reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
To masz rację, ja ciągle o tym myślę juz schizy łapie, mega się boję 😞
Mi tego tego tłumaczyć nie musisz, wiem co czujesz. Rok temu miałam ciążę biochemiczną, później nie mogłam zajść w ciążę. Teraz jak mnie ten brzuch zaboli, to od razu lecę sprawdzać czy wszystko ok. Jak do wizyty nie zejdę na zawał, to będzie dobrze 😅

A jak sie czujecie ? Pobolewa Was brzuch ? Mnie trochę boli niby jak na okres ale jednak inaczej slabiej, i jestem jakas taka padnięta. Nie wiem czy to oznaka ciąży czy 3 h siedzenia w aucie i całych wakacji (aktywnych).
Ja czuje takie dziwne ciągniecie w dole brzucha, trochę jak na okres ale delikatniej 🙂 podobno to normalne, w 1 ciąży też tak miałam 🙈 będzie dobrze, musi być 😊 wszystkie tu niedługo będziemy chwalić się naszymi kropkami a potem dzieciaczkami 😊

Oj u Ciebie malutka różnica wieku między dzieciaczkami to naprawdę podziwiam 🙈 trzymam kciuki żeby Wam się poukładało!✊❤️
Można się przyzwyczaić do tej myśli. Jak miałam zrobić pierwszy test to bałam się , wolałam nie widzieć. Przemyślałam następnego dnia zrobiłam i wyszedł niepewny, bo po czasie więc miałam czas by się przyzwyczaić do tej myśli, że to może być to. Teraz chyba nie do końca do mnie jeszcze dochodzi , może do wizyty się ogarnę ;p

Ja czuje takie dziwne ciągniecie w dole brzucha, trochę jak na okres ale delikatniej 🙂 podobno to normalne, w 1 ciąży też tak miałam 🙈 będzie dobrze, musi być 😊 wszystkie tu niedługo będziemy chwalić się naszymi kropkami a potem dzieciaczkami 😊

Nie pamiętam kurcze jak mialam w 1 ciąży. A niech boli itp, ważne ze tak ma być i wszystko dobrze 😀

Cześć dziewczyny i ja chciałbym do Was dołączyć. Mam już dwójkę dzieci 5 i 7 lat, a 31.05 test pokazał mi dwie grube kreski. Nie spodziewałam się tego, na początku obleciał mnie strach a później przyszło ogromne szczęście i mam nadzieję, że zostanę tu z Wami do końca. Mam na swoim koncie jedno poronienie zatrzymane i dwie ciąże biochemiczne więc niepewność jest cały czas. Czuje się jednak jak w tych dwóch zdrowych ciążach więc jestem dobrej myśli 🙂 w poniedziałek idę na pierwsze USG. Aaaa.. i nie mam pojęcia, który to tydzień bo 1,5 roku nie miałam okresu ze względu na branie leków na endometrioze (miałam ją w bliźnie po cc). Pod koniec kwietnia odstawiłam leki i nie doczekałam się okresu ☺️

Cześć dziewczyny i ja chciałbym do Was dołączyć. Mam już dwójkę dzieci 5 i 7 lat, a 31.05 test pokazał mi dwie grube kreski. Nie spodziewałam się tego, na początku obleciał mnie strach a później przyszło ogromne szczęście i mam nadzieję, że zostanę tu z Wami do końca. Mam na swoim koncie jedno poronienie zatrzymane i dwie ciąże biochemiczne więc niepewność jest cały czas. Czuje się jednak jak w tych dwóch zdrowych ciążach więc jestem dobrej myśli 🙂 w poniedziałek idę na pierwsze USG. Aaaa.. i nie mam pojęcia, który to tydzień bo 1,5 roku nie miałam okresu ze względu na branie leków na endometrioze (miałam ją w bliźnie po cc). Pod koniec kwietnia odstawiłam leki i nie doczekałam się okresu ☺️
Witamy, cudna niespodzianka 😍 wpisałam w kalendarz wizyt 😊 to już niedl się dowiesz na jakim etapie ciąży jesteś 😊
Miałaś przeczucie czy jakieś objawy, że zdecydowałaś się na test? 🙂

reklama
jeżeli mogę zapytać za którym razem się udało?
Ile razy robiłaś betę? Moja Pani doktor kazała mi zrobić znowu w poniedziałek 3 raz ( bo o mim pierwszym nadprogramowym nie wie😀), czyli łącznie będzie to 4
Za pierwszym razem się udało ♥️
Ja betę robiłam 5 razy 🫣 ale na wszytsko mam wytłumaczenie 😆
Pierwszy raz robiłam 7dpt, bo zaczęłam krwawić i byłam pewna,że to okres, a okazało się, że to "plamienie" implantacyjne i lekarz napisał,żeby właśnie sprawdzić betę. Druga oficjalna betę robiłam dla kliniki w 10dpt i kolejna miałam zrobić też dla kliniki w 14 dpt. Ja dla siebie jeszcze zrobiłam w 12dpt.
Piąta betę robiłam teraz we wtorek, bo rano po przebudzeniu poszła mi ciemna krew po nogach i spanikowałam i dla własnego świętego spokoju zrobiłam. Wczoraj chciałam sprawdzić przyrost, ale ochłonęłam i stwierdziłam, że przy takim obłożeniu lekami nikt i nic, nawet jeśli coś się stanie mi nie pomoże i odpuściłam.
Wychodzi na to,że jestem rekordzistką? 🫣😂

Do góry