reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Cześć Dziewczyny 🙂 chciałabym się przywitać, obserwuję Was już od kilku dni ale nie chciałam dołączac bez potwierdzonej wizyty u lekarza, która odbyła się dziś. Póki co wszystko ok, oto moja "Walentynka" 😁 wstępny termin to 10.02.2024. Dziś 6 + 3 dzień.
Ciąża prowadzona na clexane, acardzie, od dziś wjeżdża luteina że względu na spadek progesteronu z 31 na 28 i lekkie plamienie w sobotę 🙂
Pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki za Wasze wizyty, nikt przed ciąża mnie nie uprzedzał ile każda wizyta kosztuje stresu 😁 a to dopiero początek 🙈 Pozdrawiam

Załączniki

• 889abd52-75cf-419f-adc8-a7450d35b0d2.jpeg
    889abd52-75cf-419f-adc8-a7450d35b0d2.jpeg
    48,7 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Dziewczyny a po co się tą betę bada? Ja ani w pierwszej ciąży a i teraz tego nie badałam. Zrobiłam test siurkany wyszedł pozytywny i czekam na wizytę u lekarza. Co ta beta ma niby robić?
Z tego co wiem jeśli nie masz wskazania od lekarza lub nie masz za sobą trudności z zajściem lub utrzymaniem ciąży to nie ma potrzeby wykonywania bety. Ja nigdy bety nie badałam ani w pierwszej ani w obecnej ciąży.

Pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z dentysta i leczeniem zębów we wcześniej ciąży? Mam wizytę u dentystyki w czwartek... Myślicie, że jeśli zrobię zęba bez znieczulenia to ok? Teoretycznie nic mnie nie boli, ale widzę że jeden ząb mam do roboty. I tak myślę że chyba mimo wszystko potencjalnie bolący ząb to większe ryzyko dla ciąży niż jego zrobienie w czas? Zapomniałam zapytać lekarza... Dajcie znać

Pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z dentysta i leczeniem zębów we wcześniej ciąży? Mam wizytę u dentystyki w czwartek... Myślicie, że jeśli zrobię zęba bez znieczulenia to ok? Teoretycznie nic mnie nie boli, ale widzę że jeden ząb mam do roboty. I tak myślę że chyba mimo wszystko potencjalnie bolący ząb to większe ryzyko dla ciąży niż jego zrobienie w czas? Zapomniałam zapytać lekarza... Dajcie znać
Spokojnie możesz iść, nawet jest wskazane leczyć 🙂
Ja też ostatnio byłam u dentysty, jeśli nie trzeba podawać znieczulenia to nic nie stoi na przeszkodzie. No chyba że taka wizyta u Ciebie to wielki stres.
Sytuacja komplikuje się gdy trzeba usunąć zęba.
Poinformuj dentystę o swoim stanie i wtedy on zadecyduje.

Ja mam PCOS i obecnie jeden powiększony jajnik.
Przy PCOS jest się zazwyczaj od początku ciąży pod opieką ginekologa. Tak mi przynajmniej przez lekarza zostało to przedstawione.

Dostałam od gina skierowania na dodatkowe bety i wyznaczone terminy kiedy robić. 🤷🏻‍♀️

Do tego mogło być też.. z racji tego ile mam stresu w rodzinie obecnie. Ciężkie sprawy się dzieją. Ogólnie jakies złe fatum nad nami wisi chyba. 🙃

Nie mam pojęcia, tyle wypisał to tyle zrobię 😅

Ja tez mam pcos i no moze cos jest z tą stała opieką. Ale u mnie wydaję mi sie dlatego, ze leczylam sie w Klinice to kazala mi jutro przyjechac.
A w sumie z drugiej strony to nawet lepiej bo stała kontrola.
No a u Ciebie ten nieszczęsny stres 😞

Cześć Dziewczyny 🙂 chciałabym się przywitać, obserwuję Was już od kilku dni ale nie chciałam dołączac bez potwierdzonej wizyty u lekarza, która odbyła się dziś. Póki co wszystko ok, oto moja "Walentynka" 😁 wstępny termin to 10.02.2024. Dziś 6 + 3 dzień.
Ciąża prowadzona na clexane, acardzie, od dziś wjeżdża luteina że względu na spadek progesteronu z 31 na 28 i lekkie plamienie w sobotę 🙂
Pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki za Wasze wizyty, nikt przed ciąża mnie nie uprzedzał ile każda wizyta kosztuje stresu 😁 a to dopiero początek 🙈 Pozdrawiam

Super! Witamy.
Ładnie juz widac, to chyba serduszko juz bylo co? 😘

Wiesz co. Ja pytalam sie ostatnio mojej Prof. o znieczulenie powiedziała, ze mogę je wziąć (i tez sie okazalo ze bylam u stomatologa po owulacji a to się okazało juz ciąża). Ale ja znueczulenie tez biore od razu po prostu nie chce myśleć o bólu itp. Ale jak nie bierzesz to tymbardziej idz, bo nieleczone zęby są jeszcze gorsze w ciąży.

Ja miałam 485 dzień po spodziewanej :) a dwa dni później 1104 😀
Nie pobijecie mnie 😂 dzień po terminie 1830 a po 48h 3930 😂
Jak najbardziej można leczyć 😊 Jeżeli jest możliwość to super by było zaczekać do 2 trymestru, jeżeli nie to iść od razu.
W poprzedniej cięży normalnie chodziłam - można było wziąć znieczulenie specjalne dla ciężarnych ale miałam dwa małe ubytki to obyło się bez.

reklama
Aha! A co do Nifty to my będziemy robić bankowo.

Za 2 tyg kończę 40 lat więc zbadamy wszystko co się da. Jestem z tych panikujacych więc każdą cenę zapłacę za względny spokój.

Jutro na wizycie będziemy pytać o Nifty więc dam znać tutaj 😊

Do góry