reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Cześć dziewczyny, no nie mam czasu Was nadrobić. Weekend miałam ciężki bo przeprowadzka a teraz praca a tu produkcja pełna parą 😀 Witam wszystkie nowe dziewczyny 🥰 Też jestem za grupą zamknięta i jestem z mazowieckiego (do tych pytań dobrnełam 🙂).

Dzisiaj byłam na kolejne wizycie. Krwiak zniknął! Maluszek rozwija się prawidłowo.
Termin porodu wyznaczony na 07.02 - poproszę o wpisanie na listę bo wcześniej nie miałam 🙂

Załączniki

• 6ea22810-9855-4da6-82fc-ed17def4b660.jpeg
    6ea22810-9855-4da6-82fc-ed17def4b660.jpeg
    37,6 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Cześć dziewczyny, no nie mam czasu Was nadrobić. Weekend miałam ciężki bo przeprowadzka a teraz praca a tu produkcja pełna parą 😀 Witam wszystkie nowe dziewczyny 🥰 Też jestem za grupą zamknięta i jestem z mazowieckiego (do tych pytań dobrnełam 🙂).

Dzisiaj byłam na kolejne wizycie. Krwiak zniknął! Maluszek rozwija się prawidłowo.
Termin porodu wyznaczony na 07.02 - poproszę o wpisanie na listę bo wcześniej nie miałam 🙂
Super wiadomości ! :) A widziałaś bijące serduszko? Ja jutro mam wizytę , termin na 9.02 i zastanawiam się czy nie za wcześniej na serduszko. Nie pamiętam jak to było w poprzednich ciążach :p

W ciąży z córką nie miałam nic w pierwszym trymestrze. Jakbym policzyła całą ciążę to może raptem 2 tyg czułam lekkie mdłości i wymiotowałam tylko 2 razy. Z czego jeden raz to było z powodu migreny. Ale na na całe 9 miesięcy to całkiem dobry wynik. Może nas obie to też ominie. 🤣
Ja podczas ciąży nie miałam ani jednej nawet nie strawności, nie wiem co to wymioty, wzdęcia, jedyne co to brzuszek się trochę stawiał i skurcze łydek w nocy 😂 wiec uważam że mam dużo szczęścia haha
Uwielbiam te tematy co wolno a czego nie ;p dziewczyny wrzućcie na luz, od zjedzenia grilla, sera czy wypicia niepasteryzowanego mleka lub herbaty z hibiskusem to naprawdę nic się dzieciątku nie stanie… oczywiście popieram zakaz bezwzględnego spożywania alkoholu czy palenia ale jeśli chodzi o potrawy to naprawdę byście musiały zjeść/wypić czegoś tony, żeby niosło to jakiekolwiek negatywne skutki… nie ma co tak wariować bo dokładanie sobie niepotrzebnych stresów a to jeszcze gorsze od minimalnej ilości spożycia czegoś „szkodliwego”🙂
Tu się częściowo nie zgodzę, nawet mała ilość niepasteryzowanego nabiału może przynieść duzo szkody, tu nie chodzi o ilość ale o bakterie które się w nim znajdują .

Gratulacje za udane wizyty i super wyniki ❤️❤️❤️
Ja byłam z młoda w parku w końcu u nas pogoda lepsza 😁

Dziewczyny ! Mamy serduszko ❤️ 1,25 cm szczęścia 🥳 . Na usg 7+ 3, według aplikacji 7+4. Czyli 8 tc ❤️Kolejny termin 10.07 kontrola leków i prawdopodobnie schodzenie z sterydów. Prenatalne 24.07 ☺️

Niestety krwiak jest. Zakaz dźwigania, podnoszenia , zero sexu i dużo oszczędzać się

Załączniki

• D17F0B81-ED65-4E43-90A3-440E1E6E16EB.jpeg
    D17F0B81-ED65-4E43-90A3-440E1E6E16EB.jpeg
    893,5 KB · Wyświetleń: 66
Dziewczyny ! Mamy serduszko ❤️ 1,25 cm szczęścia 🥳 . Na usg 7+ 3, według aplikacji 7+4. Czyli 8 tc ❤️Kolejny termin 10.07 kontrola leków i prawdopodobnie schodzenie z sterydów. Prenatalne 24.07 ☺️

Niestety krwiak jest. Zakaz dźwigania, podnoszenia , zero sexu i dużo oszczędzać się
Dzień dobry Fasolko 🥰

A po jakim czasie krwiak zniknal? Ja tez mam i tak czekam az sie wchłonie zeby moc byc troche bardziej aktywna :-)

Cześć Mamusie!
Chciałabym do Was dołączyć. Mam synka 3 latka i córeczkę w niebie (poronienie zatrzymane w 12 tyg. w zeszłym roku). Teraz termin około 17 lutego. Wizyta 26.06. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze i będziemy mogli tulić Dzieciątko w ramionach.
Agata
Witaj 😍 trzymam mocno kciuki, żebyś tym razem ciąża była nudna i spokojna do samego końca! ✊ będzie wszystko dobrze 😘

Super wieści Dziewczyny! 😍 oby same takie na nas spływały 😊

reklama
A po jakim czasie krwiak zniknal? Ja tez mam i tak czekam az sie wchłonie zeby moc byc troche bardziej aktywna :-)

Tydzień temu, w poniedziałek lekarz stwierdził, że jest krwiak. Później drugi, że jest rozwarstwienie kosmówki, ale równie dobrze może wynikać z początków ciąży i może się zasklepić (czy jakoś tak) i dzisiaj już usłyszałam, że żadnego rozwarstwienia/ krwiaka nie widać. Nie miałam żadnych plamień.

Do góry