reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

I super! U nas jest różnica 2ch dni między terminem z miesiączki a usg ale lekarz mówił że nie bierzemy do głowy bo nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia 😊
Ogólnie się tego spodziewałam bo w dniu miesiączki miałam taką małą betę, że ta owulacja musiała być później. Ale w takim razie wszystko wskazuje na to, że zrobiliśmy dziecko w dzień dziecka 😂

reklama
Ja też mam pakiet w medicover w Łodzi i wybrałam lekarza stamtąd, żeby właśnie nie musieć płacić na wizyty. Też nie ma jakiegoś super wyboru lekarzy ale trafiłam na fajna doktor (wybrałam po opiniach😅) która będzie prowadzić mi ciąże i myśle, że wystarczy. Ja nie mam jakiś specjalnych wymagań co do lekarza, żeby był jakiś TOP of the TOP, ale ważne żeby mial doświadczenie w prowadzeniu ciąży 🙂 w pierwszej ciąży miałam doktor z Enel Med i też było spoko, dotrwałyśmy razem do końca 😂

A lekarze w ramach tego Medicover to są prywatni czy w ramach nfz czy jak ?. Sorki ze dopytuje ale sie zastanawiam czy jest sens tej karty. Do lekarza i tak chodzę prywatnie, a bardziej myślę o tych badaniach jedynie

A lekarze w ramach tego Medicover to są prywatni czy w ramach nfz czy jak ?. Sorki ze dopytuje ale sie zastanawiam czy jest sens tej karty. Do lekarza i tak chodzę prywatnie, a bardziej myślę o tych badaniach jedynie
To są lekarze w ramach prywatnej opieki ale jak masz pakiet z pracy to pracodawca ci opłaca wszelkie badania i wizyty w ramach pakietu. Na pewno się opłaca skorzystać, naprawdę można sporo zaoszczędzić :)

Moim zdaniem sens jest… jak mi prywatnie zleciła gin badania z karty ciąży to 500 zł po rabacie 😅 w pakiecie mam wszystko za darmo.
I największy plus dla mnie - wszystko ogarniam przez aplikacje, zero dzwonienia czy stawania w kolejkach 😀

W ramach pakietu. Masz pakiet to nie płacisz za specjalistów ani internisty, pediatry itp

Moim zdaniem sens jest… jak mi prywatnie zleciła gin badania z karty ciąży to 500 zł po rabacie 😅 w pakiecie mam wszystko za darmo.
I największy plus dla mnie - wszystko ogarniam przez aplikacje, zero dzwonienia czy stawania w kolejkach 😀
Ja też wszystko online załatwiam a nie mam pakietu :D nie dzwonię nigdzie, nawet do lekarza.

Ja też wszystko online załatwiam a nie mam pakietu :D nie dzwonię nigdzie, nawet do lekarza.
Ja powiem szczerze, że od kilku lat nie byłam u lekarza na NFZ 🙈 poza sporadycznymi wizytami na SOR. A jak już muszę coś ma NFZ to jadę do szpitala gdzie pracuje moja mama i ona mi ogarnia 🙈

Ja też mam pakiet w medicover w Łodzi i wybrałam lekarza stamtąd, żeby właśnie nie musieć płacić na wizyty. Też nie ma jakiegoś super wyboru lekarzy ale trafiłam na fajna doktor (wybrałam po opiniach😅) która będzie prowadzić mi ciąże i myśle, że wystarczy. Ja nie mam jakiś specjalnych wymagań co do lekarza, żeby był jakiś TOP of the TOP, ale ważne żeby mial doświadczenie w prowadzeniu ciąży 🙂 w pierwszej ciąży miałam doktor z Enel Med i też było spoko, dotrwałyśmy razem do końca 😂
No właśnie wcześniej Ci lekarze byli tam jacyś lepsi a teraz mam wybor między bardzo mlodymi bez doświadczenia a takimi z fatalnymi ocenami wymyślającymi choroby. W pierwszej ciąży skracała mi sie szyjka i lekarz to szybko wychwycil założyl pessar i kontrolowal. W tej ciąży moze być podobnie

reklama
Jeśli chodzi tylko o badania to moim zdaniem to nie ma sensu. Okej jak ktoś ma to z pracy ale ot tak wykupić ten pakiet na załóżmy pół roku to strasznie drogo wychodzi 😅 No nie wiem, albo ja to jakoś źle kalkuluje 😅 A co do lekarzy to jakby masz ograniczony wybór bo nie każdy przyjmuje w ramach pakietu ..

Do góry