reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Dziewczyny a po co się tą betę bada? Ja ani w pierwszej ciąży a i teraz tego nie badałam. Zrobiłam test siurkany wyszedł pozytywny i czekam na wizytę u lekarza. Co ta beta ma niby robić?
Ja może podpowiem, bo trochę w temacie ☺️☺️
Beta bardzo dobrze pokazuje czy ciąża się prawidłowo rozwija. Ja przy pozamacicznej biegałam co dwa dni badać i właśnie stąd wiedziałam, że to nie jest normalna ciąża. Przyrosty miałam raz 200%, raz 100, raz 150%. Generalnie doszła do 1000 i nadal nie było pęcherzyka nigdzie. Lekarze mi wmawiali że mam krwotoki bo poroniłam, a ja widząc rosnącą cały czas betę wiedziałam że to jest niemożliwe.

Przy poronieniu z kolei sprawdzałam czy spada. Jeśli stoi/ spada, to znaczy że ciąża się nie rozwija.

reklama
Nie pobijecie mnie 😂 dzień po terminie 1830 a po 48h 3930 😂

Jak najbardziej można leczyć 😊 Jeżeli jest możliwość to super by było zaczekać do 2 trymestru, jeżeli nie to iść od razu.
W poprzedniej cięży normalnie chodziłam - można było wziąć znieczulenie specjalne dla ciężarnych ale miałam dwa małe ubytki to obyło się bez.
to ewidentnie coś chyba razy 2 😀🤭

Jejku wy takie wysokie miałyście a ja w dzień miesiączki miałam betę 14 🙈 chyba, że owulacja wypadła mi później i miałam dłuższy cykl bo i takie się zdarzały. Ale za to przyrost miałam 430%, później już nie robiłam ale może w środę przed wizyta zrobie

Ja może podpowiem, bo trochę w temacie ☺️☺️
Beta bardzo dobrze pokazuje czy ciąża się prawidłowo rozwija. Ja przy pozamacicznej biegałam co dwa dni badać i właśnie stąd wiedziałam, że to nie jest normalna ciąża. Przyrosty miałam raz 200%, raz 100, raz 150%. Generalnie doszła do 1000 i nadal nie było pęcherzyka nigdzie. Lekarze mi wmawiali że mam krwotoki bo poroniłam, a ja widząc rosnącą cały czas betę wiedziałam że to jest niemożliwe.

Przy poronieniu z kolei sprawdzałam czy spada. Jeśli stoi/ spada, to znaczy że ciąża się nie rozwija.
O to sporo wyjaśnia.

Aha! A co do Nifty to my będziemy robić bankowo.

Za 2 tyg kończę 40 lat więc zbadamy wszystko co się da. Jestem z tych panikujacych więc każdą cenę zapłacę za względny spokój.

Jutro na wizycie będziemy pytać o Nifty więc dam znać tutaj 😊
A to nie jest tak ze po 35 roku życia masz za darmo ?

Pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z dentysta i leczeniem zębów we wcześniej ciąży? Mam wizytę u dentystyki w czwartek... Myślicie, że jeśli zrobię zęba bez znieczulenia to ok? Teoretycznie nic mnie nie boli, ale widzę że jeden ząb mam do roboty. I tak myślę że chyba mimo wszystko potencjalnie bolący ząb to większe ryzyko dla ciąży niż jego zrobienie w czas? Zapomniałam zapytać lekarza... Dajcie znać
Ja mam właśnie taki problem bo okazało się, że mam 8 z korzenia do wyrwania i prawdopodobnie leczenie kanałowe 7 🙄 na szczęście nic mnie nie boli, wiec nie jest to pilna sprawa, dlatego chirurg powiedział żeby zabieg usunięcia wykonać dopiero w 2 trymestrze. Ale jeśli chodzi o jakieś standardowe leczenie nawet ze znieczuleniem to można leczyć 🙂

reklama
Do góry