reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Odpowiedzi będzie długa 🤭 Najpierw robiłam test dwa tygodnie wcześniej i był negatywny. Później byłam przekonana, że wreszcie przyjdzie okres bo miałam wrażenie, że mam PMSA i że dom rozniose, tam mną emocje targały i jeszcze mnie wypryszczylo i dostałam plamienia więc byłam przekonana, że się rozkręci, ale te plamienie było bardzo skąpe i trwało kilka dni. Dzień przed początkiem plamienia w nocy ganialo mnie kilka razy do toalety - biegunka i mocny ból w dole brzucha, myślałam, że rotawirus mnie dopadł, jeszcze w ciągu dnia czułam co jakiś czas skurcze - myślałam, że jelit ale później przeszło mi przez myśl, że może to implementacja? ( takie skurcze czułam przy dwóch innych ciążach) ale zbylam tą myśl. Jednak jak plamienie się nie rozkrecało postanowiłam zrobić test i bach, pozytyw i to od razu. Byłam w szoku.

reklama
Za pierwszym razem się udało ♥️
Ja betę robiłam 5 razy 🫣 ale na wszytsko mam wytłumaczenie 😆
Pierwszy raz robiłam 7dpt, bo zaczęłam krwawić i byłam pewna,że to okres, a okazało się, że to "plamienie" implantacyjne i lekarz napisał,żeby właśnie sprawdzić betę. Druga oficjalna betę robiłam dla kliniki w 10dpt i kolejna miałam zrobić też dla kliniki w 14 dpt. Ja dla siebie jeszcze zrobiłam w 12dpt.
Piąta betę robiłam teraz we wtorek, bo rano po przebudzeniu poszła mi ciemna krew po nogach i spanikowałam i dla własnego świętego spokoju zrobiłam. Wczoraj chciałam sprawdzić przyrost, ale ochłonęłam i stwierdziłam, że przy takim obłożeniu lekami nikt i nic, nawet jeśli coś się stanie mi nie pomoże i odpuściłam.
Wychodzi na to,że jestem rekordzistką? 🫣😂
cudnie że udało się za pierwszym razem 🥰 może się okazać że Cię jeszcze dogonię z tymi badaniami bety 🙈
Jakie leki bierzesz?

Za pierwszym razem się udało ♥️
Ja betę robiłam 5 razy 🫣 ale na wszytsko mam wytłumaczenie 😆
Pierwszy raz robiłam 7dpt, bo zaczęłam krwawić i byłam pewna,że to okres, a okazało się, że to "plamienie" implantacyjne i lekarz napisał,żeby właśnie sprawdzić betę. Druga oficjalna betę robiłam dla kliniki w 10dpt i kolejna miałam zrobić też dla kliniki w 14 dpt. Ja dla siebie jeszcze zrobiłam w 12dpt.
Piąta betę robiłam teraz we wtorek, bo rano po przebudzeniu poszła mi ciemna krew po nogach i spanikowałam i dla własnego świętego spokoju zrobiłam. Wczoraj chciałam sprawdzić przyrost, ale ochłonęłam i stwierdziłam, że przy takim obłożeniu lekami nikt i nic, nawet jeśli coś się stanie mi nie pomoże i odpuściłam.
Wychodzi na to,że jestem rekordzistką? 🫣😂

Jedna trzy czy pięć bet.. każda z nas robi tyle ile potrzebuje by choć na chwilę poczuć spokój, a wiadomo że już po chwili kłębią się nowe myśli w głowie i tak w kółko. Pamiętam, że ja czułam się już bardziej spokojna jak czułam ruchy maluszka w brzuchu.. oby szybko nam do tego czasu zleciało.

cudnie że udało się za pierwszym razem 🥰 może się okazać że Cię jeszcze dogonię z tymi badaniami bety 🙈
Jakie leki bierzesz?
Jeśli wyniki bety Cię uspokoją to pewnie,że rób, wszystko dla ludzi 🥰 tylko pamiętaj,że jak beta przekroczy 1000 to przyrosty będą dużo mniejsze 🙂
Ja mam problemy immunologiczne- za dużo komórek NK we krwi i bałagan w cytokinach - na to biorę prograf. Od ginekologa dostałam zachowawczo neoparin. Miałam też brać acard z powodu wady genu mthfr- hetero, ale z uwagi na te krwawienia lekarz kazał odstawić. Biorę też cyclogest, progesteron besins i estrofem + suple. Miałam criotransfer na cyklu sztucznym.

A u Ciebie jak sytuacja wygląda? Dlaczego iv4?

Jedna trzy czy pięć bet.. każda z nas robi tyle ile potrzebuje by choć na chwilę poczuć spokój, a wiadomo że już po chwili kłębią się nowe myśli w głowie i tak w kółko. Pamiętam, że ja czułam się już bardziej spokojna jak czułam ruchy maluszka w brzuchu.. oby szybko nam do tego czasu zleciało.
Jasne,że tak. Ja nie ukrywam,że jestem spanikowana. Ta ciąża jest długo wyczekiwana. W pierwszą zaszłam naturalnie, ale płód obumarł po 6 tygodniu. Teraz po 6 tygodniu będę miała pierwsze USG i dla mnie to mega stres i na samą myśl ściska mnie w dołku 🥹

Jasne,że tak. Ja nie ukrywam,że jestem spanikowana. Ta ciąża jest długo wyczekiwana. W pierwszą zaszłam naturalnie, ale płód obumarł po 6 tygodniu. Teraz po 6 tygodniu będę miała pierwsze USG i dla mnie to mega stres i na samą myśl ściska mnie w dołku 🥹

Rozumiem doskonale. A kiedy masz wizytę?

Jeśli wyniki bety Cię uspokoją to pewnie,że rób, wszystko dla ludzi 🥰 tylko pamiętaj,że jak beta przekroczy 1000 to przyrosty będą dużo mniejsze 🙂
Ja mam problemy immunologiczne- za dużo komórek NK we krwi i bałagan w cytokinach - na to biorę prograf. Od ginekologa dostałam zachowawczo neoparin. Miałam też brać acard z powodu wady genu mthfr- hetero, ale z uwagi na te krwawienia lekarz kazał odstawić. Biorę też cyclogest, progesteron besins i estrofem + suple. Miałam criotransfer na cyklu sztucznym.

A u Ciebie jak sytuacja wygląda? Dlaczego iv4?
u mnie niskie Amh 0,53 ☹️ a u męża morfologia 0% i Hba 39% wiec nie było na co czekać.
Co do bety to widzę ze co klinika to inaczej proszą żeby oznaczać.

reklama
A jak sie czujecie ? Pobolewa Was brzuch ? Mnie trochę boli niby jak na okres ale jednak inaczej slabiej, i jestem jakas taka padnięta. Nie wiem czy to oznaka ciąży czy 3 h siedzenia w aucie i całych wakacji (aktywnych).
Mnie dziś jakoś nie, w ogóle rano byłam jakaś zmęczona a później wyszliśmy ze znajomymi i zapomniałam o tym. Czuję się jakbym nie była w ciąży 😳 I już też schiza łapie bo się naczytałam złych rzeczy w internecie. Chyba sen już dzisiaj będzie najlepszym pomysłem, zdecydowanie za długi dzień i niepotrzebne zamartwianie 😳

Do góry