reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Dziewczyny a po co się tą betę bada? Ja ani w pierwszej ciąży a i teraz tego nie badałam. Zrobiłam test siurkany wyszedł pozytywny i czekam na wizytę u lekarza. Co ta beta ma niby robić?
Ja może podpowiem, bo trochę w temacie ☺️☺️
Beta bardzo dobrze pokazuje czy ciąża się prawidłowo rozwija. Ja przy pozamacicznej biegałam co dwa dni badać i właśnie stąd wiedziałam, że to nie jest normalna ciąża. Przyrosty miałam raz 200%, raz 100, raz 150%. Generalnie doszła do 1000 i nadal nie było pęcherzyka nigdzie. Lekarze mi wmawiali że mam krwotoki bo poroniłam, a ja widząc rosnącą cały czas betę wiedziałam że to jest niemożliwe.

Przy poronieniu z kolei sprawdzałam czy spada. Jeśli stoi/ spada, to znaczy że ciąża się nie rozwija.

reklama
Nie pobijecie mnie 😂 dzień po terminie 1830 a po 48h 3930 😂

Jak najbardziej można leczyć 😊 Jeżeli jest możliwość to super by było zaczekać do 2 trymestru, jeżeli nie to iść od razu.
W poprzedniej cięży normalnie chodziłam - można było wziąć znieczulenie specjalne dla ciężarnych ale miałam dwa małe ubytki to obyło się bez.
to ewidentnie coś chyba razy 2 😀🤭

Jejku wy takie wysokie miałyście a ja w dzień miesiączki miałam betę 14 🙈 chyba, że owulacja wypadła mi później i miałam dłuższy cykl bo i takie się zdarzały. Ale za to przyrost miałam 430%, później już nie robiłam ale może w środę przed wizyta zrobie

Ja może podpowiem, bo trochę w temacie ☺️☺️
Beta bardzo dobrze pokazuje czy ciąża się prawidłowo rozwija. Ja przy pozamacicznej biegałam co dwa dni badać i właśnie stąd wiedziałam, że to nie jest normalna ciąża. Przyrosty miałam raz 200%, raz 100, raz 150%. Generalnie doszła do 1000 i nadal nie było pęcherzyka nigdzie. Lekarze mi wmawiali że mam krwotoki bo poroniłam, a ja widząc rosnącą cały czas betę wiedziałam że to jest niemożliwe.

Przy poronieniu z kolei sprawdzałam czy spada. Jeśli stoi/ spada, to znaczy że ciąża się nie rozwija.
O to sporo wyjaśnia.

Aha! A co do Nifty to my będziemy robić bankowo.

Za 2 tyg kończę 40 lat więc zbadamy wszystko co się da. Jestem z tych panikujacych więc każdą cenę zapłacę za względny spokój.

Jutro na wizycie będziemy pytać o Nifty więc dam znać tutaj 😊
A to nie jest tak ze po 35 roku życia masz za darmo ?

Pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z dentysta i leczeniem zębów we wcześniej ciąży? Mam wizytę u dentystyki w czwartek... Myślicie, że jeśli zrobię zęba bez znieczulenia to ok? Teoretycznie nic mnie nie boli, ale widzę że jeden ząb mam do roboty. I tak myślę że chyba mimo wszystko potencjalnie bolący ząb to większe ryzyko dla ciąży niż jego zrobienie w czas? Zapomniałam zapytać lekarza... Dajcie znać
Ja mam właśnie taki problem bo okazało się, że mam 8 z korzenia do wyrwania i prawdopodobnie leczenie kanałowe 7 🙄 na szczęście nic mnie nie boli, wiec nie jest to pilna sprawa, dlatego chirurg powiedział żeby zabieg usunięcia wykonać dopiero w 2 trymestrze. Ale jeśli chodzi o jakieś standardowe leczenie nawet ze znieczuleniem to można leczyć 🙂

reklama
Do góry