reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny nie wiem co myśleć o wizycie.

Dostałam zdjęcie usg. Niby jest okej. Lekarz podszedł do spawy mega olewczo i dał mi Duphaston na 10 dni 2x1

Swojego lekarza mam dopiero 6 lipca mieć.

Ten był wręcz żałosna wizyta.
"Pani przesadza" i nawet wziernikiem nie badał...

W sensie nie sprawdzał czy jest krew czy nie ma
Może warto podjechać na IP?

Wcześniej nie przyjmowałas żadnego progesteronu? Wytłumaczył skąd krwawienie? Czy masz jakiegos krwiaka? Dalej krwawisz?
Przyjmowałam duphaston celem wywołania okresu wcześniej ale nie miałam teraz badanego proga i bety tylko sama betę

Powiedział że tak się zdarza.
Nie ma krwiaka.

Boże nóż mi się w kieszenie otwiera na takich lekarzy... Który masz tydzień? Jest serduszko?
Zero info poza "chyba się zgadza z ostatnia miesiączka"

Nie robił nawet zbliżenia na pęcherzyk ani nic. Według OM to by był 5tc + 3

Ostatnia edycja:
Przyjmowałam duphaston celem wywołania okresu wcześniej ale nie miałam teraz badanego proga i bety tylko sama betę

Powiedział że tak się zdarza.
Nie ma krwiaka.

Zero info poza "chyba się zgadza z ostatnia miesiączka"

Nie robił nawet zbliżenia na pęcherzyk ani nic. Według OM to by był 5tc + 4
Na zdjęciu USG powinnaś mieć też napisane który tc wychodzi według pomiarów. No i informacja czy jest serduszko czy nie też tam jest, albo w opisie

W ogóle nie wspomnialam o tym co mi powiedział. Będę cytować:

"to w ogóle planowana?"
"tu ma pani zdjęcie, niech pani pokaże temu co narobił"

Serio nie wiem co myśleć o tym...
Ja pierdziele... Ja bym chyba go zgłosiła gdzieś za takie teksty... Nie do pomyślenia...
Ale ja niestety też usłyszałam na początku ciąży od lekarza, że "równie dobrze za chwilę mogę dostać okres", nawet mnie nie zbadał.

Masakra, próbuję się zapisać na koniec tego tygodnia na USG w Luxmedzie żeby jeszcze przed wyjazdem do mamy sprawdzić czy jest zarodek... To by było 5+4 więc może już coś by było widać... Poluję od rana, ale nie ma żadnych wizyt 🙈🙈🙈

reklama
Na zdjęciu USG powinnaś mieć też napisane który tc wychodzi według pomiarów. No i informacja czy jest serduszko czy nie też tam jest, albo w opisie
Nie ma na nim tygodni. Nie wpisał daty miesiączki.
Nie ma nic na USG poza rozmiarem pęcherzyka ciążowego.

Screenshot_20230627_171919_com.huawei.photos.jpg

Do góry