reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

A ciężką masz pracę?
Jestem listonoszem 😅 Generalnie przed ciążą była to dla mnie robota idealna - spacery, aktywność, świeże powietrze. Ale z drugiej strony trzeba trochę dźwigać, ciągać ten ciężki wózek (i wjeżdżać nim tu i tam), plus chodzenie w tych upałach...

reklama
Boże jak czytam o SN to jestem przerażona. To naprawdę jest taki koszmar? Ciężko to przeżyć? Nie wiem czego się spodziewać i na co nastawiać. 🙈
Córkę rodziłam siłami natury, trochę to trwało bo miałam bóle parte ale małe rozwarcie także trochę się nameczylam 😵‍💫sam poród trwał 2 minuty 🙂 później już nie pamiętałam że coś mnie bolało 🙂
Teraz też chcę rodzic normalnie ale jest znak zapytania bo mam podwyższone ciśnienie w oczach i nie wiem czy okulista mi pozwoli.
Myślę że każdy ma prawo podjąć decyzję czy chce rodzic SN czy CC żaden poród nie jest gorszy od drugiego.

Córkę rodziłam siłami natury, trochę to trwało bo miałam bóle parte ale małe rozwarcie także trochę się nameczylam 😵‍💫sam poród trwał 2 minuty 🙂 później już nie pamiętałam że coś mnie bolało 🙂
Teraz też chcę rodzic normalnie ale jest znak zapytania bo mam podwyższone ciśnienie w oczach i nie wiem czy okulista mi pozwoli.
Myślę że każdy ma prawo podjąć decyzję czy chce rodzic SN czy CC żaden poród nie jest gorszy od drugiego.
No niestety nie ma całkowicie bezinwazyjnego sposobu wydobycia dziecka na świat 🙈 a co kobiety muszą wycierpieć to tylko my wiemy

Boże jak czytam o SN to jestem przerażona. To naprawdę jest taki koszmar? Ciężko to przeżyć? Nie wiem czego się spodziewać i na co nastawiać. 🙈
U mnie była kwestia tego, że córa nie spieszyła się na świat i miałam indukcję porodu w 42 tc. Niestety indukcja to nic przyjemnego, oksytocyna nasila skurcze przez co są nie do zniesienia :( i na niestety źle trafiłam bo mój poród przeprowadzały… dwie studentki, które kompletnie nie ogarnęły sytuacji, że Dzidzia nawet nie jest w kanale rodnym przez to męczyłam się wiele godzin, a efektu nie było żadnego... dopiero jak mój małż zrobił awanturę, przyszedł lekarz i przeprowadził mi cc, po którym czułam się naprawdę świetnie, nawet koleżanki się śmiały, że śmigam sprawniej od wielu dziewczyn po sn. ALE to wszystko zależy od sytuacji i organizmu. Nie ma się co nastawiać :) myśle, że gdyby poród sn zaczął się u mnie naturalnie to też miałabym inne wspomnienia ;) także na spokojnie, No stress u Ciebie może pójść gładko i przyjemnie 😊

Dziewczyny jak się dziś czujecie? Ja dziś obudziłam się z bólem głowy, miłościami, a do tego piersi wcale nie przestały boleć a mam wrażenie, że ból się nasila -.- nie wiem czy to ta pogoda, upały czy po prostu ciąża aleee szczerze mówiąc marzy mi się deszcz a w Łodzi się raczej póki co nie zapowiada 🥲
Ja ogólnie czuję się dobrze - bolą mnie cycki i mam chroniczne zmęczenie, co przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu, bo po prostu padam 🙈 czasem czuję podbrzusze, ale to dobry znak, bo macica rośnie 🥰 w sumie u mnie dzisiaj 8+0 więc zaczynamy 9tc! ❤️
Ja rodziłam naturalne, było długo i ciężko ze względu na brak postępu dwa razy. Na szczęście miałam poród rodzinny, mąż był od samego początku ze mną, położna super i cały wachlarz znieczuleń, które na bieżąco mi proponowano i dawano. Miałam lekką depresję, ale szybko z niej wyszłam dzięki najbliższym 😊
W tej ciąży też chce mimo wszystko poród sn 😊

Ja ogólnie czuję się dobrze - bolą mnie cycki i mam chroniczne zmęczenie, co przeszkadza mi w normalnym funkcjonowaniu, bo po prostu padam 🙈 czasem czuję podbrzusze, ale to dobry znak, bo macica rośnie 🥰 w sumie u mnie dzisiaj 8+0 więc zaczynamy 9tc! ❤️

Ja rodziłam naturalne, było długo i ciężko ze względu na brak postępu dwa razy. Na szczęście miałam poród rodzinny, mąż był od samego początku ze mną, położna super i cały wachlarz znieczuleń, które na bieżąco mi proponowano i dawano. Miałam lekką depresję, ale szybko z niej wyszłam dzięki najbliższym 😊
W tej ciąży też chce mimo wszystko poród sn 😊
Ja dziś tez zaczynam 9 tc ❤️❤️❤️

Dziewczyny jak się dziś czujecie? Ja dziś obudziłam się z bólem głowy, miłościami, a do tego piersi wcale nie przestały boleć a mam wrażenie, że ból się nasila -.- nie wiem czy to ta pogoda, upały czy po prostu ciąża aleee szczerze mówiąc marzy mi się deszcz a w Łodzi się raczej póki co nie zapowiada 🥲
Ja się właśnie w ogóle ciążowo nie czuje, no aż mnie to martwi? Wkurza? Sama nie wiem.

O a możesz opisać jak to wygląda jak się chodzi tu i tu?

Ja bym chciała tak zrobić że na NFZ i prywatnie też.
Hmm no w sumie nie wiem co opisać, chodzisz po prostu tu i tu 🤭 jakby do dwóch niezależnych lekarzy. Miałam dwie karty ciąży, na NFZ robiłam wszystkie badania i w sumie tylko o to mi chodziło ale oczywiście lekarz na NFZ normalnie "prowadził " mi ciążę

reklama
Do góry