reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Smile, a jaki masz detektor?

Roki bolal mnie tak ok 6-10 tc teraz juz nie, ale to zupelnie normalne [emoji4]

Ann powiem Ci , ze ja z Marcelikiem cala ciaze odzywalam sie zdrowo, bez slodyczy, slodkich napoi, w 9 msc wzielo mnie na tiramisu i jadlam dosc duzo ale waga na usg dziecka nie podskoczyla jakos w gore, tylko moja [emoji23]
A co do paczkow, nie mowilam Ci! Jak wracalismy od lekarza, pierwszy raz wstapilismy do piekarnii obok nas, jakos wczesniej chodzilismy do innej, po bulki, pominajac fakt ze to byly najdrozsze bulki w naszym zyciu ([emoji23]) bo na kilogramy ([emoji33]) to znalazlam paczki! Co prawda to nie polskie, ale calkiem dobre, takze musze walczyc z pokusa, bo paczki to moja pieta Achillesa [emoji23]

Ja dzis wstalam z bolem glowy [emoji53]

Nikos ja chyba wolalabym miec zaparcia bo jak na razie biegam do toalety prawie tak czesto jak zmieniam dziecku pieluche [emoji23]

Dziekuje dziewczyny za rady, bede probowac. Biegunka nie odpuszcza choc w nocy bylo nieco lepiej, “tylko” 4 pieluchy. Na szczęście po anginie i uszku juz sladu nie widac, ale antybiotyku mamy jeszcze jakos 1/3 butelki i musimy to skonczyc
Tak sobie pomyslalam, ze moze on na poczekalni zlapal rotawirusa, bo to troche taka biegunka jak przy rota, tam tyle dzieci bylo, wiec duze prawdopodobieństwo, tyle ze byl szczepiony wiec nie wymiotuje i organizm sobie jakos radzi.

reklama
A tak w temacie zdrowego odżywiania. Maz przywiózł sobie pizze (ja nie jem nabiału), ale podjadlam mu troche. Mam teraz twarz jak nastolatka po tym serze [emoji853]

Hej, ja jestem na l4 od 15.10. Tak jak skończy mi się macierzynski, tak przeszlam na zwolnienie ;)
Mnie jajniki nie bolą, ale za to bardzo ciągną mnie ścięgna, szczególnie jak kicham...
Syn urodził sie z wagą 3340, ja wazylam 3500 przy porodzie. Będzie raczej wysoki, jest długi i raczej szczupły, ja jestem wysoka jak na kobietę, a mąż jest raczej przeciętny jak na mężczyznę.
Detektoru nie kupuję, w pierwszej ciąży też nie używałam. Najgrzej z poczatku, później jak czuć ruchy to jest inaczej :)

Ja się czuję niezmiennie dobrze. Aż czasem myślę, czy nie za dobrze... coraz częściej dopadają mnie myśli jak to będzie z dwójką i czy to Maleństwo będę kochać tak samo jak Synusia... jakoś nie czuje tej ciąży. Chciałam jej bardzo, ale nawet o niej nie myślę :( w pierwszej ciąży ciągle myślałam, dotykalam brzucha, robiłam sobie zdjęcia co tydzien, a teraz... cala uwaga skupia się na Synku, boję się jak to będzie... Mamy dwójki dzieci, miałyście podobnie w drugiej ciąży?

Just a jest u was Kaufland? Tam są też paczki ale to takie wiesz marketowe. Nie takie z prawdziwego zdarzenia.
Ja na szczęście nie jestem fanka pączków. Ale te do mnie mówiły haha

Ann hahaha no to nie moglas przejsc obojetnie [emoji2]
my w lidlu mamy ale takie niedopieczone [emoji23] a juz tak w ogole to moje ulubione sa z budyniem (nawet za cene syfow na twarzy), z marmolada tez nie pogardze [emoji23]
Ja w pl kiedys pracowalam w piekarnii, pamietam jak przyszedl facet i zamowil 60 paczkow dla rodziny w de, wtedy sie smialam ale teraz moglabym przybic z nim piatke [emoji23]
Juz zapowiedzialam mezowi, ze pierwsze co robimy po przekroczeniu granicy, to idziemy po paczki do najblizszej piekarnii, a ze tym razem przekroczymy granicy kolo 6 rano to beda akurat swieze hahahaha [emoji23]

Dziupla prawde mowiac ja o tym mysle. Tzn nie jestem w stanie sobie jeszcze wyobrazic, ze mozna kochac kogos tak samo mocno jak kocham synka

Just a tak w Lidlu też mają, w Adliku i tak dalej ale właśnie to wszystko takie marketowe. Ja tez najbardziej lubiłam z budyniem. Ale takie dostać to ciężko nawet w PL.

Dziupla, Just a ja wam powiem, że już nie mogę się doczekać tego dzidziusia. Po tym jak pokochałam drugiego synka, nie wyobrażam sobie, że teraz mogło by być inaczej.

Oj dziewczyny teraz mi narobiliście smaka na paczka [emoji507][emoji507][emoji507]
U mnie jakoś bez mdłości od wczoraj czyżby już koniec?
Czasem tez mnie nachodzą wątpliwości czy drugie dzieciątko pokocham równie mocno jak Wiktora, albo czy Wiktorowi tez bede w stanie pokazać ze dalej go kocham nad życie?pewnie tak ale trzeba się nakręcać przez najbliższe miesiące co by nudno nie było:)

reklama
Dziewczyny, czy tylko mnie denerwuje, że w wątku z wyprawka ogłaszają się jakieś dziewczyny? Mam wrażenie, że powstał ten wątek, byśmy mogkt się dzielić szczęściem z zakupionych rzeczy, a nie żeby "obce" pisały i zaśmiecały nasz porządek. Tak samo krępuje mnie pisanie czegokolwiek, jak wątek jest otwarty i każdy w internecie może tu trafić i pisać, dlatego np nie wstawiam zdjęć z USG, swojego brzucha itp. co myślicie o zamknięciu wątku? Nikt obcy nie będzie mógł nas czytać, to daje dużą swobodę.

Do góry