reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

mój syn 3 dni po terminie, poród indykowany z przebiciem pęcherza płodowego przez moje nadciśnienie w ciąży. Córka tez wywoływana 11 dni po terminie, Nie chciała Dziewczyna wyjśc. A od października chodziłam z rozwarciem.... Termin był na 5.12, a ja na patologi płakaalm aby jednak się ruszyło bo nie chciałam spędzic swiąt bez syna. Urodziła się 16.12 i kilka dni póxniej wyszłyśmy wiec na swieta wszyscy byli w domu.
Teraz też sie smiałam do gina, że po co mówi mi termin jak i tak znowu przenoszę :D
Ja urodziłam 5 dni po terminie:)

reklama
Powiem Ci że mnie to przeraża. Gdzie nie pójdę wszyscy z telefonami. W szkole czekając na dzieci, w poczekalni, na placu zabaw. Ludzie przestali sie normalnie komunikować tylko kazde z nosem w telefonie. Dlatego my staramy sie ograniczyć do minimum taka aktywność przy dzieciach, a w weekendy całkowicie. Weekend jest dla rodziny i telefony jedynie odbieramy jak dzwonią.
Muszę przedstawić tą propozycje

U mnie tak przyrastala przy dziewczynkach. Teraz rosnie wolniej. Ale w normie
Może będzie córcia :D

Macie preferencje odnoście płci? :)
Ja marzyłam o dwóch córeczkach. Jak dowiedziałam się że będę miała syna to płakałam cały dzień i gadałam, że nie będę umiała go pokochać [emoji23] żenada [emoji23] a teraz mi całkiem obojętnie. Gdzies tam w głowie chciałabym malutka dziewczynkę, ale a chłopcem już miałam do czynienia i nie byłoby to nic nowego :D ciuszki wszystkie trzymam :)

Pieknie dziekuje za wszystkie cieple slowa.
@rosiczko gdzies tam z tylu glowy pomyslalam, ze ten lekarz szybko to diagnozuje, ale tez po wczesniejszych niepowodzeniach bylam przygotowana, ze znowu cos moze byc nie tak...

Swoja droga dziewczyny czy to jest mozliwe, ze w poniedzialek bylo jeszcze puste jajo, a w srode juz zarodek z bijacym serduszkiem? Chyba ten sprzet jakis nie taki u tego lekarza...Bo w 48 h taki przeskok?
Troche mam teraz mieszane uczucia, lekarz generalnie dobry, ale taki błąd..

Przyszle mamusie blizniakow- wierze Wam ze jestescie przerażone, z boku to wszyscy gratuluja i mowia jak to nie bedzie ekstra, oby tak bylo musicie sie oswoic z ta mysla, jedno jest pewne - bedziecie miec nie jedna a dwie usmiechniete buzie.

Moj synek spi osobno w pokoju, ale ma juz 5,5 roku;)
Maluch bedzie z nami w sypialni.
A ja to w ogole nie moge uwierzyc, ze bede miala drugie dziecko.

Może będzie córcia :D

Macie preferencje odnoście płci? :)
Ja marzyłam o dwóch córeczkach. Jak dowiedziałam się że będę miała syna to płakałam cały dzień i gadałam, że nie będę umiała go pokochać [emoji23] żenada [emoji23] a teraz mi całkiem obojętnie. Gdzies tam w głowie chciałabym malutka dziewczynkę, ale a chłopcem już miałam do czynienia i nie byłoby to nic nowego :D ciuszki wszystkie trzymam :)
Ja narazie to tylko myślę żeby był dzidziuś i serduszko i wszystko ok. Płcią się nie przejmuje. Dla równowagi w domu przydałby sie chłopiec ale mi jest to zupełnie obojetne

Pieknie dziekuje za wszystkie cieple slowa.
@rosiczko gdzies tam z tylu glowy pomyslalam, ze ten lekarz szybko to diagnozuje, ale tez po wczesniejszych niepowodzeniach bylam przygotowana, ze znowu cos moze byc nie tak...

Swoja droga dziewczyny czy to jest mozliwe, ze w poniedzialek bylo jeszcze puste jajo, a w srode juz zarodek z bijacym serduszkiem? Chyba ten sprzet jakis nie taki u tego lekarza...Bo w 48 h taki przeskok?
Troche mam teraz mieszane uczucia, lekarz generalnie dobry, ale taki błąd..

Przyszle mamusie blizniakow- wierze Wam ze jestescie przerażone, z boku to wszyscy gratuluja i mowia jak to nie bedzie ekstra, oby tak bylo musicie sie oswoic z ta mysla, jedno jest pewne - bedziecie miec nie jedna a dwie usmiechniete buzie.

Moj synek spi osobno w pokoju, ale ma juz 5,5 roku;)
Maluch bedzie z nami w sypialni.
A ja to w ogole nie moge uwierzyc, ze bede miala drugie dziecko.
Ja bym chyba zmieniła lekarza, nie umiałabym mu już zaufać. A ktory masz tydzien?

reklama
Do góry