reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maja 10.10.2012 waga 1600g 30 tydzień ciąży

reklama
Obraz jelit jest lepszy niż wczoraj, ale wiele się wydarzyło nieprzyjemnych sytuacji od wczoraj. Jutro idę złożyć skargę na lekarza który wykorzystał zgodę która podpisałam na zabieg wycinania torbieli jako zgodę na wkłucie centralne. Mimo tego że byłam wtedy w szpitalu, mnie tylko wyprosili mówiąc że muszą założyć wejście. Nie poinformowano mnie , że odbywa się to w narkozie i jakie mogą być powikłania. Jestem po prostu wykończona psychicznie. Jeszcze do tego okazało się, że Maja leżała na patologii z dziewczynką która ma sepsę.

annn91 , ja nie jestem pewna ale chyba na wklucie centralne nie potrzeba zgody ... przynajmniej ja w szpitalu o tym nie slyszalam ...zeby potrzebowali takowa zgode, ale co do informacji przekonalam sie na wlasnej skorze , ze z lekarzy poprostu trzeba wyciagac ... bo nic nie mowili , mnie zbywali banalnymi odpowiedziami a wiem ze czlowiek nie chce z nimi zadzierac , po to zeby zrobili wszystko zeby nasze dzieci zyly... ale z ta patologia... to jestem w szoku... sily dla Majki i Ciebie&&&

U Majki jest lepiej podobno.. Mała się domaga jedzenia, cały czas 'cmoka' ustami ;)
Lekarze musza się dogadać między sobą. Bo jeden chirurg powiedział żeby w pierwszy dzień świąt podać Majce pierwsze mleko i dopiero jak się ją rozkarmi szykować się na zabieg wycinania torbieli. A drugi chce najpierw zrobić zabieg a dopiero potem podawać jedzenie. Decyzja ma zapaść w pierwszy dzień świąt.

Tak przy okazji, bo ostatnio nie mam czasu tu zaglądać zbyt często chciałam Wam wszystkim podziękować za wsparcie oraz życzyć zdrowych i wesołych świąt dla Was i dla Waszych rodzin :)

U mojego Wojtusia lekarze nie potrzebowali zgody na załozenie dojścia. Niestety, po załozeniu okazało się, ze przecieka i trzebabyło je wyciagnąć. Tylko sie mały nacierpiał. Do dzisiaj ma malutką kropeczke. Ale Twoja Maja jest wieksza i nie powinno byc problemów, a dzieki dojściu nie będą musieli jej tak czesto kłuć. Trzymam kciuki za zabieg, bo przed nami też operacja wyciecia torbieli, niestety my mamy na płucku. Duzo zdrówka dla Mai.

reklama
Ale w tym szpitalu taka zgoda jest potrzebna, wiem to bo na następny dzień po założeniu tego wejścia dzwoniono do mnie żebym przyjechała wcześniej niż odwiedziny(odwiedziny niestety dopiero od 13) bo muszę podpisać zgodę na wejście centralne ponieważ to wczorajsze jest niedrożne. Właśnie dlatego dowiedziałam się, że taka zgoda jest potrzebna a dzień wcześniej oni użyli zgody która była podpisana na zabieg.
wiola20121119 bardzo mi przykro, że Twój synek też będzie musiał mieć wycinaną torbiel. Ale ja wiem, że i z Mają i z Twoim synkiem wszystko będzie dobrze.

Do góry