reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ann mnie jezyki w pewnym sensie fascynuja, bo daja takie poczucie wolnosci i mam kilka na mojej liscie 100 things to do before I die [emoji4]

reklama
Just, jestem pewna bo to nie moja pierwsza ciąża. Nad spokojniem łonowym mam duża twarda kulkę. Wyczuwam wyraźnie kiedy leżę na plecach, zreszta na stojąco tez mam widoczny już brzuszek. U mnie to połowa 10tygodnia. Tez to pisałam Ann, że pewnie to kwestia anatomii. Jeszcze dwa tygodnie temu sama się stresowałam, że jeszcze jej nie wyczuwam.

AgaMy, ja pracuję ale po macierzyńskim już raczej do pracy nie wrócę bo nie chce rocznego dzieciaka wysyłać do przedszkola a poza tym i tak mamy plan w tym czasie mniej więcej wrócić do Polski wiec nie będzie sensu.

Just, nie. Odrazu wyczuwam jak rękę przyłożę i delikatnie dotykam. Nie zapominajmy, że mamy różne figury i są dziewczyny, które do samego końca ciąży nie wyglądają jakby miały rodzic a inne maja ogromne brzuchy mimo małej masy dziecka. Ja akurat mam pod tym względem schize bo przeszłam raz poronienie zatrzymane wiec dlatego sprawdzam czy macica rośnie.

Ostatnia edycja:
Apropo pracy - jaka jest Wasza sytuacja zawodowa, dziewczyny? Jesteście aktywne zawodowo, czy raczej stawiacie teraz na rodzinę? A może po odchowaniu malucha chcecie szukać jakiejś innej pracy? Dużo z Was już zdecydowało się na l4 albo ma zamiar niedługo się zdecydować?
smile.gif
Ja jestem nauczycielką w klasie pierwszej SP:). jak tylko lekarz dowiedział się o moim stanowisku pracy to od razu chciał dać l4.. Dyrektorce już zglosiłam ze za 2 tyg ide na zwolnienie bede wtedy w 10tyg ciązy:).. niestety jest to moja pierwsza ciąża i nie chce sobie zaszkodzic chorobami dzieciecymi.bDruga kwestia to fakt że ledwo przyjmuje śladowe ilości pokarmów więc jestem wycieńczona.. kiepsko żeby z entuzjazmem prowadzić lekcje ..

Ja jestem nauczycielką w klasie pierwszej SP:). jak tylko lekarz dowiedział się o moim stanowisku pracy to od razu chciał dać l4.. Dyrektorce już zglosiłam ze za 2 tyg ide na zwolnienie bede wtedy w 10tyg ciązy:).. niestety jest to moja pierwsza ciąża i nie chce sobie zaszkodzic chorobami dzieciecymi.bDruga kwestia to fakt że ledwo przyjmuje śladowe ilości pokarmów więc jestem wycieńczona.. kiepsko żeby z entuzjazmem prowadzić lekcje ..
Nie ma co ryzykowac. Teraz okres jesienny wiec wszyscy kichac beda i smarkac a Ty powinnas byc zdrowa:-) niestety na mdlosci nic nie poradze bo ja takowych nie mam ale moze dziewczyny maja jakies sposoby?

reklama
Nie ma co ryzykowac. Teraz okres jesienny wiec wszyscy kichac beda i smarkac a Ty powinnas byc zdrowa:-) niestety na mdlosci nic nie poradze bo ja takowych nie mam ale moze dziewczyny maja jakies sposoby?
póki co próbuje co się da... w pt mam wizyte u gin to mu powiem;) moze on coś jeszcze doradzi:D póki co mąż nakupił mi już przeróżnych rzeczy :D a ja nic tylko skubne i nie moge dalej jesc:)

Do góry