reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Ja teraz spędziłam 9 dni na zwolnieniu i wczoraj moja gin przedłużyła do 14 lipca. Chciała dłużej, ale wtedy przekroczyłoby to 30 dni na zwolnieniu, a cały czas się waham, czy nie pójść po tym zwolnieniu od razu na dwa tygodnie urlopu i potem od sierpnia znowu na L4. Mąż mnie namawia na taki ruch, bo u mnie w pracy wypłacają wysokie wczasy pod gruszą, a wiadomo, że każdy grosz się przyda i szkoda byłoby to stracić. Tylko wydaje mi się to takie strasznie kombinowane 🙈
A kwestia kontroli ZUS też mnie martwi, bo mąż cały sierpień ma urlop i też chciałoby się raz na jakiś czas wyskoczyć do rodziców na wieś, czy do domku w górach. A tymczasem no jakiś tam strach trochę jest.
Myślę, że bardziej ZUS się doczepi właśnie do tego L4-urlop-L4 🤔

reklama
Ja będę miała pappe na NFZ -skończone 35 lat i planuje zrobić. A na nifty zdecyduje się w Zależności co lekarz na prenatalnych podpowie, chociaz mój z kliniki zaleca zrobić nifty dla własnego spokoju.

Jakie to wady,jeśli można spytać?
Rozszczep podniebienia i wada serca asd II. Wszystko do ogarniecia ale jakbym wiedziala wczesniej to bylabym lepiej przygotowana :-) a mialam i usg w 3 trymestrze i echo serca plodu robione takze nigdy nie ma sie pewnosci ze wszystko jest ok.

Dziewczyny, melduje się po wizycie 😊 wszystko jest oki, fasolka jest, serduszko bije ❤️ wg om 8,3 a wg usg 6,6 ale mam się nie przejmować bo owulacja musiała być później 😊
Także poproszę @Lilka92 o wpisanie kolejnego usg na 07.07 (bo zrobię jeszcze kontrolnie w medicover w którym będę prowadzić ciąże), usg prenatalne na 16.08 i datę porodu 14.02 ❤️ będzie Nasza Walentynka ❤️

Załączniki

• IMG_6837.jpeg
    IMG_6837.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 53
Dziewczyny chyba się z wami pożegnam.

Jeszcze trochę do wizyty na 17..
Ale niestety teraz plamiłam na czerwony taki krwisty kolor. Nie jest tego dużo ale są bóle brzucha i plamienie. 😭😭

Boje się że to poronienie będzie jednak.
Za dwie godziny wizyta, nie przekreślaj ciąży, może jakieś naczynko pękło. Trzymam kciuki ✊

reklama
Dziewczyny, melduje się po wizycie 😊 wszystko jest oki, fasolka jest, serduszko bije ❤️ wg om 8,3 a wg usg 6,6 ale mam się nie przejmować bo owulacja musiała być później 😊
Także poproszę @Lilka92 o wpisanie kolejnego usg na 07.07 (bo zrobię jeszcze kontrolnie w medicover w którym będę prowadzić ciąże), usg prenatalne na 16.08 i datę porodu 14.02 ❤️ będzie Nasza Walentynka ❤️
Super ! Gratulacje :) a mogę wiedzieć u kogo będziesz prowadziła ciążę w Medicoverze?

Do góry