reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Hej dziewczyny. Aaaleee mam tu zaległości, co tu się dzieje i ile nas przybywa ♥️

Beta z 31.05.2023 - 672,71 mIU/ml.
Ostatnia beta robiona w piątek 02.06.2023r - 1568,96 mIU/ml,
Progesteron 32,180 ng/ml
Estradiol 220,00 pg/ml.

Pierwsze USG 16.06.2023r.

Więcej przyrostów nie robiłam, ale do rzeczy. Rano wstałam i poleciała mi po nogach ciemna/brudna krew. Nie muszę pisać jak zareagowałam... 😢😢 Wiem, że plamienia w ciąży występują, ale czekam na odpowiedź od lekarza co robić 😢
Czy któraś z Was doświadczyła krwawień/ plamien już po zagnieżdżeniu?
Biorę neoparin, prograf, cyclogest 3x1 i progesteron besins 3x1, estrofem 5 tabletek dziennie.
Ja osobiście nie miałam , ale moja szwagierka miała i to dość mocne krwawienie jednego dnia. Poleciała oczywiście do lekarza od razu załamana, ale wszystko było ok. Urodziła zdrowe dziecko :)

reklama
Hej dziewczyny, jak dzisiejsze samopoczucie ? Ja wczoraj powiedziałam o ciąży mężowi, banan mu z buzi nie schodził, choć mówił , że kompletnie się nie spodziewał. Ustaliliśmy wspólnie, że szybko się nie pochwalony rodzinie, bo nie dadzą nam żyć. ;D
Ja się chyba zacznę cieszyć jak prenatalne wyjdą ok, bo w poprzedniej ciąży od tego badania zaczęły się hocki klocki, a jak na razie to nie mogę się doczekać jutra, żeby iść zbadać kolejny raz przyrost :)

Hej dziewczyny, jak dzisiejsze samopoczucie ? Ja wczoraj powiedziałam o ciąży mężowi, banan mu z buzi nie schodził, choć mówił , że kompletnie się nie spodziewał. Ustaliliśmy wspólnie, że szybko się nie pochwalony rodzinie, bo nie dadzą nam żyć. ;D
U mnie samopoczucie super jak narazie ☺️

Hej dziewczyny. Aaaleee mam tu zaległości, co tu się dzieje i ile nas przybywa ♥️

Progesteron 32,180 ng/ml
Estradiol 220,00 pg/ml.

Więcej przyrostów nie robiłam, ale do rzeczy. Rano wstałam i poleciała mi po nogach ciemna/brudna krew. Nie muszę pisać jak zareagowałam... 😢😢 Wiem, że plamienia w ciąży występują, ale czekam na odpowiedź od lekarza co robić 😢
Biorę neoparin, prograf, cyclogest 3x1 i progesteron besins 3x1, estrofem 5 tabletek dziennie.
a może to nie z ciąży plamisz a np krwiaczek jakiś się zrobił? Moja koleżanka tak miała.. torbiel obok pęcherzyka.. i to z nich plamilam

Progesteron 32,180 ng/ml
Estradiol 220,00 pg/ml.

Też nie krwawiłam, ale tak jak Bafinka pisze - takie krwawienie może mieć różne przyczyny. Daj znać, co powie lekarz

Super, że taka reakcja 😍
Mnie poranne mdłości nie opuszczają, ale pomidor ratuje mi śniadania - nie wiem, co w nim jest, ale mnie nie mdli podczas jedzenia 😅 na szczęście przez dzień nie są takie uciążliwe, ale wspominając pierwszą ciążę to najgorsze dopiero przede mną 🙈

U mnie samopoczucie dobre, piersi trochę bolą więc się cieszę 😅
Polecacie coś na kaszel poza syropem z cebuli, mlekiem z czosnkiem?

a może to nie z ciąży plamisz a np krwiaczek jakiś się zrobił? Moja koleżanka tak miała.. torbiel obok pęcherzyka.. i to z nich plamilam
Tak też może być. Koleżanka jest w ósmym tygodniu, też po iv4 i jej torbiele po stymulacji wyszły. Na szczęście ona nie krwawiła i już jej się wchłaniają.
Czekam co lekarz odpisze.

reklama
Do góry