reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Dziewczyny, czy któraś z Was robiła test NIFTY? Tak się zastanawiam czy nie zrobić 🤔🤔 Tylko nie wiem czy na pewno mnie to uspokoi
Z tego co wiem dodatkowe testy typu nifty robi się zgodnie z zaleceniem lekarza bo badaniach prenatalnych, jeśli uzna, że coś odbiega od normy to wówczas zaleca dodatkowe badania. Można zrobić oczywiście na własna rękę, tylko po co jeśli wynik badań prenatalnych będzie prawidłowy? :) jest to dość drogi test, ja na pewno dodatkowych badań robić nie będę chyba, że zaleci lekarz (tfu tfu) ale każdy niech robi jak czuje 🙂

reklama
Ja podczas ciąży nie miałam ani jednej nawet nie strawności, nie wiem co to wymioty, wzdęcia, jedyne co to brzuszek się trochę stawiał i skurcze łydek w nocy 😂 wiec uważam że mam dużo szczęścia haha

Tu się częściowo nie zgodzę, nawet mała ilość niepasteryzowanego nabiału może przynieść duzo szkody, tu nie chodzi o ilość ale o bakterie które się w nim znajdują .

Gratulacje za udane wizyty i super wyniki ❤️❤️❤️
Ja byłam z młoda w parku w końcu u nas pogoda lepsza 😁
Ok, przyznaje racje, jeśli chodzi o produkty zawierajace potencjalne bakterie zagrażające ciąży typu surowe mięso czy mleko prosto od krowy to fakt lepiej unikać. Może mi łatwo mówić bo ja i tak takich produktów nie spożywam niezależnie czy jestem w ciąży czy nie 🙈ale jak czasem słyszę, że ktoś unika czegoś typu nawet x1 filiżanki słabej kawy, zielonej herbaty, grilla itp. to uważam, że nie ma co świrować 😊

Trzymam kciuki za betę !
Kciuki !

I trzymam kciuki też za resztę dziewczyn, które mają dziś wizyty , dajcie znać dziewczyny ❤️

A ja witam się w kolejnym dniu mdłości. Dziewczyny czy też tak macie , że rano nie możecie wstać bez śniadania , bo okropnie Was mdli ? Potem przez cały dzień też to czuje, ale mniej uciążliwie.

Tego, że bez jedzenia nie mogę wstać bo mdli jeszcze nie doświadczyłam, ale za to mdli mnie cały czas. Odrzuca od słodkiego. Najbardziej mam ochotę na zupki chińskie, ale zamiast tego jem rosół doprawiony na ostro 🤭 i nawet mężowi nie mogę pomarudzic, bo jak mu mówię że mnie mdli to on na to " i dobrze" i w sumie ma racje, więc się z nim nie klucę, sama powtarzam że jak są objawy to znaczy że jest dobrze ( mówię o moim przypadku)

Dziewczyny ! Mamy serduszko ❤️ 1,25 cm szczęścia 🥳 . Na usg 7+ 3, według aplikacji 7+4. Czyli 8 tc ❤️Kolejny termin 10.07 kontrola leków i prawdopodobnie schodzenie z sterydów. Prenatalne 24.07 ☺️

Niestety krwiak jest. Zakaz dźwigania, podnoszenia , zero sexu i dużo oszczędzać się
Ojeej. Super! Gratulacje! 😍 a krwiak miejmy nadzieję, że szybko się wchłonie:)
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła test NIFTY? Tak się zastanawiam czy nie zrobić 🤔🤔 Tylko nie wiem czy na pewno mnie to uspokoi
Ja robiłam w pierwszej ciazy bo wyszedł mi taki sredni wynik z pappa i stwierdziliśmy, że zrobimy nifty. I nie ukrywam, ale bardzo mnie to wtedy uspokoiło psychicznie. W tej ciąży też zrobię a odpuszczę pappa który tylko niepotrzebnie straszy. Pappa to tylko statystyka.. a potrafi napsuć nerwów.

Dziewczyny, powiedzcie mi .. przedwczoraj beta 220 a dzisiaj 606. Przyrost 170%.
A to dopiero dzień spodziewanej miesiączki. Czy ten przyrost nie jest za wysoki? Trochę mnie zaskoczyło że jest taki duży..

Ja robiłam w pierwszej ciazy bo wyszedł mi taki sredni wynik z pappa i stwierdziliśmy, że zrobimy nifty. I nie ukrywam, ale bardzo mnie to wtedy uspokoiło psychicznie. W tej ciąży też zrobię a odpuszczę pappa który tylko niepotrzebnie straszy. Pappa to tylko statystyka.. a potrafi napsuć nerwów.

Dziewczyny, powiedzcie mi .. przedwczoraj beta 220 a dzisiaj 606. Przyrost 170%.
A to dopiero dzień spodziewanej miesiączki. Czy ten przyrost nie jest za wysoki? Trochę mnie zaskoczyło że jest taki duży..

Nie za wysoki ja miałam 1 bete 87 a drugą 240 czyli wzrost ponad 200 %

Przyrost dobry, ja miałam 171, a drugie badanie 537 i przyrost 214% 😊

reklama
Ok, przyznaje racje, jeśli chodzi o produkty zawierajace potencjalne bakterie zagrażające ciąży typu surowe mięso czy mleko prosto od krowy to fakt lepiej unikać. Może mi łatwo mówić bo ja i tak takich produktów nie spożywam niezależnie czy jestem w ciąży czy nie 🙈ale jak czasem słyszę, że ktoś unika czegoś typu nawet x1 filiżanki słabej kawy, zielonej herbaty, grilla itp. to uważam, że nie ma co świrować 😊
A nie no oczywiście jeżeli chodzi o grilla kawę czy jakiekolwiek inne produkty które powszechnie nie są zakazane no to tu nie ma sensu specjalnie ograniczać no chyba że lekarz stwierdzi inaczej na przykład kawa przy nadciśnieniu nie 😏

Do góry