reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Cześć Dziewczyny 🙂 chciałabym się przywitać, obserwuję Was już od kilku dni ale nie chciałam dołączac bez potwierdzonej wizyty u lekarza, która odbyła się dziś. Póki co wszystko ok, oto moja "Walentynka" 😁 wstępny termin to 10.02.2024. Dziś 6 + 3 dzień.
Ciąża prowadzona na clexane, acardzie, od dziś wjeżdża luteina że względu na spadek progesteronu z 31 na 28 i lekkie plamienie w sobotę 🙂
Pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki za Wasze wizyty, nikt przed ciąża mnie nie uprzedzał ile każda wizyta kosztuje stresu 😁 a to dopiero początek 🙈 Pozdrawiam

Załączniki

• 889abd52-75cf-419f-adc8-a7450d35b0d2.jpeg
    889abd52-75cf-419f-adc8-a7450d35b0d2.jpeg
    48,7 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Dziewczyny a po co się tą betę bada? Ja ani w pierwszej ciąży a i teraz tego nie badałam. Zrobiłam test siurkany wyszedł pozytywny i czekam na wizytę u lekarza. Co ta beta ma niby robić?
Z tego co wiem jeśli nie masz wskazania od lekarza lub nie masz za sobą trudności z zajściem lub utrzymaniem ciąży to nie ma potrzeby wykonywania bety. Ja nigdy bety nie badałam ani w pierwszej ani w obecnej ciąży.

Pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z dentysta i leczeniem zębów we wcześniej ciąży? Mam wizytę u dentystyki w czwartek... Myślicie, że jeśli zrobię zęba bez znieczulenia to ok? Teoretycznie nic mnie nie boli, ale widzę że jeden ząb mam do roboty. I tak myślę że chyba mimo wszystko potencjalnie bolący ząb to większe ryzyko dla ciąży niż jego zrobienie w czas? Zapomniałam zapytać lekarza... Dajcie znać

Pytanie trochę z innej beczki, jak to jest z dentysta i leczeniem zębów we wcześniej ciąży? Mam wizytę u dentystyki w czwartek... Myślicie, że jeśli zrobię zęba bez znieczulenia to ok? Teoretycznie nic mnie nie boli, ale widzę że jeden ząb mam do roboty. I tak myślę że chyba mimo wszystko potencjalnie bolący ząb to większe ryzyko dla ciąży niż jego zrobienie w czas? Zapomniałam zapytać lekarza... Dajcie znać
Spokojnie możesz iść, nawet jest wskazane leczyć 🙂
Ja też ostatnio byłam u dentysty, jeśli nie trzeba podawać znieczulenia to nic nie stoi na przeszkodzie. No chyba że taka wizyta u Ciebie to wielki stres.
Sytuacja komplikuje się gdy trzeba usunąć zęba.
Poinformuj dentystę o swoim stanie i wtedy on zadecyduje.

Ja mam PCOS i obecnie jeden powiększony jajnik.
Przy PCOS jest się zazwyczaj od początku ciąży pod opieką ginekologa. Tak mi przynajmniej przez lekarza zostało to przedstawione.

Dostałam od gina skierowania na dodatkowe bety i wyznaczone terminy kiedy robić. 🤷🏻‍♀️

Do tego mogło być też.. z racji tego ile mam stresu w rodzinie obecnie. Ciężkie sprawy się dzieją. Ogólnie jakies złe fatum nad nami wisi chyba. 🙃

Nie mam pojęcia, tyle wypisał to tyle zrobię 😅

Ja tez mam pcos i no moze cos jest z tą stała opieką. Ale u mnie wydaję mi sie dlatego, ze leczylam sie w Klinice to kazala mi jutro przyjechac.
A w sumie z drugiej strony to nawet lepiej bo stała kontrola.
No a u Ciebie ten nieszczęsny stres 😞

Cześć Dziewczyny 🙂 chciałabym się przywitać, obserwuję Was już od kilku dni ale nie chciałam dołączac bez potwierdzonej wizyty u lekarza, która odbyła się dziś. Póki co wszystko ok, oto moja "Walentynka" 😁 wstępny termin to 10.02.2024. Dziś 6 + 3 dzień.
Ciąża prowadzona na clexane, acardzie, od dziś wjeżdża luteina że względu na spadek progesteronu z 31 na 28 i lekkie plamienie w sobotę 🙂
Pozdrawiam Was wszystkie, trzymam kciuki za Wasze wizyty, nikt przed ciąża mnie nie uprzedzał ile każda wizyta kosztuje stresu 😁 a to dopiero początek 🙈 Pozdrawiam

Super! Witamy.
Ładnie juz widac, to chyba serduszko juz bylo co? 😘

Wiesz co. Ja pytalam sie ostatnio mojej Prof. o znieczulenie powiedziała, ze mogę je wziąć (i tez sie okazalo ze bylam u stomatologa po owulacji a to się okazało juz ciąża). Ale ja znueczulenie tez biore od razu po prostu nie chce myśleć o bólu itp. Ale jak nie bierzesz to tymbardziej idz, bo nieleczone zęby są jeszcze gorsze w ciąży.

Ja miałam 485 dzień po spodziewanej :) a dwa dni później 1104 😀
Nie pobijecie mnie 😂 dzień po terminie 1830 a po 48h 3930 😂
Jak najbardziej można leczyć 😊 Jeżeli jest możliwość to super by było zaczekać do 2 trymestru, jeżeli nie to iść od razu.
W poprzedniej cięży normalnie chodziłam - można było wziąć znieczulenie specjalne dla ciężarnych ale miałam dwa małe ubytki to obyło się bez.

reklama
Aha! A co do Nifty to my będziemy robić bankowo.

Za 2 tyg kończę 40 lat więc zbadamy wszystko co się da. Jestem z tych panikujacych więc każdą cenę zapłacę za względny spokój.

Jutro na wizycie będziemy pytać o Nifty więc dam znać tutaj 😊

Do góry