reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

U nas nie wiem czy są takie pakiety, bo był temat ale ucichł, muszę się dowiedzieć ale ciekawe czy wtedy obowiązuje jakaś karencja tak jak w przypadku ubezpieczenia grupowego czy można korzystać po wykupieniu. Chociaż badania zrobię z NFZ, teraz pójdę prywatnie i później prenatalne. A potem to nie wiem może z raz jeszcze prywatnie.

reklama
Ja tylko na chwilę... po wizycie nie jest najlepiej😓 wg apki mam 7+6 tydzień ciąży a wg USG 6+5 więc ciąża jest mniejsza serduszka jeszcze nie ma.. jutro i w sobotę mam iść na bhcg zobaczyć czy przyrasta.. jak nie to znaczy że ciąża obumiera...😓 Dostałam acard i clexanei i trzeba czekać...
Kochana trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze... ✊✊✊ Dawaj znać co i jak!

Ja tylko na chwilę... po wizycie nie jest najlepiej😓 wg apki mam 7+6 tydzień ciąży a wg USG 6+5 więc ciąża jest mniejsza serduszka jeszcze nie ma.. jutro i w sobotę mam iść na bhcg zobaczyć czy przyrasta.. jak nie to znaczy że ciąża obumiera...😓 Dostałam acard i clexanei i trzeba czekać...
Bardzo mocno trzymam kciuki za betę ✊ może owulacja się przesunęła i po prostu ciąża jest młodsza 🤔

Młodsza ciąża nie oznacza, że coś jest nie tak! Sama mam młodszą ciąże o 2 tyg niż wg OM i doktor mi powiedziała, że wszystko jest ok tylko owulacja musiała się przesunąć, co by się akurat zgadzało w stosunku do ostatniej miesiączki. Czy lekarz coś Ci powiedział, że jest nie tak? Głowa do góry Kochana 😘 wszystko będzie dobrze!

Ostatnia edycja:
Przykro mi strasznie :( ale wszystko jeszcze może być dobrze. Może faktycznie ciąża jest młodsza , a serduszko jeszcze zacznie bić ❤️ a jaką ma wielkość fasolka?

Przykro mi strasznie :( ale wszystko jeszcze może być dobrze. Może faktycznie ciąża jest młodsza , a serduszko jeszcze zacznie bić ❤️ a jaką ma wielkość fasolka?
no właśnie oto chodzi że chyba nie ma fasolki.. jest ciałko żółte i kosmówka ale zarodka nie ma.. a przecież w 6 TC powinien już być... Na domiar mojego nieszczęście w sobotę mamy wyjazd do Chorwacji zapłacona kwaterę a jak beta okaże się w sobotę spadać to co dalej?! 😱😓😓😓 Nie mam pojęcia co ze sobą zrobić a jeszcze nie mode okazać smutku bo zaraz dzieci pyt co mi jest.. a że od rana mnie nie widziały to wszystkie i przytulać się chcą i wygadać....

Ogólnie się tego spodziewałam bo w dniu miesiączki miałam taką małą betę, że ta owulacja musiała być później. Ale w takim razie wszystko wskazuje na to, że zrobiliśmy dziecko w dzień dziecka 😂
W pierwszej ciąży beta tydzień (!) po dacie miesiączki wynosiła 40 😁

reklama
Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było dobrze.
A masz pewność, kiedy była owulacja, czy mogła się przesunąć?

Do góry