reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
A mam pytanie razygnujecie z jakis aktywnosci fizyczynych ze wzgledu na ciaze? Silownia, basen, zumba? Ja w koncu ostatnio sie zmobilizowalam i zaczelam chodzic na zajecia i sie zastanawiaaam czy kontynuaowac, bo w ostatniej ciazy mialam krwiaka i zalecany oszczedny tryb zycia a w tej w sumie jeszcze nie wiem czy warto dmuchac na zimne czy to nie ma znaczenia:-)

Pobolewanie podbrzusza, ból jak na okres, ciągnięcie, kłucie jajników, bóle pleców, pachwin, mdłości, bóle głowy, bóle żołądka i wiele innych są normalnymi objawami ciąży 🙂 zdarzają się wyjątki, ale pamiętamy o pozytywnym nastawieniu 🙂 jeszcze wiele dolegliwości ciążowych przed nami, a musi się zrobić miejsce w brzuszku 😊

A mam pytanie razygnujecie z jakis aktywnosci fizyczynych ze wzgledu na ciaze? Silownia, basen, zumba? Ja w koncu ostatnio sie zmobilizowalam i zaczelam chodzic na zajecia i sie zastanawiaaam czy kontynuaowac, bo w ostatniej ciazy mialam krwiaka i zalecany oszczedny tryb zycia a w tej w sumie jeszcze nie wiem czy warto dmuchac na zimne czy to nie ma znaczenia:-)
Raczej basen jest bezpieczny więc bym nie rezygnowała, z siłowni to też zależy. Nie wszystko no i to zależy jak długo ćwiczysz. No i tak jak piszesz czy wszystko jest ok

Raczej basen jest bezpieczny więc bym nie rezygnowała, z siłowni to też zależy. Nie wszystko no i to zależy jak długo ćwiczysz. No i tak jak piszesz czy wszystko jest ok
Chyba poczekam na wizyte, poprzednia ciaza to byly nawracajace infekcje a wiec zakaz basenu. Silownia tez odpadala ze wzgledu na krwiaka, zostaly mi spacery. Teraz ze spacerami jest problem, bo dziecko mam niewozkowe i raczej bym chciala zostac na tych zajęciach chociaz :-)

ja rezygnuję z rurki od razu i z biegania na razie, dopóki lekarz mi nie powie, że mogę znowu zacząć biegać, a w międzyczasie będę robić treningi w domu z takiego ciążowego planu treningowego

Pobolewanie podbrzusza, ból jak na okres, ciągnięcie, kłucie jajników, bóle pleców, pachwin, mdłości, bóle głowy, bóle żołądka i wiele innych są normalnymi objawami ciąży 🙂 zdarzają się wyjątki, ale pamiętamy o pozytywnym nastawieniu 🙂 jeszcze wiele dolegliwości ciążowych przed nami, a musi się zrobić miejsce w brzuszku 😊
mnie przez kilka dni bolał brzuch, dzisiaj prawie nie czuję, już wolę żeby było jak najwięcej objawów, żeby było wiadomo, że coś tam w środku żyje 😅😅

reklama
Ja plamiłam dużo w pierwszej ciąży i było ok. W drugiej poroniłam. Więc różnie to może być...

My w 2 ciąży powiedzielismy w 10 tyg. Teraz planuje powiedzieć szybciej - ze względu na pracę. Jak będzie teraz w piątek wszystko ok, to planuje około 7 tyg powiedzieć

Do góry