reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

I super! U nas jest różnica 2ch dni między terminem z miesiączki a usg ale lekarz mówił że nie bierzemy do głowy bo nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia 😊
Ogólnie się tego spodziewałam bo w dniu miesiączki miałam taką małą betę, że ta owulacja musiała być później. Ale w takim razie wszystko wskazuje na to, że zrobiliśmy dziecko w dzień dziecka 😂

reklama
Ja też mam pakiet w medicover w Łodzi i wybrałam lekarza stamtąd, żeby właśnie nie musieć płacić na wizyty. Też nie ma jakiegoś super wyboru lekarzy ale trafiłam na fajna doktor (wybrałam po opiniach😅) która będzie prowadzić mi ciąże i myśle, że wystarczy. Ja nie mam jakiś specjalnych wymagań co do lekarza, żeby był jakiś TOP of the TOP, ale ważne żeby mial doświadczenie w prowadzeniu ciąży 🙂 w pierwszej ciąży miałam doktor z Enel Med i też było spoko, dotrwałyśmy razem do końca 😂

A lekarze w ramach tego Medicover to są prywatni czy w ramach nfz czy jak ?. Sorki ze dopytuje ale sie zastanawiam czy jest sens tej karty. Do lekarza i tak chodzę prywatnie, a bardziej myślę o tych badaniach jedynie

A lekarze w ramach tego Medicover to są prywatni czy w ramach nfz czy jak ?. Sorki ze dopytuje ale sie zastanawiam czy jest sens tej karty. Do lekarza i tak chodzę prywatnie, a bardziej myślę o tych badaniach jedynie
To są lekarze w ramach prywatnej opieki ale jak masz pakiet z pracy to pracodawca ci opłaca wszelkie badania i wizyty w ramach pakietu. Na pewno się opłaca skorzystać, naprawdę można sporo zaoszczędzić :)

Moim zdaniem sens jest… jak mi prywatnie zleciła gin badania z karty ciąży to 500 zł po rabacie 😅 w pakiecie mam wszystko za darmo.
I największy plus dla mnie - wszystko ogarniam przez aplikacje, zero dzwonienia czy stawania w kolejkach 😀

W ramach pakietu. Masz pakiet to nie płacisz za specjalistów ani internisty, pediatry itp

Moim zdaniem sens jest… jak mi prywatnie zleciła gin badania z karty ciąży to 500 zł po rabacie 😅 w pakiecie mam wszystko za darmo.
I największy plus dla mnie - wszystko ogarniam przez aplikacje, zero dzwonienia czy stawania w kolejkach 😀
Ja też wszystko online załatwiam a nie mam pakietu :D nie dzwonię nigdzie, nawet do lekarza.

Ja też wszystko online załatwiam a nie mam pakietu :D nie dzwonię nigdzie, nawet do lekarza.
Ja powiem szczerze, że od kilku lat nie byłam u lekarza na NFZ 🙈 poza sporadycznymi wizytami na SOR. A jak już muszę coś ma NFZ to jadę do szpitala gdzie pracuje moja mama i ona mi ogarnia 🙈

Ja też mam pakiet w medicover w Łodzi i wybrałam lekarza stamtąd, żeby właśnie nie musieć płacić na wizyty. Też nie ma jakiegoś super wyboru lekarzy ale trafiłam na fajna doktor (wybrałam po opiniach😅) która będzie prowadzić mi ciąże i myśle, że wystarczy. Ja nie mam jakiś specjalnych wymagań co do lekarza, żeby był jakiś TOP of the TOP, ale ważne żeby mial doświadczenie w prowadzeniu ciąży 🙂 w pierwszej ciąży miałam doktor z Enel Med i też było spoko, dotrwałyśmy razem do końca 😂
No właśnie wcześniej Ci lekarze byli tam jacyś lepsi a teraz mam wybor między bardzo mlodymi bez doświadczenia a takimi z fatalnymi ocenami wymyślającymi choroby. W pierwszej ciąży skracała mi sie szyjka i lekarz to szybko wychwycil założyl pessar i kontrolowal. W tej ciąży moze być podobnie

reklama
Jeśli chodzi tylko o badania to moim zdaniem to nie ma sensu. Okej jak ktoś ma to z pracy ale ot tak wykupić ten pakiet na załóżmy pół roku to strasznie drogo wychodzi 😅 No nie wiem, albo ja to jakoś źle kalkuluje 😅 A co do lekarzy to jakby masz ograniczony wybór bo nie każdy przyjmuje w ramach pakietu ..

Do góry