reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Hej dziewczyny. Aaaleee mam tu zaległości, co tu się dzieje i ile nas przybywa ♥️

Beta z 31.05.2023 - 672,71 mIU/ml.
Ostatnia beta robiona w piątek 02.06.2023r - 1568,96 mIU/ml,
Progesteron 32,180 ng/ml
Estradiol 220,00 pg/ml.

Pierwsze USG 16.06.2023r.

Więcej przyrostów nie robiłam, ale do rzeczy. Rano wstałam i poleciała mi po nogach ciemna/brudna krew. Nie muszę pisać jak zareagowałam... 😢😢 Wiem, że plamienia w ciąży występują, ale czekam na odpowiedź od lekarza co robić 😢
Czy któraś z Was doświadczyła krwawień/ plamien już po zagnieżdżeniu?
Biorę neoparin, prograf, cyclogest 3x1 i progesteron besins 3x1, estrofem 5 tabletek dziennie.
Ja osobiście nie miałam , ale moja szwagierka miała i to dość mocne krwawienie jednego dnia. Poleciała oczywiście do lekarza od razu załamana, ale wszystko było ok. Urodziła zdrowe dziecko :)

reklama
Hej dziewczyny, jak dzisiejsze samopoczucie ? Ja wczoraj powiedziałam o ciąży mężowi, banan mu z buzi nie schodził, choć mówił , że kompletnie się nie spodziewał. Ustaliliśmy wspólnie, że szybko się nie pochwalony rodzinie, bo nie dadzą nam żyć. ;D
Ja się chyba zacznę cieszyć jak prenatalne wyjdą ok, bo w poprzedniej ciąży od tego badania zaczęły się hocki klocki, a jak na razie to nie mogę się doczekać jutra, żeby iść zbadać kolejny raz przyrost :)

Hej dziewczyny, jak dzisiejsze samopoczucie ? Ja wczoraj powiedziałam o ciąży mężowi, banan mu z buzi nie schodził, choć mówił , że kompletnie się nie spodziewał. Ustaliliśmy wspólnie, że szybko się nie pochwalony rodzinie, bo nie dadzą nam żyć. ;D
U mnie samopoczucie super jak narazie ☺️

Hej dziewczyny. Aaaleee mam tu zaległości, co tu się dzieje i ile nas przybywa ♥️

Progesteron 32,180 ng/ml
Estradiol 220,00 pg/ml.

Więcej przyrostów nie robiłam, ale do rzeczy. Rano wstałam i poleciała mi po nogach ciemna/brudna krew. Nie muszę pisać jak zareagowałam... 😢😢 Wiem, że plamienia w ciąży występują, ale czekam na odpowiedź od lekarza co robić 😢
Biorę neoparin, prograf, cyclogest 3x1 i progesteron besins 3x1, estrofem 5 tabletek dziennie.
a może to nie z ciąży plamisz a np krwiaczek jakiś się zrobił? Moja koleżanka tak miała.. torbiel obok pęcherzyka.. i to z nich plamilam

Progesteron 32,180 ng/ml
Estradiol 220,00 pg/ml.

Też nie krwawiłam, ale tak jak Bafinka pisze - takie krwawienie może mieć różne przyczyny. Daj znać, co powie lekarz

Super, że taka reakcja 😍
Mnie poranne mdłości nie opuszczają, ale pomidor ratuje mi śniadania - nie wiem, co w nim jest, ale mnie nie mdli podczas jedzenia 😅 na szczęście przez dzień nie są takie uciążliwe, ale wspominając pierwszą ciążę to najgorsze dopiero przede mną 🙈

U mnie samopoczucie dobre, piersi trochę bolą więc się cieszę 😅
Polecacie coś na kaszel poza syropem z cebuli, mlekiem z czosnkiem?

a może to nie z ciąży plamisz a np krwiaczek jakiś się zrobił? Moja koleżanka tak miała.. torbiel obok pęcherzyka.. i to z nich plamilam
Tak też może być. Koleżanka jest w ósmym tygodniu, też po iv4 i jej torbiele po stymulacji wyszły. Na szczęście ona nie krwawiła i już jej się wchłaniają.
Czekam co lekarz odpisze.

reklama
Do góry