reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ja mam tez dla chłopca mnustwo rzeczy bo dwoch synów to cos ladnego zawsze zostawilam. Ale nie ukrywam, ze wolalabym kupic troche rozowego [emoji3] ale za pewne bedzie chlopaczek, nastawiam sie juz na to. Bedzie rodzinka.pl hehe same siusiaki i ja [emoji23]

@xszaracodziennosc ?

@AgaMy ja od 4 lat w domu [emoji853] ale od 3 mieszkamy w Niemczech. Pierwszy rok byłam na macierzyńskim. Potem zostałam w domu bo wiedziałam, że planujemy szybko kolejne dzieci. No, a tu i tak w grę wchodzi dopiero przedszkole od 2rz. Jeśli dziecko się zaklimatyzuje tak wcześnie. Rodziny nie mamy tutaj. Planuje wrócić do pracy 2 lata po tym porodzie więc jeszcze 2,5roku w domu. Mąż by mi nie pozwolił dzieci dam przed 2 urodzinami do przedszkola. [emoji4]

Just ty z niemieckiego tlumaczysz?

reklama
Tym razem też planuje do otulania Otulacze od "Tula". Zglaszam sie jako używając pieluszek wielorazowe zamiast jednorazowek [emoji6] polecam zgłębić temat jak ktoś ciekawy.
Co do wyprawki to mam już bardzo okrojoną listę. Jak na nią patrzę to, aż w szoku jestem ile mniej rzeczy kupię niz dla pierworodnego.
I to nie dlatego, że wózek mam po drugim dziecku, bo pierwszy już dawno sprzedalam, ale po prostu dużo miałam zbędnych rzeczy.

Dziewczyny ja prze są dna nie jestem ale serio juz robicie listy wyprawkowe? Ja 3 tyg temu się wogole dowiedziałam o ciąży a tu już wózki pieluszki otulacze. Oj narazie to nie na moja głowę

Dziewczyny ja prze są dna nie jestem ale serio juz robicie listy wyprawkowe? Ja 3 tyg temu się wogole dowiedziałam o ciąży a tu już wózki pieluszki otulacze. Oj narazie to nie na moja głowę

Narazie to wszystko pi razy drzwi przecież jest. Zanim zacznę cos kupować to jeszcze pełno miesięcy minie.
Ja jednak ejstem z tych ktorzy lubia sobie wszystkie zakupy zaplanować, bo lubie jak wszystko tworzy całośc. Takiego mam bzika

reklama
Ann jeszcze nie. Nie jestem w stanie na te chwile zdac ustnego egzaminu z niemieckiego. W pismie idzie mi lepiej, natomiast kontakt bezpośredni z tym jezykiem mam dopiero teraz, mimo, ze uczylam sie niemieckiego w szkolach w Pl, w tym na studiach, to wiadomo jak to wyglada, kladzie sie nacisk na pismo. Kalecze jeszcze akcent, w sytuacjach stresowych „zacinam sie”. Chodze tu do szkoly językowej, mam zajecia 3 razy w tyg pod tym katem, koniec mam na okres okoloporodowy, jesli po tym czasie poczuje sie tak jak z angielskim, to podejdę po porodzie do egzaminu.
Z angielskiem ja jestem związana od zawsze, od dziecka chodzilam do szkol jezykowych, mam od szkoly sredniej znajomych ze wspinania anglojęzycznych, jezdzilam do krajow anglojezycznych, nie wiem czy w rok jest sie w stanie osiągnąć taki sam poziom w języku niemieckiem. Szczegolnie, ze nie oszukujmy sie, do najpiekniejszych niemiecki nie nalezy.

Do góry