reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
Nie no nie mam gotowej. Nie mam wozka, ale teraz wiem ze nie kupie juz wiecej 3w1 tylko gondole o fotelik a spacerowke pozniej taka jak mial Marceli. Ta Marcela jak lecielismy samolotem niestety poleciala do Rosji i wrocila w takim stanie, jakby kilkoro dzieci w niej jezdzilo. A jest cudna, lozeczko mamy, kupilismy dla Marcela, bo nie moglismy znalezc lozka autka, a Marceli dostanie lozko autko, gdzies wynajdziemy, bujaki, pieluszki bambusowe, otulacze, poduszeczki, spiworki do wozka, kołyska, Marceli spal w mojej ale zostala tam skad nie moge jej zabrac wiec kupie nowa no i takie drobiazgi typu zawieszki do smoczka etc to na pewno wszystkie chce miec nowe
Just ja też już nie kupię raczej 3w1 tylko wlasnie gondola+fotelik, potem spacerowy wozek na tych wielkich kolach ze stelazem jest nieporeczny, lepiej kupic fajna spacerówke osobno. A powiedz cos wiecej o tych pieluszkach bambusowych?? "pampersow" nie bedziesz stosowała?

Apropo pracy - jaka jest Wasza sytuacja zawodowa, dziewczyny? Jesteście aktywne zawodowo, czy raczej stawiacie teraz na rodzinę? A może po odchowaniu malucha chcecie szukać jakiejś innej pracy? Dużo z Was już zdecydowało się na l4 albo ma zamiar niedługo się zdecydować?
smile.gif
Ja chciałam pracowac, ale ptaktycznie od początku wyladowalam na l4 przez plamienia i wcześniejsze poronienia.

@justjestem mam taki sam plan co do wózka. Fajną zgrabną spacerówkę mam po Młodym, ale z tego co oglądałam ciężko kupić samą gondole [emoji58] nie lubię tych wózków 3/2w 1 bo ta spacerówka i tak się do niczego nie przydaje- dla mnie jest duża i nieporęczna

@AgaMy ja pracuje i mam zamiar pracować do połowy stycznia o ile wszystko będzie ok. Przy okazji zaczęłam pare kursów i myśle o zmianie branży po macierzyńskim ... ale nie ma ciśnienia bo teraz prace mam ok

@szara a coś więcej ? Wiesz co czy jak ?

To masz gorzej bo ja nie wymiotuje w ciąży. Każda z moich ciąż to było jedno pojedyńcze spotkanie z kibelkiem.
Ja niestety takich spotkań z kibelkiem mam kilka.

Dziewczyny a jak to jest z pulsem dziecka? Faktycznie moze wskazywac na plec? Bo np moj kropek ma na pewno duzo wyzsze tetno niz mial Marcelik. Mysle ze kolo 160- 170 Marceli mial 140-150
tez to słyszałam od poloznej jak Marika w 34 tyg nie chciała się pokazać. Wtedy mi powiedziała ze po pulsie powyżej 140 wydaje jej się ze jest dziewczynka. No zoobaczymym teraz było 117.

Oj znam to. Chociaż mnie bardziej przy córce poniosło. Był moment co ona miała 40 par spodni ;-) makabra ;-)

Ja mam bardzo dużo na obie płci. Chociaż i tak wiem że znowu sporo jak nie bardzo dużo kupię nowych rzeczy. Ja tak mam , mąż na szczęście o tym wie ;-)
Kochana ja ostatnio policzyla podkoszulki córki nqliczylam ich 36 a jeszcze trochę było w praniu.

Ufff od 2 dni próbuje nadrkbic straty w czytaniu i w koncu sie udalo. Witam nowe mamy wydaje mi sie ze juz mamy spore grono ten sierpien to musial byc wyjatkowo miłosny miesiac.
Ja dziś rano mialam taki dziwny kolor śluzu jak kawa z mlekiem poza tym zadnych objawów mam nadzieje ze to wina cysty i jest wszyatko w pozadku. Ide jutro robic wszystkie badania a ze chodze do lekarza prywatnie to pewnie za caly zestaw z 300zl wyjdzie boje sie tylko ze jak nic nie zjem rano to nefzie mi niedobrze
A za tydzien 10go mam do lekarza z wynikami.
Kochana ja sama chodzę prywatnie do gina ale on sam mi powiedział żebym zapisała się panstwowo gdzieś i chodziła żeby robic badania za free oczywiście nie mówiąc ze chodzę tez prywatnie ;)

Apropo pracy - jaka jest Wasza sytuacja zawodowa, dziewczyny? Jesteście aktywne zawodowo, czy raczej stawiacie teraz na rodzinę? A może po odchowaniu malucha chcecie szukać jakiejś innej pracy? Dużo z Was już zdecydowało się na l4 albo ma zamiar niedługo się zdecydować?
smile.gif
Ja jeszcze pracuje i zamierzam do świąt. Jak będzie to się okaze tak naprawdę. A po urodzeniu dziecka to bym chciała tak ze.2.lata i iść do pracy.

Dzisiaj mam jakiś kiepski dzień. Boli mnie brzuch. Wiec leżę.

Szara co się dzieje ? Jest dzidzia? Napisz coś więcej ?

Jeśli chodzi wózek to na początek zwykła gondola będzie ok - żadne 3w1.
Ja muszę pracować pewnie do kwietnia, zależy mi na pracy. Mam pracę biurową, więc nie muszę dźwigać, jest też spokojnie :) Pracuję 7h.

a dla mnie spacerówka z zestwu 3 w 1 jest ok jako forma przejściowa. Gdy dziecko nie chce jeździć juz w gondoli, ale jeszcze nie chodzi,
To prawda moja spacerowka z kompletu wazy niecałe 10 kg. Więc podobnie do większosci spacerowek.
Teraz jednak czeka mnie zakup wozka rok po roku, a tutaj wybor bardzo ograniczony

reklama
A co do pieluch bambusowych, to ja ich uzywalam jako otulacz, jak np kladlam synka na sofe to rozkladalam pieluche bambusowa, jak bralam synka do odbicia, do wozka pod glowke, gdyby mu sie ulalo, przy przebieraniu, bo przewijak byl dla mnie zbednym gadzetem, do lekarza, w gosci itd. Po prostu zamiast tych zwyklych tetrowych. One sa tak mieciutkie, tak cudowne, ze az sama mialam ochote sie do nich przytulac [emoji4]

Do góry