reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Hej.
To mój pierwszy post w tej grupie. Mam termin na 4 lutego. Byłam dziś na badaniu połówkowym, z małym wszystko ok. Ale lekarz bardzo mocno naciskał mi brzuch, aby zmienić pozycję dziecka. I teraz czuje, że jest trochę obolały. Czy u was też się tak zdarzało? Trochę się martwię.

Gratulacje ciąży! U mnie nie naciskał (miałam dopiero pierwsze prenatalne), ale jak to mówi: dał mu bęcki - zdziwiłam się bo dość mocno głowicą usg (czy jak się fo nazywa) uderzał w brzuch. Mówił że dziecku nic nie grozi.
Ale jak masz jakis niepokoj to skontaktuj sie z lekarzem, polozną… kogo tam masz pod reka? Minelo Ci juz moze?

reklama
Cześć:)

Przyszedł ten czas, że założyłam konto na tym forum, więc się przywitam.
Jestem w 17tc, termin 27.02, dziewczynka :) I mamy nadzieje, że tym razem wszystko szczęśliwie się uda ;)
Z rzeczy zastanawiających, brzucha nie ma, wręcz -1kg, a miałam wrażenie, że czuję wczoraj jakieś kopniaki. Czy to faktycznie tak, tego nie wiem :)

Gratulacje ciąży! U mnie nie naciskał (miałam dopiero pierwsze prenatalne), ale jak to mówi: dał mu bęcki - zdziwiłam się bo dość mocno głowicą usg (czy jak się fo nazywa) uderzał w brzuch. Mówił że dziecku nic nie grozi.
Ale jak masz jakis niepokoj to skontaktuj sie z lekarzem, polozną… kogo tam masz pod reka? Minelo Ci juz moze?
Dziś jest lepiej. No właśnie mój głównie bardzo mocno naciskał głowicą USG, a w jednym momencie także palcami. Teraz w 20 tygodniu mam większy brzuch i bardziej naciągnięta skórę, do tego miałam pełen pęcherz. Może stąd ten dyskomfort. Lekarz prowadzący powiedział, że mam wziąć magnez i nospe. Ale w sumie bardziej martwię się czy wszystko z małym i łożyskiem ok.

Dziś jest lepiej. No właśnie mój głównie bardzo mocno naciskał głowicą USG, a w jednym momencie także palcami. Teraz w 20 tygodniu mam większy brzuch i bardziej naciągnięta skórę, do tego miałam pełen pęcherz. Może stąd ten dyskomfort. Lekarz prowadzący powiedział, że mam wziąć magnez i nospe. Ale w sumie bardziej martwię się czy wszystko z małym i łożyskiem ok.
Ojojoj pelny pecherz baaardzo boli:( to dobrze ze zapytalas lekarza. Moje starsze dziecko czasem ugniata i skoczy… nie zawsze przewidze i ucisnie na brzuch. Nic mu nie jest:) mysle ze niemozliwe chyba aby lekarz cos dziecku zrobil…

Ojojoj pelny pecherz baaardzo boli:( to dobrze ze zapytalas lekarza. Moje starsze dziecko czasem ugniata i skoczy… nie zawsze przewidze i ucisnie na brzuch. Nic mu nie jest:) mysle ze niemozliwe chyba aby lekarz cos dziecku zrobil…
Dziękuję za słowa otuchy. :) mam w poniedziałek wizytę u prowadzącego lekarza, pogadam z nim. W którym tygodniu jesteś?

reklama
Do góry