reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Cześć dziewczyny, no nie mam czasu Was nadrobić. Weekend miałam ciężki bo przeprowadzka a teraz praca a tu produkcja pełna parą 😀 Witam wszystkie nowe dziewczyny 🥰 Też jestem za grupą zamknięta i jestem z mazowieckiego (do tych pytań dobrnełam 🙂).

Dzisiaj byłam na kolejne wizycie. Krwiak zniknął! Maluszek rozwija się prawidłowo.
Termin porodu wyznaczony na 07.02 - poproszę o wpisanie na listę bo wcześniej nie miałam 🙂

Załączniki

• 6ea22810-9855-4da6-82fc-ed17def4b660.jpeg
    6ea22810-9855-4da6-82fc-ed17def4b660.jpeg
    37,6 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Cześć dziewczyny, no nie mam czasu Was nadrobić. Weekend miałam ciężki bo przeprowadzka a teraz praca a tu produkcja pełna parą 😀 Witam wszystkie nowe dziewczyny 🥰 Też jestem za grupą zamknięta i jestem z mazowieckiego (do tych pytań dobrnełam 🙂).

Dzisiaj byłam na kolejne wizycie. Krwiak zniknął! Maluszek rozwija się prawidłowo.
Termin porodu wyznaczony na 07.02 - poproszę o wpisanie na listę bo wcześniej nie miałam 🙂
Super wiadomości ! :) A widziałaś bijące serduszko? Ja jutro mam wizytę , termin na 9.02 i zastanawiam się czy nie za wcześniej na serduszko. Nie pamiętam jak to było w poprzednich ciążach :p

W ciąży z córką nie miałam nic w pierwszym trymestrze. Jakbym policzyła całą ciążę to może raptem 2 tyg czułam lekkie mdłości i wymiotowałam tylko 2 razy. Z czego jeden raz to było z powodu migreny. Ale na na całe 9 miesięcy to całkiem dobry wynik. Może nas obie to też ominie. 🤣
Ja podczas ciąży nie miałam ani jednej nawet nie strawności, nie wiem co to wymioty, wzdęcia, jedyne co to brzuszek się trochę stawiał i skurcze łydek w nocy 😂 wiec uważam że mam dużo szczęścia haha
Uwielbiam te tematy co wolno a czego nie ;p dziewczyny wrzućcie na luz, od zjedzenia grilla, sera czy wypicia niepasteryzowanego mleka lub herbaty z hibiskusem to naprawdę nic się dzieciątku nie stanie… oczywiście popieram zakaz bezwzględnego spożywania alkoholu czy palenia ale jeśli chodzi o potrawy to naprawdę byście musiały zjeść/wypić czegoś tony, żeby niosło to jakiekolwiek negatywne skutki… nie ma co tak wariować bo dokładanie sobie niepotrzebnych stresów a to jeszcze gorsze od minimalnej ilości spożycia czegoś „szkodliwego”🙂
Tu się częściowo nie zgodzę, nawet mała ilość niepasteryzowanego nabiału może przynieść duzo szkody, tu nie chodzi o ilość ale o bakterie które się w nim znajdują .

Gratulacje za udane wizyty i super wyniki ❤️❤️❤️
Ja byłam z młoda w parku w końcu u nas pogoda lepsza 😁

Dziewczyny ! Mamy serduszko ❤️ 1,25 cm szczęścia 🥳 . Na usg 7+ 3, według aplikacji 7+4. Czyli 8 tc ❤️Kolejny termin 10.07 kontrola leków i prawdopodobnie schodzenie z sterydów. Prenatalne 24.07 ☺️

Niestety krwiak jest. Zakaz dźwigania, podnoszenia , zero sexu i dużo oszczędzać się

Załączniki

• D17F0B81-ED65-4E43-90A3-440E1E6E16EB.jpeg
    D17F0B81-ED65-4E43-90A3-440E1E6E16EB.jpeg
    893,5 KB · Wyświetleń: 74
Dziewczyny ! Mamy serduszko ❤️ 1,25 cm szczęścia 🥳 . Na usg 7+ 3, według aplikacji 7+4. Czyli 8 tc ❤️Kolejny termin 10.07 kontrola leków i prawdopodobnie schodzenie z sterydów. Prenatalne 24.07 ☺️

Niestety krwiak jest. Zakaz dźwigania, podnoszenia , zero sexu i dużo oszczędzać się
Dzień dobry Fasolko 🥰

A po jakim czasie krwiak zniknal? Ja tez mam i tak czekam az sie wchłonie zeby moc byc troche bardziej aktywna :-)

Cześć Mamusie!
Chciałabym do Was dołączyć. Mam synka 3 latka i córeczkę w niebie (poronienie zatrzymane w 12 tyg. w zeszłym roku). Teraz termin około 17 lutego. Wizyta 26.06. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze i będziemy mogli tulić Dzieciątko w ramionach.
Agata
Witaj 😍 trzymam mocno kciuki, żebyś tym razem ciąża była nudna i spokojna do samego końca! ✊ będzie wszystko dobrze 😘

Super wieści Dziewczyny! 😍 oby same takie na nas spływały 😊

reklama
A po jakim czasie krwiak zniknal? Ja tez mam i tak czekam az sie wchłonie zeby moc byc troche bardziej aktywna :-)

Tydzień temu, w poniedziałek lekarz stwierdził, że jest krwiak. Później drugi, że jest rozwarstwienie kosmówki, ale równie dobrze może wynikać z początków ciąży i może się zasklepić (czy jakoś tak) i dzisiaj już usłyszałam, że żadnego rozwarstwienia/ krwiaka nie widać. Nie miałam żadnych plamień.

Do góry