reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

My po dzisiejszej wizycie, szyjka stoi w miejscu, nie skraca się, luteinę dalej mamy przyjmować. Teraz wizyta za 3 tygodnie, mamy być czujni i obserwować ruchy, mała waży 1790g,
Z torby większość jest, ale brakuje takich rzeczy dla mnie z kosmetyków, czy przekąsek i woda do picia, po niedzieli chce mieć wszystko już gotowe.
Hania jest ułożona pośladkowi, siedzie sobie na miednicy, Pani doktor mówi że już mogłaby się obrzucić, ale u mojej siostry siostrzenica 3 tygodnie przed terminem się odwróciła. Jeśli dalej tak będzie siedzieć to mówi że cesarka.

reklama
Mamy teraz zalecenia na badania, które już w szpitalu są potrzebne jak będziemy rodzić, zlecone mamy ten HBs antygen - miałyście już? Czy dopiero te badania przed Wami?
To badanie z krwi? Bo coś mi gdzieś świta że ktoś chciał jakies wymazy z pochwy i odbytu, ale co i gdzie to już nie wiem, gdzieś dzwoni ale nie wiem w którym kościele 😂🙈

Mamy teraz zalecenia na badania, które już w szpitalu są potrzebne jak będziemy rodzić, zlecone mamy ten HBs antygen - miałyście już? Czy dopiero te badania przed Wami?
To badanie z krwi? Bo coś mi gdzieś świta że ktoś chciał jakies wymazy z pochwy i odbytu, ale co i gdzie to już nie wiem, gdzieś dzwoni ale nie wiem w którym kościele 😂🙈

Tak hbs antygen miałam to z krwi, a gbs jest wlansie pod koniec ciąży, to ten wymaz o którym piszesz

Gbs warto zrobić i mieć gotowy . W pierwszej ciąży wynik pozytywny i szybciej udałam się do szpitala w celu podania Antybiotyku . A i tak się zaraził i 7 dni byliśmy bo musiał dostać Antybiotyk na dzień dobry .

A GBS robi ginekolog? Na której z wizyt?
Pobiera wymaz z tym wywazem odrazu musisz zanieść do laboratorium.. między 35 a 38 tygodniem ja mam wizytę 3 stycznia i powiem żeby mi to już zrobił bo od paru dni mnie coś brzuch boli jak na miesiączke . Wolę mieć już komplet wszystkiego.

reklama
Tak ginekolog. 33-37 tc.
Tez mialam pozytywny to nic takiego i groźnego. Nie zarejestrowałam abym dostala antybiotyk ale możliwe, ze go dostałam jakos bo wszystko było dobrze i książkowo
Dla ciebie może nic groźnego . A dla innych tak Babka ze mną leżała też z wynikiem dodatnim i podany miała antybiotyk w czasie fazy porodu a noworek po urodzeniu miał zapalanie płuc. Mój miał stan zapalany w organizmie i też musiał mieć podany antybiotyk .

Do góry