reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Dzień dobry [emoji4] jakoś ciężko mi się z Wami rozstać chociaż czasu na czytanie nie mam ani na kwietniowki ani na majówki...kiepsko się czuje no ale takie uroki. Stron też już naskrobałyście że hoho [emoji3]
Gratuluję wszystkim nowych mamusiom i kciuki za wizyty i pozytywne wieści [emoji4]
Ja do mojej kolejnej mam jeszcze sporo czasu.
Z ostatniego postu nade mną widzę że są tu też inne kwietniowki [emoji2] dziewczyny teraz na się pytam jak dajecie radę ogarnąć dwa wątki? [emoji1] bo mi dalej jakoś bliżej do majowek niż kwietniowek a teraz to ciężko się podzielić [emoji28]

reklama
Właśnie mam pytanie robiłam bete w diagnostyce, a 48h wypadało w sobotę więc powtarzałam w innym labku ktore było otwarte. Myślicie że może być nie dokońca wiarygodnie?
Myślę że nie bo każde labo ma swoje normy itd. Możesz się nie potrzebnie stresować wynikiem który w rzeczywistości będzie jak najbardziej prawidłowy [emoji4]

@anieok a może sprawdź jakie mają normy oba te laboratoria. Moze maja takie same akurat. Nastepnym razem po prostu zrób betę później po 4 dniach też da się to wyliczyć z pomoca kalkulatora.

@Natalia91 no co sobie życie utrudniać. Masa obowiązków i cud, że wogole tu piszemy hehe. Potem jak będzie nas więcej to stron też będzie dużo więcej. Ja nie wiem czy to ogarnę potem, ale na razie mam "urlop" to troche czasu sie znajduje. Moze zostan tu, skoro bljzej ci do nas [emoji4] na kiedy termin ci wypada?

Tzn przyrost jest ok bo 100 procent ponad ale i tak mniejszy duzo niż w poprzednich ciazach no ale fakt dwa rozne labolatoria... Powtarzać nie będę bo co ma być to będzie. I i tak nie mam wpływu.
Ann myślę że już następnego razu nie bedzie [emoji14] mam nadzieje że ta ciąża skończy się dobrze i 4ka dzieci bedzie moim spełnieniem :)

Zrobilam dzisiaj test dla upamietnienia tej chwili. Pierwszy byl malo widoczny, a t3n wyszedl w 5sekund. Mam testy z wcześniejszych ciąż więc i z tej chciałam mieć.
Wiem, że to nic nie pomaga robienie testu, ale zrobiłam bo dla pamiątki. [emoji6][emoji6]
20180911_082900.jpg

Załączniki

• 20180911_082900.jpg
    20180911_082900.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 291
Ann piekny test [emoji4]
Tak, za te w I tr tak, natomiast nie jestem pewna co do połówkowego i w III tr. Ale wydaje mi sie ze tez powinny byc, jak w I tr są. Mam nadzieje ze z wrazenia nie zapomne o to wszystko dzis zapytac [emoji23]

@anieok a może sprawdź jakie mają normy oba te laboratoria. Moze maja takie same akurat. Nastepnym razem po prostu zrób betę później po 4 dniach też da się to wyliczyć z pomoca kalkulatora.

@Natalia91 no co sobie życie utrudniać. Masa obowiązków i cud, że wogole tu piszemy hehe. Potem jak będzie nas więcej to stron też będzie dużo więcej. Ja nie wiem czy to ogarnę potem, ale na razie mam "urlop" to troche czasu sie znajduje. Moze zostan tu, skoro bljzej ci do nas [emoji4] na kiedy termin ci wypada?
Może i tak zrobię zobaczę po prenatalnych co mi powiedzą odnośnie terminu. Według OM 24.04 ale miałam cykl stymulowany i wiem że owu była później więc ja obstawiam termin na 27.04 bo jest bardziej wiarygodny [emoji6][emoji4]

@anieok a wiesz, że ja marzyłam o 2 dzieci. Odkąd mam 2 chłopców i widzę ich razem to marzę mi się teraz 2 dziewczynki. Ale pewnie nie mam szans na to bo natura robi po swojemu [emoji6] także zobaczymy co dalej po porodzie.

Justyna ale masz na myśli takie usg dokładne w każdym trym, tak? Bo myślałam że takie genetyczne na jakieś wady wrodzone. Bo te podstawowe to i u mnie są, jedynie ta przeziernosc karkowa jest dla kobiet po 35 roku życia [emoji853] bez sensu. Co to zmierzyć jeden parametr.

@Natalia91 ciąża tak naprawdę może zakończyć się 2 tygodnie przed lub po planowanym terminie. Także zostałaby tam gdzie lepiej się czuje. Ja pamiętam pierwsza ciążę, miałam termin na 26 września, byłam po terminie, a niektóre maluszki miały już dobry miesiąc. Urodziłam 29 września i nie byłam ostatnia bo jeszcze chyba 2 maluszki urodziły się w październiku. Tak to jest na takich forach ktoś jest na końcówce miesiąca, a ktoś z początku miesiąca może urodzić kp2 tygodnie przed. Nigdy nie przewidziany czasu porodu idealnie. Morał z mojego wywodu taki, zostań tam gdzie Ci lepiej. Ciężko pisać systematycznie na kilku intensywnych wątkach.

reklama
@justjestem czekam na info z wizyty:D
ja wizytuje dopiero 16:40, ale nie za wiele spodziewam się dowiedzieć.. pewnie w gabinecie nie będzie USG :/ zobaczymy... większe nadzieje pokładam w jutrzejszej wizycie:D

Do góry