawil sie zarodek z serduszkiem ale za szybko podjal decyzje o zabiegu wedlug mnie...
dziupla
Fanka BB :)
Wg mnie też za szybko. O wiele za szybko...Mozliwe ze pojawil sie zarodek z serduszkiem ale za szybko podjal decyzje o zabiegu wedlug mnie...
możliwe,że jeszcze nie widział zarodka, ale za szybko podjął decyzję u mnie w niedzielę wieczorem jeszcze było podejrzenie ciąży pozamaciczna a w poniedziałek rano już zobaczymy pęcherzyk, na tym samym sprzęciePieknie dziekuje za wszystkie cieple slowa.
@rosiczko gdzies tam z tylu glowy pomyslalam, ze ten lekarz szybko to diagnozuje, ale tez po wczesniejszych niepowodzeniach bylam przygotowana, ze znowu cos moze byc nie tak...
Swoja droga dziewczyny czy to jest mozliwe, ze w poniedzialek bylo jeszcze puste jajo, a w srode juz zarodek z bijacym serduszkiem? Chyba ten sprzet jakis nie taki u tego lekarza...Bo w 48 h taki przeskok?
Troche mam teraz mieszane uczucia, lekarz generalnie dobry, ale taki błąd..
Przyszle mamusie blizniakow- wierze Wam ze jestescie przerażone, z boku to wszyscy gratuluja i mowia jak to nie bedzie ekstra, oby tak bylo musicie sie oswoic z ta mysla, jedno jest pewne - bedziecie miec nie jedna a dwie usmiechniete buzie.
Moj synek spi osobno w pokoju, ale ma juz 5,5 roku
Maluch bedzie z nami w sypialni.
A ja to w ogole nie moge uwierzyc, ze bede miala drugie dziecko.
Ann_
Just jak czytam na grupie vbacowej opisy porodów domowych to najczęściej rodzice oddają starsze dziecko pod opieką do dziadków. Ja nie mam takiej możliwości więc nawet by to w grę nie wchodziło. Zresztą u nas i przy normalnym porodzie nie będzie łatwo. Ogólnie ż bliskich osób mamy tu tylko naszego sąsiada Niemca, ale to ludzie po 70lat mają i np Wiktor został z nimi na cały dzień i noc kiedy szliśmy rodzić w październiku. Młody miał potem trochę traumę. Nie chciał wcale iść do sąsiada. Miał 2 latka, teraz juz inna bajka, ale wiem, że Niko nie zostanie z nimi nawet 30 minut sam. To wyklucza mi poród z mężem. Nie chce tego bo jego obecność mi mega pomogła przy tym porodzie, gdzie nie byliśmy razem podczas pierwszego porodu i wiesz jak się skończyło. Eh nie wiem co wymyślę w maju.
Anieok ja też staram się ograniczać. Np jak wstaje nie wchodzę od razu w tablet, tylko zerkam która godzina bo nie mam zegarka w sypialni [emoji28] ale staram się bez rano. Kawę zrobić, zjeść śniadanie. A wieczory różnie, jak mąż patrzy mecz to czytam w tablecie, ale jak nie to nie biorę i też jest Oki.
Migdalove ale piękny przyrost bety [emoji173][emoji173][emoji173]
Nam się marzy córka, to byłoby spełnienie marzeń, ale co my możemy na to poradzić co będzie, jak będzie 3 chłopiec to będzie, i pokochaj jak każdego synka. Jednak chyba 4 już wtedy nie będzie.
Anieok ja też staram się ograniczać. Np jak wstaje nie wchodzę od razu w tablet, tylko zerkam która godzina bo nie mam zegarka w sypialni [emoji28] ale staram się bez rano. Kawę zrobić, zjeść śniadanie. A wieczory różnie, jak mąż patrzy mecz to czytam w tablecie, ale jak nie to nie biorę i też jest Oki.
Migdalove ale piękny przyrost bety [emoji173][emoji173][emoji173]
Nam się marzy córka, to byłoby spełnienie marzeń, ale co my możemy na to poradzić co będzie, jak będzie 3 chłopiec to będzie, i pokochaj jak każdego synka. Jednak chyba 4 już wtedy nie będzie.
justjestem
Moderatorka
Ann a nie ma mozliwosci zeby ktos przyjechal do was z rodziny?
Zmijka25
Ja też w pierwszej uznaliśmy że jak już coś w środku bije to mówimy teściowie już wiedzą a moi rodzice się zaraz dowiedzą bo na nich czekamytylko ja w tym towarzystwie jestem pierwszy raz w ciąży?
nie wiem czego się spodziewać
na razie nikomu nie powiedzielismy poki nie mamy potwierdzenia od lekarza zr wszystko jest ok
a Wy juz powiedzislyscie rodzinie i w pracy o ciąży ?
Piękny przyrostRośnie dzidziolek <3
Zobacz załącznik 899589
@elwira1234 ja w ciazy z corka powiedzialam w 14 tc a teraz chyba jeszcze pozniej powiem jak da rade
@Migdalove ładny przyrost bedzie dobrze
Mam pytanie do mam bliznikow czy u was w rodzinie juz byly blizniaki ??
Moja corka ma dopiero 5,5 miesiaca wiec za predko nie pojdzie do swojego pokoju ale spi sama w lozeczku od narodzin
@patula86 ja tez nie moge uwierzyc
Ale ja do lekarza mam 28.09 jak narazie nie czuje sie dalej ciazowo boje sie ze to zle wrozy [emoji850]
Moja corka ma dopiero 5,5 miesiaca wiec za predko nie pojdzie do swojego pokoju ale spi sama w lozeczku od narodzin
Ale ja do lekarza mam 28.09 jak narazie nie czuje sie dalej ciazowo boje sie ze to zle wrozy [emoji850]
Heda
Bliźniaki jednojajowe nie są dziedziczne, są dziełem przypadku. Dwujajowe często są dziedziczne po stronie żeńskiej matka babka prababka... często też pojawiają się po terapiach hormonalnych, stymulacja owulacji, w pierwszych 2 miesiącach po odstawieniu tabletek anty i oczywiście invitro.@elwira1234 ja w ciazy z corka powiedzialam w 14 tc a teraz chyba jeszcze pozniej powiem jak da rade
reklama
Nikooś
Dziewczyny, jestem przerażona, może wy mnie jakoś pocieszycie. Wracam właśnie z wizyty, powinien to być 8t3d wg ostatniej miesiączki, ale lekarz zrobił mi usg dopochwowe i stwierdził, ze ewidentne jest pęcherzyk ciazowy, ale nie odpowiada 8 tygodniowi. Dostałam skierowanie na betę i jutro robie, w piątek mam przyjść z wynikiem, powiedział ze jak na razie mam się nie przejmować, ale rycze jak bóbr. A od niego jedynie co usłyszałam to, ze może to być wczesna ciąża. Myślicie, ze przez wyjazd na drugi koniec polski mogły mi się tak przestawić dni płodne? Czy to można jakoś wytłumaczyć? To moja pierwsza ciąża .. :c