reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Ja chodzę do kliniki niepłodności i moim zdaniem maja dobry sprzęt no ale zobaczymy. My chcemy dowiedzieć się w domu razem z rodzicami jaka płeć . Wiecie planujemy jakiś balon wypełnić czymś różowym lub niebieskim 🙈😍wiec muszę zagadać z lekarzem żeby nie mówił nam tylko zapisał a my to przekażemy mojej siostrze , ona jako pierwsza się dowie.

A co do wizyt to umawiam się na konkretną godzinę i wchodzę , nie mamy problemów z tym ze długo czekamy no ale wizyta 300zl

reklama
Ja nadal podziwiam, że dałaś radę 😁 mnie już skręca z ciekawości 😁
no wbrew pozorom nie było to trudne tzn było męczące przypominać na początku każdej wizyty w tym nawet jak mnie na IP do porodu przyjmowali żeby nikt absolutnie nie ujawnił płci. Teraz też mam zamiar tak samo zrobić i jedynie co się boję, że jakiś lekarz się przy badaniu zapędzi i powie za dużo. Dlatego muszę zawsze rękę na pulsie trzymać :D a sama ciekawość no ja jej aż tak wielkiej nie miałam :) po prostu w głowie sobie ułożyłam że czekam na swoje dziecko a czy to syn czy córka to się dowiem w najważniejszym dniu w moim życiu. No i poród wtedy jest też taki niesamowity, bo się dowiadujesz na końcu kto to jest :) jak się zna płeć podczas ciąży to już jest dla mnie takie trochę game over już wiesz na kogo czekasz i tylko po prostu jedziesz urodzić syna lub córkę. Nie ma tego dreszczyku emocji które czuje się czekając z tą wiedzą do końca aż się zobaczy to dziecko :)

Dziewczyny ale dużo piszecie! Kilka godzin bez forum i mnóstwo nadrabiania 😎 Ja usnęłam po południu na 2h, coraz gorzej u mnie z tym zmęczeniem. A rano pisałam, że to będzie dobry dzień 🤣

Dziewczyny ale dużo piszecie! Kilka godzin bez forum i mnóstwo nadrabiania 😎 Ja usnęłam po południu na 2h, coraz gorzej u mnie z tym zmęczeniem. A rano pisałam, że to będzie dobry dzień 🤣
Ja tak czesto mam rano jest ok, jest troche energii. Potem cos zjem i mnie mdli i spac mi sie chce i tak do wieczora. A moja mala nie ułatwia sprawy bo wlasnie uczy sie chodzic i wspinac po meblach ;-)

no wbrew pozorom nie było to trudne tzn było męczące przypominać na początku każdej wizyty w tym nawet jak mnie na IP do porodu przyjmowali żeby nikt absolutnie nie ujawnił płci. Teraz też mam zamiar tak samo zrobić i jedynie co się boję, że jakiś lekarz się przy badaniu zapędzi i powie za dużo. Dlatego muszę zawsze rękę na pulsie trzymać :D a sama ciekawość no ja jej aż tak wielkiej nie miałam :) po prostu w głowie sobie ułożyłam że czekam na swoje dziecko a czy to syn czy córka to się dowiem w najważniejszym dniu w moim życiu. No i poród wtedy jest też taki niesamowity, bo się dowiadujesz na końcu kto to jest :) jak się zna płeć podczas ciąży to już jest dla mnie takie trochę game over już wiesz na kogo czekasz i tylko po prostu jedziesz urodzić syna lub córkę. Nie ma tego dreszczyku emocji które czuje się czekając z tą wiedzą do końca aż się zobaczy to dziecko :)
Rozumiem Twoje podejście, ale wiedząc o płci to nie jest game over 😏 dopiero po porodzie zaczynasz poznawać tego małego człowieka, a nie po płci, co również nie czyni porodu mniej niesamowitego. Myślę, że każda ciąża jest pięknym okresem bez znaczenia czy wiemy czy nie kto mieszka w brzuszku 🙂

Ja tak czesto mam rano jest ok, jest troche energii. Potem cos zjem i mnie mdli i spac mi sie chce i tak do wieczora. A moja mala nie ułatwia sprawy bo wlasnie uczy sie chodzic i wspinac po meblach ;-)
O kurczę, no to masz zajęcie 😅 Podziwiam Was dziewczyny, że dajecie radę z takimi maluchami ogarniać życie.

reklama
Do góry