reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Dziewczyny chyba się z wami pożegnam.

Jeszcze trochę do wizyty na 17..
Ale niestety teraz plamiłam na czerwony taki krwisty kolor. Nie jest tego dużo ale są bóle brzucha i plamienie. 😭😭

Boje się że to poronienie będzie jednak.
Nie stresuj się na zapas. W pierwszej ciąży miałam regularnie plamienia w tym także w kolorze żywej krwi do 20 TC. Nie było to nic groźnego. Jeśli wczoraj wieczorem lekarz nic nie widział niepokojącego to nie martw się na zapas. Do wizyty masz tylko kilka godzin postaraj się odpoczywać i nie przekreślać nic bez ostatecznej diagnozy lekarza. Trzymam kciuki chociaż wiem że nam się łatwo mówi. 💪

reklama
Dziewczyny, melduje się po wizycie 😊 wszystko jest oki, fasolka jest, serduszko bije ❤️ wg om 8,3 a wg usg 6,6 ale mam się nie przejmować bo owulacja musiała być później 😊
Także poproszę @Lilka92 o wpisanie kolejnego usg na 07.07 (bo zrobię jeszcze kontrolnie w medicover w którym będę prowadzić ciąże), usg prenatalne na 16.08 i datę porodu 14.02 ❤️ będzie Nasza Walentynka ❤️
super :) to mamy termin razem 🤩

Ale niestety teraz plamiłam na czerwony taki krwisty kolor. Nie jest tego dużo ale są bóle brzucha i plamienie. 😭😭

zaczekaj do wizyty, może to plamienie, tak jak piszą dziewczyny to tylko naczynko 💚

Jak to jest z badaniami prenetalnymi? One są płatne, a tylko jeśli ktoś jest po 35 r. ż. to są na NFZ?
Powiem Ci tylko ze kobiety maja krwawienia tak ze leje sie im po nogach i rodzą zdrowe dzieci. Np pęka krwiak o ktorym nikt nie wiedzial.
Wiem jak to trudne… mam nadzieje ze bedzie u Ciebie ok!❤️❤️❤️

Może zadzwoń do lekarza powiedz jaka sytuacja może przyjmie cię szybciej, ewentualnie znowu na IP.

Kochana trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊ plamienia mogą się zdarzać nawet w zdrowych ciążach. Głowa do góry! I daj znać po wizycie! 😘

Jak to jest z badaniami prenetalnymi? One są płatne, a tylko jeśli ktoś jest po 35 r. ż. to są na NFZ?
Ja miałam na NFZ normalny opis tak samo jak prywatnie wszytko jest mierzone NT itp. nie wiem szczerze czym to się różni te USG.. tylko nie mam 35 lat jeszcze a tak samo reszta kobiet starszych miała u tego samego lekarza pod gabinetem czekaliśmy

reklama
"Aby skorzystać ze świadczeń objętych Programem należy posiadać skierowanie do Programu Badań Prenatalnych od lekarza ginekologa, z zaznaczoną jedną z 5 przyczyn skierowania do Programu:

ukończony 35. rok życia

w poprzedniej ciąży wystąpiła aberracja chromosomowa płodu lub dziecka

lekarz stwierdził strukturalne aberracje chromosomowe u ciężarnej lub u ojca dziecka

lekarz stwierdził znacznie większe ryzyko urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenowo lub wieloczynnikowo

w czasie ciąży wynik badania USG lub badań biochemicznych jest nieprawidłowy - może wskazywać na wadę płodu"

Do góry