Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
21 i 5 dni - 452gIle Wasze dzieci ważyły na połówkowych?
Ucisk najczęściej mam wieczorem jak chcę pójść spać, i wtedy mały zaczyna dyskotekę. A pobolewanie brzucha, tzn podbrzusza jest normalne, bo macica się rozciąga.Cześć Mamusie.
Czy macie zdarzają Wam się jeszcze bóle brzucha? Albo macie ucisk na pecherz?
Hej, u mnie dziś na wizycie z 5cm szyjka skróciła się do 3,5, trochę się zmartiwlam ale lekarka powiedziała, że dalej w normie i nic nie przepisała.Hej, jesteśmy właśnie po wizycie.
Z Hanią wszystko ok, ale Panią ginekolog trochę martwi długość szyjki, przepisała więcej dha, luteinę i probiotyki… mówi że jest ok, ale dmucha na zimne, a ja już swoje myślę
Zero sportów, zero sexu i odpoczynek, miałyście takie przypadki? Coś się skraca szyjka?
Mi też się skróciła szyjka w pierwszej ciąży, brałam luteinę, ciąża donoszona do planowanego CC w 38 tc. Odpoczynek, zero seksu. Dobrze, że dmucha na zimne. U mnie po wdrożeniu luteiny, szyjka stanęła w miejscu.Hej, jesteśmy właśnie po wizycie.
Z Hanią wszystko ok, ale Panią ginekolog trochę martwi długość szyjki, przepisała więcej dha, luteinę i probiotyki… mówi że jest ok, ale dmucha na zimne, a ja już swoje myślę
Zero sportów, zero sexu i odpoczynek, miałyście takie przypadki? Coś się skraca szyjka?
Ale to przy 28mm założył Ci pessar? Hmm… to mnie teraz zmartwiłaś… bo potem wartość jest 25mm i od 25mm myślą co dalejMi tez się zaczęła dość mocno skracać w krótkim czasie. 28mm. Ginekolog założył mi pessar. Byłam prawie dwa tygodnie w szpitalu, a teraz leżę w domu.