reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Mówiłyście już w pracy czy jeszcze czekacie?
No ja właśnie się zastanawiam, jak to rozegrać... Niby nie chciałabym mówić za szybko, bo ja chcę pracować, ale z drugiej strony nie wiem, czy fizycznie dam radę... Zwłaszcza przy tych upałach. Wizytę mam 28.06, więc na pewno do tego czasu pracować będę, a później na tyle na ile pozwolą mi możliwości. Chyba, że lekarz stwierdzi, że to jakkolwiek może zagrażać ciąży, to idę na L4 odrazu. A może jeszcze nic na USG nie zobaczy i coś się wyjaśni po urlopie 🤷🏼‍♀️

reklama
No ja w ogóle chcę zaświadczenie na CC. Nie wyobrażam sobie drugi raz rodzić SN. Może któraś z Was miała okazję takowe załatwić? Muszę się udać do psychiatry?
Moja siostra załatwiała, była u psychiatry, ale akurat w szpitalu w którym rodziła nawet tego zaświadczenia nie sprawdzali tylko przyjęli, że skoro po pierwszym cc chce rodzic przez cc to nie ma problemu 🙈 ale wszystko zależne jest od szpitala i podejścia 🙂
Ja też będę miała cc bo mam traumę po pierwszym nieudanym wywoływanym porodzie sn i też będę rodzic właśnie w tym szpitalu także daruje sobie Nawet zaświadczenie bo tam problemu nie będzie 🙂

Byłam na wizycie. Lekarka nie sprawdzała tętna. Mało pewnie to miarodajne,ale dziś na USG fasol 3,82, a wczoraj 3,2. Lekarka nie widziała nic niepokojącego. Jeszcze okazało się , że mam w pakiecie za darmo prenatalne z pappa, wszystkie badania niezbędne i osobno położną.
No to dobre wieści! 💜
CRL wyszło Ci ponad 3 cm? To taki dobry 10 tydzień najmniej 😊
Super, że masz taki dajny pakiet - zawsze to mnie do wydatków, których trochę nam się nazbiera 😅

Moja siostra załatwiała, była u psychiatry, ale akurat w szpitalu w którym rodziła nawet tego zaświadczenia nie sprawdzali tylko przyjęli, że skoro po pierwszym cc chce rodzic przez cc to nie ma problemu 🙈 ale wszystko zależne jest od szpitala i podejścia 🙂
Ja też będę miała cc bo mam traumę po pierwszym nieudanym wywoływanym porodzie sn i też będę rodzic właśnie w tym szpitalu także daruje sobie Nawet zaświadczenie bo tam problemu nie będzie 🙂
A siostra u psychiatry mówiła coś konkretnego, czy tyle, że boi się SN? Ja rodziłam SN córkę 4 lata temu i naprawdę nie rzucając słów na wiatr, nie mam ochoty przechodzić tego ponownie. Czy to jest jakąś solidna podstawą dla psychiatry do wystawienia zaświadczenia?

Byłam na wizycie. Lekarka nie sprawdzała tętna. Mało pewnie to miarodajne,ale dziś na USG fasol 3,82, a wczoraj 3,2. Lekarka nie widziała nic niepokojącego. Jeszcze okazało się , że mam w pakiecie za darmo prenatalne z pappa, wszystkie badania niezbędne i osobno położną.

Co to za pakiet? Wlasnie myślę nad jakims ale nic na ten temat nie wiem 😞 oplaca się to, te badania z krwi tez obejmuje itp ?

reklama
Moj
W Medicoverze , z męża pracy mam pakiet. Badania z krwi też mam w pakiecie :)
A to taki tip 🙃
W apce można sprawdzić zakres karty 🙃

Po lewej stronie masz kółeczko z 3 liniami naciskasz > potem na swoje imię i nazwisko > i tam pod Moje konto masz "Zakres Karty"

Po wyszukaniu można zobaczyć czy bezpłatne czy za opłatą 😁

Do góry