reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maja 10.10.2012 waga 1600g 30 tydzień ciąży

Przepraszam, że tak długo nie pisałam. U Nas lepiej (odpukać). Maja od 2 dni dostaje mleko. Wczoraj rano była Pani chirurg i powiedziała iż obraz jelit jest dobry, i że można zwiększać dawkę o więcej niż tylko 1 cm dziennie. W następnym tygodniu ma zapaść decyzja co do zabiegu usuwania torbieli.

Buziaki dla Waszych maluchów.

reklama
U Nas straszny początek roku.. Majce znów się pogorszyło, nie dostaje mleka. Pojawiły się gazy w jelitach. Jeden chirurg powiedział, że może to być niedrożność jelit (czy któraś z Was to przerabiała?). Jutro jadę do szpitala bardzo wcześnie, mam tam być o 8,.30 i jak będzie trzeba to podpisać zgodę na zabieg.

Już nie daje rady.

U Wojtusia to podejrzewali. Jeśłi będzie niedrożność, to potrzebny będzie zabieg wyciecia części jelita. Ale może też nastapić poprawa. Rozumiem, że Maja nie robi kupki? Moze chirurg pomoże wlewką. U Wojtusia też myśleli, ze jest niedrożność, albo w ogóle zrosnięty przewód pokarmowy. Chirurg przyjechał, zobaczył zdjęcie i powiedział, ze jest ok, a po jego wlewce pojawiła sie kupka. (wcześniej nasi lekarze próbowali bez efektów). Będzie dobrze!!!

Maja robiła kupkę sama bez żadnej pomocy. Okazało się, że to częściowa niedrożność jelita cienkiego. Maja miała dziś zabieg wycinania części zwężonej jelita i od razu wycinanie tej torbieli o której pisałam wcześniej. Poszło bez komplikacji. Teraz czekamy parę dni na pierwszy cm mleka i potem pierwszą kupkę po zabiegu.

Bardzo sie cieszę, że zabieg sie udał. I czekamy na jedzonko i kupkę. Słowo czekamy usłyszałam chyba we wszystkich formach, ale to można zrobić. Super, ze udało się wszystko za jednym razem i nie będą Mai wiecej męczyć. Teraz niech szybciutko dochodzi do siebie.

Od wczoraj Maja dostaje mleko. Dziś już 'ogromną' ilość 4ml. Podobno wszystko jest w porządku z jelitkami. Wczoraj była duża kupka ;)
Nie wiem czy to nie za wcześnie by się cieszyć.
Jutro Maja kończy 3 miesiące, jak to szybko zleciało.

reklama
Duża kupka - wielka rzecz :) Oby tak dalej :)
My prawie 4 miesiące spędziliśmy w szpitalu, 113 dni dokładnie. Też zleciało, choć na początku strasznie się dłużyło.
Maja już całkiem bez wspomagania tlenowego?

Do góry