Tak, tak on już zaraz skończy 5 miesięcy wieku korygowanego.
reklama
kochana ja moim dzieciom od 2 mies dawalam wode do picia pozniej soczki koperkowe takie od 4 mies a teraz to pija praktycznie wszystko tzn zwyklą herbatkę z cytryną,kompociki, soczki juz nawet te od 9 mies
dzieciaczki trzeba przepajac szczególnie jak sie karmi mlekiem modyfikowanym
dzieciaczki trzeba przepajac szczególnie jak sie karmi mlekiem modyfikowanym
AGATA 7777 odkad czytalam Twoje wpisy zastanawialam sie skad znam ten tekst "mama" i tak trzymajcie itp. tzn wiedzialam skad ja Go znam bo zawsze kojarzylam szpital ale nie widzialam zwiazku. teraz juz wiem)
my zaczelismy rozszerzac diete jak skonczyl 5 korygowane. tzn wg wskazan przy wypisie ze szpitala bylo ze po 4 miesiacu urodzeniowym, i tak zrobilismy, ale niestety maly bardzo plakal i go zsypalo, wiec lekarz pracujacy na OIOM w naszym miescie kazal nam sie wstrzymac. jesli chodzi o picie to wydaje mi sie ze trzeba przepajac, moj od poczatku nie chcial pic, ani w szpitalu glukozy ani w domu ni, i nadal ma problemy z tym, a co za tym idzie zaparcia. wiec moze warto od malego przyzwyczajac do picia wody?
my zaczelismy rozszerzac diete jak skonczyl 5 korygowane. tzn wg wskazan przy wypisie ze szpitala bylo ze po 4 miesiacu urodzeniowym, i tak zrobilismy, ale niestety maly bardzo plakal i go zsypalo, wiec lekarz pracujacy na OIOM w naszym miescie kazal nam sie wstrzymac. jesli chodzi o picie to wydaje mi sie ze trzeba przepajac, moj od poczatku nie chcial pic, ani w szpitalu glukozy ani w domu ni, i nadal ma problemy z tym, a co za tym idzie zaparcia. wiec moze warto od malego przyzwyczajac do picia wody?
Ostatnia edycja:
Wodę też mu daję do picia. Ale raz pije a raz nie.
Koniecznie muszę coraz częściej dawać mu jeść kleik łyżeczką bo już mam wrażenie, że za bardzo przyzwyczaił się już do butli. Troszkę mi zje z łyżeczki a za chwile domaga się butli.
Koniecznie muszę coraz częściej dawać mu jeść kleik łyżeczką bo już mam wrażenie, że za bardzo przyzwyczaił się już do butli. Troszkę mi zje z łyżeczki a za chwile domaga się butli.
Jest jeszcze malutki, daj mu czas. moj synek jak zaczynal, to czasem wolal dojesc z btli. a czasem jak robilam butle on pociagnal pare lykow, a potem lyzeczka zjadl. sprawdzilo sie u nas krzeselko do karmienia, jak karmilam w lezaczku, to byl problem, dopiero krzeslo sprawilo ze polubil jedzenie lyzeczka
Ja do tej pory karmiłam go w leżaczku ale zamierzam w najbliższym czasie kupić krzesełko do karmienia. Mateusz jak zaczyna jeść łyżeczką to podoba mu się to, śmieje się i otwiera buzię ale po chwili zaczyna się denerwować.
calzedoniafruczka
Fanka BB :)
Wiola, a z butli je przez duże dziury? Bo to może być powód nerwów. Zniecierpliwienie.
On pije z butli Avent z dwiema dziurkami bo łapczywie je i na razie nie daję mu z większej ilości dziurek bo się krztusi.
calzedoniafruczka
Fanka BB :)
A są mniejsze jeszcze smoczki z tego Aventa? Bo mnie neurologopeda powiedziała, że mam nie dawać mleka dużymi dziurami bo będzie się niecierpliwić przy łyżeczce.
reklama
Są smoczki z jedną dziurką ale on na początku z nich pił i wolałabym już nie wracać do nich. Miałam niedługo kupić mu smoki z 3 dziurkami ale w takim razie nie kupię ich i będzie pił z tych z dwiema dziurami. Dobrze, że to napisałaś, faktycznie może dlatego nie chce jeść z łyżeczki bo z butli szybciej leci.
Dzięki
Cieszę się, że opisałam moją historię na tym forum. W związku z tym mogę się dużo nowych rzeczy dowiedzieć:-)
Dzięki
Cieszę się, że opisałam moją historię na tym forum. W związku z tym mogę się dużo nowych rzeczy dowiedzieć:-)