reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Mi zależało na tym, by w kapsułce było żelazo. Podczas planowania ciąży wychodziłam z anemii i miałam przepisany Feroplex. Teraz w sumie nie robiłam morfologii, ciekawe jak ta hemoglobina już 🧐

Hej! Robiłam bete 29.05 i wyszło 24, 31.05 i wyszło prawie 100. Potem zaczęłam plamić, myślałam że wszystko stracone, to już nie robiłam, ale od piątku ustało. Dzisiaj zrobiłam bete wyszło prawie 900 💖 progesteron 18, biorę duphaston. Wizytę mam w piątek. Pewnie nic szczególnego nie będzie widać, ale nie wiem, czy nie będę potrzebować heparyny. Wolałabym tego uniknąć, bo boję się kłucia i kosztów, no ale jak będzie trzeba to trzeba. Też PAI wyszło mi dodatnie. Na razie od listopada biorę metformine 1500, polocard 150 i Wit d 4000. I inofem. Witamin jeszcze nie wybrałam, ale wkrótce trzeba będzie pomyśleć.

Spojrzałam na moje stare wyniki z ost poronienia i w 7 tyg miałam 2200 bety. A teraz jest 4 i 3 dni. W piątek będzie 5 tyg skończone.

Hej! Robiłam bete 29.05 i wyszło 24, 31.05 i wyszło prawie 100. Potem zaczęłam plamić, myślałam że wszystko stracone, to już nie robiłam, ale od piątku ustało. Dzisiaj zrobiłam bete wyszło prawie 900 💖 progesteron 18, biorę duphaston. Wizytę mam w piątek. Pewnie nic szczególnego nie będzie widać, ale nie wiem, czy nie będę potrzebować heparyny. Wolałabym tego uniknąć, bo boję się kłucia i kosztów, no ale jak będzie trzeba to trzeba. Też PAI wyszło mi dodatnie. Na razie od listopada biorę metformine 1500, polocard 150 i Wit d 4000. I inofem. Witamin jeszcze nie wybrałam, ale wkrótce trzeba będzie pomyśleć.
ja też przeczuwam że będę na heparynie.. 2 ciążę już na niej byłam w pierwszej kupowałam 100% płatnie a w drugiej ginka jakoś przepisy obeszła i miałam refundowaną .. może i teraz nam się uda😔

Cześć Dziewczyny!
Czytałam Was od początku i jestem przeszczęśliwa, że mogę na razie do Was dołączyć. Pierwszy test wyszedł dodatni w piątek 2.06, 6 dni przed spodziewaną miesiączką. Tego samego dnia badanie bety: 7,2. Dzisiaj powtórka bety: 15,4. Kalkulator twierdzi, że w normie, ale w środę pójdę kolejny raz sprawdzić czy na pewno prawidłowo rośnie.
Wstępnie pierwszą wizytę u mojej ginekolog mam umówioną na 16.06, miała to być wizyta w celu omówienia dalszych kroków, aby zajść w ciążę, a okazuje się, że może być pierwszą ciążową 😂 To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 20 tc. Mam nadzieję, że będzie mi dane zostać z Wami na dłużej :)

reklama
Do góry