reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Magdusia, 27 tydzień, 1000 gram, 39 cm.

pisz ile chcesz :D i masz prawo do zaglądania na każdy dział forum przeciez :D
stoliczek edukacyjny mamy, ślimaka z fiszer do wrzucania klocków mamy. Myślałam o wielkich klockach (do budowania wież, a później domków - coś jak lego, ale takie duże chciałam). Może coś w tym stylu co ta kolejka.... hmm, też dobre :) Wiem, że w Ikei takie coś też jest :D

niezła ta Twoja córka :D Ciekawe jak ona wrzuciła te klocki :D

reklama
ja nie mam pojęcia:)
a samochodzik taki jeżdżący, grający, świecący macie??moja zasuwa(twoją można wozić na nim ma raczke pedały na nóżki i o)
ja swojej torta odwaliłam sama zamówiłam tylko płatek ze zdjęciem a tort był pyszny:) DSC01678 modified.jpgprzynajmniej wiedzialam co robie i z czego kremy sa i że świeże było

moja siostra kupi na roczek Madzi jakiś super wypasiony rowerek, wiec autko nie będzie już potrzbne :)
tort będziemy kupować :) Bez żadnego zdjęcia... Ja uznaję całkowitą prostotę (sama jestem prosty ludź :p i trzeba mówić do mnie wielkimi literami :p) :D Będziemy mieć tort z cukierni, gdzie zamawialiśmy na chrzest :))) Pyyyyszny był :D Najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam :D

Soncia dzisiaj dopiero zauważyłam Twój wątek, nie wiem dlaczego go przeoczyłam:baffled:
Mój Kubuś też jest wcześniakiem urodzonym w 32 tc. Cieszę się, że Twoja Magdusia tak ładnie się rozwija i masz rację - wcześniaki to bardzo silne dzieciątką mające silną wolę walki!
Trzymam za Was kciuki tak samo jak za inne dzieciątka!:-)

Soncia, to niesamowite, bo chciłam napisać,że jak zaczęłam czytać Twoją relację z początków porodu i sytuacji, to jakbym siebie czytała...dokładnie to samo...śluz, pęcherz w pochwie, ... i nawet mój lekarz powiedział to samo: " o cholera..." ;)potem magnez, feno, antybiotyk.. no i poród w 27 tygodniu, dzieciątkoz wagą 1000g!

I cieszę się, że tak ładnie ma się Twoja córcia, czego i swojemu syneczkowi,który jest na początku swojej walki życzę :)

hej!
Rety, najmocniej Was przepraszam, że nic nie pisałam, ale nie miałam ani czasu, ani siły, ani ochoty. Przeprowadziliśmy się miesiąc temu (w tym samym mieście). U nas jest wszystko ok. Madzia ma jakiegoś wirusa (biegunka), ale ma się dobrze. Jeszcze nie chodzi sama, ale przy meblach jak najbardziej.
W wolnej chwili znowu zajrzę i wkleję zdjęcia. Lecę do Was na Wasze wątki!

reklama
Hej!
obiecane zdjęcia :)

Dziewczyny, mam prośbę... nie jest to z mojego lenistwa, a braku czasu... Napiszcie w skrócie tu u mnie jak się Wasze dzieci rozwijają, czy są zdrowe itd. :) Z góry dziękuję :* Jakoś muszę się do Was wbić, a nie chcę wyskakiwać "jak filip z konopii" i popełnić gafy :)

Do góry