reklama
Witam dziewczyny staram sie czytac was na biezaco ale przy 5 miesiecznym dziecku jest to ciezkie.
Wspolczuje strat :*
Trzymam kciuki za udane wizyty
Co do wyprawki to wszystko mam po malej. Chyba ze bedzie chlopiec to juz cos innego bo kolorystycznie to wszystko prawie rozowe
A co do tetna jesli u mnie jest 124 to teoretycznie chlopiec ??
Bierzecie jakies witaminy?
Jak u was samopoczucie?
Wspolczuje strat :*
Trzymam kciuki za udane wizyty
Co do wyprawki to wszystko mam po malej. Chyba ze bedzie chlopiec to juz cos innego bo kolorystycznie to wszystko prawie rozowe
A co do tetna jesli u mnie jest 124 to teoretycznie chlopiec ??
Bierzecie jakies witaminy?
Jak u was samopoczucie?
Ann_
Fanka BB :)
Justyna aha, myślę że prędzej czy później osiągniesz ten cel i zdasz ten egzamin.
Ja bym bardzo chcia la lepiej mówić, ale brak mi talentu.
Violett ja nie patrzę przez pryzmat przesądów. To nie moja dziedzina. Ja zrobiłam w większości ta listę w lipcu i wtedy też poronilam, ale czy to ma znaczenie. Nie wydaje mi się więc wolę mieć zaplanowane zakupy. Szukać z wyprzedzeniem w najlepszych cenach i pomału skompletować.
Rossiczka ale ogarniasz temat czy tylko słyszałaś? Ja mam już nawet 2 pieluszki w rozmiarze nb, takie to maleńkie jest [emoji7][emoji7]
A to moja lista, możliwe że jeszcze coś dojdzie. Nie ma tam oczywiście ubranek i w moim przypadku pieluszek wielorazowych.
Ja bym bardzo chcia la lepiej mówić, ale brak mi talentu.
Violett ja nie patrzę przez pryzmat przesądów. To nie moja dziedzina. Ja zrobiłam w większości ta listę w lipcu i wtedy też poronilam, ale czy to ma znaczenie. Nie wydaje mi się więc wolę mieć zaplanowane zakupy. Szukać z wyprzedzeniem w najlepszych cenach i pomału skompletować.
Rossiczka ale ogarniasz temat czy tylko słyszałaś? Ja mam już nawet 2 pieluszki w rozmiarze nb, takie to maleńkie jest [emoji7][emoji7]
A to moja lista, możliwe że jeszcze coś dojdzie. Nie ma tam oczywiście ubranek i w moim przypadku pieluszek wielorazowych.
Załączniki
justjestem
Moderatorka
Ann ja mysle, ze polowa sukcesu to polubic dany jezyk. Bo poliglota moze byc kazdy, pod warunkiem, ze spedza przynajmniej 33% czasu z danym jezykiem czyli prawie 4h dziennie.
Ja mam niestety jeszcze w tym niemieckiem czesciej akcent angielski. I w ogole jak widze, ze ktos jest z innego kraju to pierwsze moje pytanie juz wyrywkowo, to czy mowi po angielsku. A to jest zle. Nie potrafie tez plynnie przejsc z angielskiego na niemiecki tak jak z polskiego na angielski.
Po urlopie teraz w listopadzie zamierzam sluchac niemieckich audiobookow.
W szkole jezykowej tu wyklada nam kobieta, ma moze z 60 lat i zna 8 jezykow! 8! Wiec jest to mozliwe.
A Ty na pewno mowisz juz dobrze [emoji4]
Ja mam niestety jeszcze w tym niemieckiem czesciej akcent angielski. I w ogole jak widze, ze ktos jest z innego kraju to pierwsze moje pytanie juz wyrywkowo, to czy mowi po angielsku. A to jest zle. Nie potrafie tez plynnie przejsc z angielskiego na niemiecki tak jak z polskiego na angielski.
W szkole jezykowej tu wyklada nam kobieta, ma moze z 60 lat i zna 8 jezykow! 8! Wiec jest to mozliwe.
Apropo pracy - jaka jest Wasza sytuacja zawodowa, dziewczyny? Jesteście aktywne zawodowo, czy raczej stawiacie teraz na rodzinę? A może po odchowaniu malucha chcecie szukać jakiejś innej pracy? Dużo z Was już zdecydowało się na l4 albo ma zamiar niedługo się zdecydować?
Ja mam swój mały sklepik spożywczy, narazie pracuje i póki będę się dobrze czuła mam zamiar pracować, jedynie do hurtownii nie jeżdzę już sama i nie dżwigam cięższych rzeczy, zawsze to tak sie nie myśli jak się ma zajęcie, akurat teraz jestem w pracy i dziś chyba przez tą pogodę nikomu się z domu nie chcę wyjść bo siedzę i oglądam tylko filmy Jedynie co mi przeszkadza to jak mam pierwsze zmiany to aż tak rano nie chce mi się wstawać noi jeszcze to, że co troche biegam do łazienki na siusiu
Właśnie dziewczyny a jak u Was z sennością? Bo ja bym ciągle spała, wczoraj usnęłam o 18 obudziłam się o 22 dziwiąc się która to już godzina
Rossiczka
Moderatorka
Ann_ ogarniam w sumie temat tych otulaczy , wkładów i papierków Jednak mimo że bardzo mi sie podoba, to boje sie w to wejść. Bo jednak na początku jest to inwestycja.
Co do wyprawki u mnie wishbear w ogole się nie sprawdził. Kokon za to był to najlepszy zakup przy Helence. Lezała w nim obok mnie na sofie . Fajna sprawa. Kosz mojżesza mam, stał w salonie jak szła na drzemkę. Bo tutaj większośc czasu spędzałam z Tobiaszem. A nie chciałam aby sama była w sypialni Teraz jednak wiem, że łóżeczko dostawne kupię, żeby maluszek w nocy był blisko mnie.
Co do wyprawki u mnie wishbear w ogole się nie sprawdził. Kokon za to był to najlepszy zakup przy Helence. Lezała w nim obok mnie na sofie . Fajna sprawa. Kosz mojżesza mam, stał w salonie jak szła na drzemkę. Bo tutaj większośc czasu spędzałam z Tobiaszem. A nie chciałam aby sama była w sypialni Teraz jednak wiem, że łóżeczko dostawne kupię, żeby maluszek w nocy był blisko mnie.
justjestem
Moderatorka
Rossiczka ooo u nas szumis dziala do teraz [emoji173]️
Ann_
Fanka BB :)
Ja mogę ocenić się na dobrze z minusem. Ale to też dotyczy pewnych dziedzin ż którymi mam częsty kontakt. Bo jest wiele tematów których nie jestem w stanie wogole poruszyć. I przy obcych się często zamykam. Wogole przez prawie cały pierwszy rok bałam się cokolwiek mówić, żeby nie popełnić wielkiej gafy. Dopiero potem trochę ruszyło. Ale ważne dla mnie, że jest jakikolwiek postęp. I na pewno nie spędzam tyle czasu z językiem. Powinnam tylko niemiecka tv ogladac, czytać gazety. Kurs intensywny nie wchodzi w grę, bo mam za daleko do szkoły żeby codziennie jechać no i nie mam opieki dla dzieci. Ale chodzę raz na pół roku na kursy.Ann ja mysle, ze polowa sukcesu to polubic dany jezyk. Bo poliglota moze byc kazdy, pod warunkiem, ze spedza przynajmniej 33% czasu z danym jezykiem czyli prawie 4h dziennie.
Rossiczka
Moderatorka
Szumis miał Tobiaszek i darł się jak ten szumiał. Helenka miała go w nosie. Ale na pierwsze świeta Bożego Narodzenia dostała taka sowe w której sa szumy kołysanki ale tez bicie serduszka. I to serce było u nas zbawienneRossiczka ooo u nas szumis dziala do teraz [emoji173]️
reklama
U mnie szumis też nie dał rady. Za to polecam mr B. Córka miała kolki i do ciepłych masaży bardzo pomocny. Bez niego też się da np termoforem z pestek wiśni czy ciepła pielucha ale tu mialam pewność, że nie będzie za ciepłe i wystarczyło zgiac patyczek i już grzalo.