reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Szyjka 24mm, dostałam luteinę 2xdziennie. Mam się nie przemęczać, nie uprawiać sexu. I kontrola za 2 tygodnie.
Lekarz twierdzi że jak będę brała luteinę nie powinna skracać się szyjka.
Cieszę się że nie muszę leżeć w szpitalu, ale powiem że trochę się podłamałam bo wróciło mi takie uczucie jak w pierwszym trymestrze że wcale nie będzie dobrze :(

Sorry dziewczyny, mam nadzieję że Was nie dołuje. Może tylko taka przestroga żeby nie starać zgrywać twardzielki, bo ja tak często robię. A może gdybym nie gotowała tyle, sprzątała tylko leżała dupskiem do góry to bym teraz nie miała tego stresu.
Hej, no niby tak… ale leżenie też nie jest dobre, często nawet piszą ginekolodzy że skracająca się szyjka to jaka pandemia, ale niesie za sobą duże niebezpieczeństwo.
Ja chodzę jeszcze do pracy, mam pracę siedzącą, nie zabroniła mi jeszcze pracować. Po pracy spacer z psem i potem leżę sobie. Nie stoję przy garach i nie będę sprzątać 😂

reklama
A Ty jesteś na luteinie? Jeśli tak to czy od kiedy bierzesz zatrzymała się szyjka?
Widzę że masz pozytywne podejście do życia, to super :)

A Ty jesteś na luteinie? Jeśli tak to czy od kiedy bierzesz zatrzymała się szyjka?
Widzę że masz pozytywne podejście do życia, to super :)
Ja na luteinie jestem od 7 listopada jak miałam 28mm szyjkę, był wtedy 24tc i 3 dni i też dwa razy dziennie (co 12h przyjmuję razem z magnezem po 3x1 tabletka)

Ja z mojego doswiadczenia proponuje skonsuktowac jeszcze z kims tą szyjkę. Moj wczesniejszy ginekolog ( w poprzedniej ciąży) byl bardzo przewrazliwiony (chyba mial jakies doświadczenie z tym związane mi się wydaje). Mowil, ze mi się skraca itp i co wizytę to bylo i straszył pesserem. A na następnej juz o tym zapomnial. W między czasie bylam w szpitalu bo rozciagala mi się macica a ja nie wiedziałam co to i lekarz mnie badal szyjka idealna. Bylam na prenatalnych szyjka idealna, tylko u mojego się nie zgadzało. Więc to duzo zalezy od lekarza. Jak trzeba interweniowac to oczywiście ale trzeba tez byc mimo wszystko ostroznym 😀

Dziewczyny czy Was też męczy zadyszka? Pojawia się czasami nawet jak siedzę (27tc)
Na siedząco to raczej sobie tak wzdycham, ale tak jest że duszę i coraz ciężej jest.
Dziewczyny a chciałam zapytać o waszą wydzielinę... jest jej więcej? Bo ze mnie czsem tak leci, że czuje że mokro :/

reklama
Na siedząco to raczej sobie tak wzdycham, ale tak jest że duszę i coraz ciężej jest.
Dziewczyny a chciałam zapytać o waszą wydzielinę... jest jej więcej? Bo ze mnie czsem tak leci, że czuje że mokro :/
Zwiększona ilość wydzieliny w tym okresie jest normalnym zjawiskiem:). Ja to mam wrażenie, że ciągle mi się chce siku:D.

Do góry