reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Hej dziewczyny. Mi tam obojetne czy watek otwarty czy zamkniety.

W uk nie mam dobrych paczkow wiec prosze o zamkniecie tematu [emoji23]

U mnie dzieci rodza sie przecietne. Moja mama urodzila mnie i siostre z wagami 2500, brata 3500, moj syn starszy 3 tyg przed terminem 2800, drugi donoszony dwa dni pp terminie 3500. Zadnego jedzenia sobie nie odmawialam.

reklama
Dziewczyny, czy tylko mnie denerwuje, że w wątku z wyprawka ogłaszają się jakieś dziewczyny? Mam wrażenie, że powstał ten wątek, byśmy mogkt się dzielić szczęściem z zakupionych rzeczy, a nie żeby "obce" pisały i zaśmiecały nasz porządek. Tak samo krępuje mnie pisanie czegokolwiek, jak wątek jest otwarty i każdy w internecie może tu trafić i pisać, dlatego np nie wstawiam zdjęć z USG, swojego brzucha itp. co myślicie o zamknięciu wątku? Nikt obcy nie będzie mógł nas czytać, to daje dużą swobodę.
Ja tez jestem osoba dosc chroniaca swoja prywatnosc, ale na razie malo dosc sie udzielam i zostawiam decyJe wiekszosci :) kilka lat temu mialysmy dwa watki -zamkniety i otwarty :D udzielalysmy sie na obydwu.

Narobilyscie ochoty na paczki, kurcze. Meza biednego w ten wiatr wysle po nie [emoji23]

A wlasnie apropos tej teorii, to ja bralam witaminy ciazowe i jadlam ogromnie duzo slodyczy w pierwszej ciazy (przytylam az 19 kilo :o). Cora urodzila sie miesiac przed terminem z waga 2900, byla najwiekszym wczesniakiem na oddziale wczesniakow

Ostatnia edycja:
Just chyba nie miałam nigdy takich myśli czy drugie dziecko pokocham tak samo mocno. Nie przypominam sobie. Pamiętam że przez jakiś czas miałam nadzieję, że z chłopca zrobi się dziewczynka, ale potem już sobie odpuscilam i zdalam sprawe, ze najwazaniejszy cud dla nas to zdrowe dzieci. Teraz już wiem, że co by nie było będę wdzięczna za zdrowego syna czy córkę.

Dziupla, ja olewam te oglaszenia. Nie przeszkadzaja mi. Nie wiem, jak chcecie dziewczyny. Mi nie przeszkadza otwarty wątek.

Kari21 może upiecz sobie paczki. Moja mam ma mega przepis na paczki, szkoda, że jestem kuternoga w pieczeniu. Za pewne by nawet nie urosły. Ale święta u teściowej może mi upiecze serowe kulki chociaż. Tez je uwielbiam.

A no i jesli stworzycie zamkniety to ja nie ogarne dwoch tych samych watkow bo dla mnie to totalna pomylka pisac o tych samych rzeczach w dwoch miejscach. Wtedy zostaje raczej tutaj. Troche malo dziewczyn się udziela żeby iść na zamknięty. Skąd pewność, że jak dacie dostęp do zamkniętego tym dziewczynom które piszą jednego posta na jakiś czas, ze one nie są trolami.

Ja tez jestem osoba dosc chroniaca swoja prywatnosc, ale na razie malo dosc sie udzielam i zostawiam decyJe wiekszosci :) kilka lat temu mialysmy dwa watki -zamkniety i otwarty :D udzielalysmy sie na obydwu.

Narobilyscie ochoty na paczki, kurcze. Meza biednego w ten wiatr wysle po nie [emoji23]

A wlasnie apropos tej teorii, to ja bralam witaminy ciazowe i jadlam ogromnie duzo slodyczy w pierwszej ciazy (przytylam az 19 kilo :o). Cora urodzila sie miesiac przed terminem z waga 2900, byla najwiekszym wczesniakiem na oddziale wczesniakow
Ja też się mało udzielam, między innymi z tego powodu. Przy pierwszej ciąży miałyśmy wątek zamknięty i czulydny się bardzo komfortowo w swoim towarzystwie. Później pojawiają się problemy jak np hemoroidy itp... jeszcze później wstawianie zdjęć dzieci. Na październikówkach mamy kontakt duży do dzisiaj.

Na paczki też mam ochotę [emoji24] po obiedzie pójdę kupić do herbatki popołudniu :D

A no i jesli stworzycie zamkniety to ja nie ogarne dwoch tych samych watkow bo dla mnie to totalna pomylka pisac o tych samych rzeczach w dwoch miejscach. Wtedy zostaje raczej tutaj. Troche malo dziewczyn się udziela żeby iść na zamknięty. Skąd pewność, że jak dacie dostęp do zamkniętego tym dziewczynom które piszą jednego posta na jakiś czas, ze one nie są trolami.
Nie mamy żadnej pewności, ale ja się więcej udzielać na otwartym nie będę, a już na pewno nie będę pisać o swoich dolegliwościach, czy publikować jakiś zdjęć :)
Może zostać otwarty wątek, ale ja będę tak jak do tej pory odzywać się raz na tydzień, by utrzymać jakiś kontakt.

Ktoras z dziewczyn, nie pamietam ktora, przepraszam, zaproponowala, zeby zrobic zamkniety po porodzie i ja chyba za tym jestem, moze ktos dolaczyc albo ktos odejsc.
Co do reklam fakt, olx zrobily sobie

.
Usunęła post bo nie chce [emoji90] burzy. Ja będę pisać jak dotąd tutaj. Wy róbcie co chcecie [emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Mozna tez utworzyc zamknieta grupe na fb, tez czesto to praktykuja. Ja jak pisalam wszystko mi jedno, totalnie. Nie mam problemu z pisaniem tu na otwartym bo nie obchodzi mnie kto obcy to czyta, takie prawo forum, nikt tu nie wystepuje pod imieniem i nazwiskiem wiec czy na otwartym czy zamknietym moze byc doslownie kazdym.

Do góry